Βενιζέλος: «Το μέτωπο της κυβέρνησης στο "όχι άλλα μέτρα" είναι αρραγές»

Νέα δημοσιονομικά μέτρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά, επανέλαβε σήμερα στην εφ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε πως «στήνεται ένα διεθνές επικοινωνιακό σκηνικό που θέλει να βάλει και πάλι την Ελλάδα στο επίκεντρο», τονίζοντας πως «αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί». Υπογράμμισε επίσης ότι «το μέτωπο της κυβέρνησης στο "όχι άλλα μέτρα" είναι αρραγές». «Υπάρχει, ένα σταθερό, απολύτως σταθερό πλαίσιο που έχουμε διαμορφώσει ως κυβέρνηση που λέει: Νέα μέτρα δημοσιονομικά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά, είναι υπονομευτικά για την οικονομία και την ανάπτυξη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

«Δεν έχει κανένα νόημα να εξυπηρετείς δημοσιονομικούς στόχους αν αυτοί οι στόχοι υπονομεύουν το ΑΕΠ» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι χρειάζεται Εθνική Ομαδα Διαπραγμάτευσης και υπογραμμίζοντας την ανάγκη να διαμορφωθεί το πλαίσιο στοιχειώδους εθνικής συναίνεσης.

Στο ίδιο μήκος ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης από τη Νυρεμβέργη και την Ελληνογερμανική Συνέλευση, ξεκαθάρισε ότι ούτε η κοινωνία αλλά ούτε η οικονομία δεν αντέχει άλλη πίεση.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε χθες και  ο Υπουργός Οικονομικών, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξουν άλλα οριζόντια μέτρα αλλά «στοχευμένες» περικοπές.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22/10/2013 - 17:20