Ολι Ρεν: Παραμένουν δύσκολα τα πραγματα για τους Ελληνες

Στη διαπίστωση ότι παρά τις ενθαρρυντικές ενδείξεις για σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και επιστροφή στη θετική ανάπτυξη το 2014 η κατάσταση για το μέσο Έλληνα παραμένει πολύ δύσκολη, ιδίως για τον δραματικά υψηλό αριθμό των ανέργων, προχώρησε ο αντιπρόεδρος της ΕΕ, επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές υποθέσεις και το ευρώ, σε δήλωσή του με αφορμή τη δημοσιοποίηση σήμερα της 5ης έκθεσης της Task Force για την Ελλάδα.

 

Σύμφωνα μάλιστα με άλλον ανώτερο κοινοτικό αξιωματούχο «ναι μεν το 2014 αναμένεται ανάπτυξη, αλλά η ανεργία θα μείνει κοντά μας για πολύ καιρό ακόμη». Οπως είπε χαρακτηριστικά «αν η ανεργία ξεπεράσει το 25% δεν υπάρχει μαγική συνταγή για να μειωθεί κάτω από 10%. Αυτό είναι ένα βάρος που θα χρειαστεί να φέρει η ελληνική οικονομία για αρκετό χρόνο».

 

Η έκθεση της Task Force (επικεφαλής ο Χορστ Ράιχενμπαχ) καταγράφει σημαντική πρόοδο σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς για την οικονομία, όπως η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, η επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων, η είσπραξη των φόρων, η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.

 

Ταυτόχρονα όμως απευθύνει για άλλη μια φορά συστάσεις προς την Ελλάδα για επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης, προκειμένου να ξεκινήσει η ανάπτυξη.

 

«Η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας μπορεί να προέλθει μόνο από ακμάζουσες εταιρίες με εύκολη πρόσβαση στην ρευστότητα και τις αγορές», αναφέρεται στην έκθεση.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22/10/2013 - 17:58