Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο την Πέμπτη

Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 31/10, στις 11:00 και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών διοργανώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ( ΕΣΑμεΑ) με στόχο να αναδειχθεί η δεινή θέση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

 

«Φτάνει πια! Την κρίση την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε, οι πλέον ευάλωτοι, οι φτωχότεροι των φτωχών, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους. Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας από την οικονομική κρίση, που πλέον έχει μετατραπεί σε κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων!» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

Το αναπηρικό κίνημα διεκδικεί μεταξύ άλλων να μην υπάρξουν περικοπές σε προνοιακά/ αναπηρικά επιδόματα, συντάξεις και ΕΚΑΣ, την εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία/χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους από το νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και την ασφαλιστική προστασία των ατόμων με αναπηρία, των γονέων που έχουν ανήλικο παιδί ή που προστατεύουν άτομο με νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση ώστε κανείς να μην μένει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54