Γκλομπς και δακρυγόνα εναντίον εργαζομένων στην Εύβοια

Με δακρυγόνα «υποδέχτηκαν» χθες τα ΜΑΤ τους εργαζόμενους διαδηλωτές από τα εργοστάσια «Τσιμέντα Χαλκίδας», «Σέλμαν», «Νεοσέτ», «Ιντερκέμ», «Μηχανική» που πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης μέχρι και τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους και το δικαίωμά τους στη δουλειά.

Οι διαδηλωτές φθάνοντας στο Διοικητήριο της Νομαρχίας Ευβοιας θέλησαν να εισέλθουν προκειμένου να συναντηθούν με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά.

Αρχικά ο Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας προσπάθησε να διαπραγματευτεί με τους εργαζόμενους, αλλά οι απαντήσεις του δεν έπεισαν και οι εργαζόμενοι ξαφνικά δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ με δακρυγόνα ενώ αρκετοί από αυτούς χτυπήθηκαν και με γκλοπς. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων περνούσαν από το σημείο και μικρά παιδιά, ενώ η κυκλοφορία είχε διακοπεί για πολλή ώρα. Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία είχε συλλάβει 13 εργαζόμενους επειδή συμμετείχαν στην κατάληψη του Διοικητηρίου, οι οποίοι στη συνέχεια και μετά τις αντιδράσεις των συναδέλφων τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του χαρακτήρισε απρόκλητη την επίθεση των ΜΑΤ.

«Η επίθεση των ΜΑΤ, που αποτελεί συνέχεια των συλλήψεων 13 εργαζομένων από τα εργοστάσια της περιοχής, αποδεικνύει ότι η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής περνά μέσα από το δόγμα "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης», επισημαίνει η ανακοίνωση του κόμματος προσθέτοντας ότι «οι εργαζόμενοι, ο λαός με οργάνωση της πάλης και λαϊκή συμμαχία μπορούν να απαντήσουν στον αυταρχισμό της κυβέρνησης απέναντι στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες».

 

Πηγή Eviazoom

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23/10/2013 - 10:46