Και ο νικητής του μπόνους συλλογής αποδείξεων είναι...

Σαν καλοί φορολογούμενοι μαζεύετε με ευλάβεια όλες τις αποδείξεις ακόμα και από την πιο ταπεινή αγορά και περιμένετε να ξεκαθαρίσει το υπουργείο Οικονομικών τις προθέσεις του σε σχέση με το θέμα. Ήρθε η ώρα να μάθετε; Ισως...

Σύμφωνα με το τελευταίο σενάριο που προκρίνεται πλέον από την ηγεσία του υπουργείου -χωρίς να έχει «κλειδώσει» - οι φορολογούμενοι από τις αρχές του επόμενου έτους σταματούν να συγκεντρώνουν αποδείξεις παντός είδους και επικεντρώνονται σε αποδείξεις από επαγγελματίες οι οποίοι κατά το υπουργείο Οικονομικών τείνουν να φοροδιαφεύγουν.

Ποιοι είναι αυτοί; Οι επαγγελματικές ομάδες στις οποίες θα ισχύει η μεγάλη έκπτωση φόρου στις αποδείξεις θα καθορισθούν επακριβώς στο τέλος του τρέχοντος έτους. Κάτι σαν πρωτοχρονιάτικη έκπληξη για τους φορολογούμενους δηλαδή.. Όσοι «τυχεροί» λοιπόν έχουν επιλέξει τους «κατάλληλους» επαγγελματίες θα έχουν μείωση φόρου μεταξύ 30% και 40%.

Προσοχή όμως: απαραίτητη προϋπόθεση για να εξασφαλίσουν οι φορολογούμενοι την πολυπόθητη έκπτωση φόρου είναι οι συναλλαγές να έχουν γίνει με πιστωτική κάρτα, χρεωστική ή κάρτα αποδείξεων.

Οι ειδικοί επισημαίνουν όμως ότι και αυτό το μέτρο αναμένεται να αποδειχθεί ανεπαρκές. Διότι προκύπτει για άλλη μια φορά αβίαστα το ερώτημα: γιατί ο καταναλωτής να μην «εξασφαλίσει» απευθείας για τον εαυτό του μια βέβαιη «έκπτωση» του 23% απαλλάσσοντας τον επαγγελματία από την έκδοση απόδειξης και την καταβολή του ΦΠΑ, αντί να περιμένει να μάθει μήπως δικαιούται το μπόνους του 30% ή 40% που υπόσχεται το Υπουργείο;

Πηγή Νεα, Ημερησία

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54