Επιστολή της ΟΙΕΛΕ στον υφυπ. Παιδείας για ανομίες ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, στην εκλογική του περιφέρεια

Η ΟΙΕΛΕ με αφορμή την αποκάλυψη εξαιρετικά σοβαρών παρανομιών σε ιδιωτικό σχολείο της Εύβοιας (εκλογικής περιφέρειας του κ. Κεδίκογλου), απέστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Παιδείας, με την οποία του ζητά να σταματήσει την τακτική αποφυγής του διαλόγου με τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και να αντιμετωπίσει επί της ουσίας τα προβλήματα του χώρου της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Όπως αναφέρει η ΟΙΕΛΕ: "Η μονομερής πολιτική της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας υπέρ των σχολαρχών, τους έχει αποθρασύνει με αποτέλεσμα να διογκώνεται καθημερινά η ανομία, η ασυδοσία και η αυθαιρεσία στα ιδιωτικά σχολεία"..
Διαβάστετην επιστολή στον Υφυπουργό Παιδείας:
 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (O.I.E.Λ.Ε.)
 
Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58
Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα
Τηλ: 5238148, 5230819
Fax: 5230819
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 site:          www.oiele.gr
___________________________________________________________________
 
Αθήνα,21/10/2013 
Αριθμ. Πρωτ:37060 
 
 
ΠΡΟΣ
Τον  Υφυπουργό Παιδείας  και Θρησκευμάτων κ.  Σ. Κεδίκογλου
 
 
 
Κύριε Υφυπουργέ,
 
 
Παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις μας για διάλογο, δεν έχετε μέχρι σήμερα ανταποκριθεί, αν και κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την εγκύκλιο Φ.18/ 93893/Δ5/12-7-2013 που την παρακολούθησαν χιλιάδες συνάδελφοί μας αποδείξατε ότι η ενημέρωσή σας για το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και για τα εργασιακά των εκπαιδευτικών είναι τουλάχιστον ελλιπής.
Σήμερα ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ και ο Πρόεδρος του ΣΙΕΛ συμμετείχαν σε συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Εύβοιας με αντικείμενο πιθανές παραβιάσεις ιδιωτικού σχολείου που λειτουργεί στη Χαλκίδα. Στη συζήτηση αποκαλύφθηκαν τέρατα και σημεία για πρωτοφανείς παραβιάσεις, όχι μόνο της εκπαιδευτικής νομοθεσίας, αλλά και του κοινού ποινικού δικαίου από την ιδιοκτησία ενός σχολείου που βρίσκεται στην εκλογική σας περιφέρεια.
Δυστυχώς, η αδράνεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας απέναντι στην ανομία των ιδιωτικών σχολείων και η δική σας προσωπική απροθυμία να ακούσετε, έστω, την πλευρά των εργαζόμενων - αν και είστε υπεύθυνος για ζητήματα ιδιωτικής εκπαίδευσης - έχουν δώσει το δικαίωμα σε πολλούς σχολάρχες να αισθάνονται ασύδοτοι, καθώς πιστεύουν πλέον ότι κανένας εποπτικός θεσμός δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στις έκνομες δραστηριότητές τους. 
Επειδή ο χώρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι χώρος παροχής δημόσιου και κοινωνικού αγαθού και επειδή η παρανομία και η αυθαιρεσία των σχολαρχών έχουν χτυπήσει και το δικό σας πολιτικό «σπίτι», πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε στην πρόταση διαλόγου με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών για να ακούσετε, πέρα από την πλευρά των επιχειρηματιών της εκπαίδευσης που μονοπωλούν την προσοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ., και τους εργαζόμενους.
 
 
 
 
 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ α.αα.α
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ,,   Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΛΕΚΟΣ ΓΟΥΛΑΣ        
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54