Εκπλήξεων συνέχεια - εκτός κυπέλλου Άρης, Ξάνθη και Βέροια

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση του κυπέλλου Ελλάδας με τους αγώνες ρεβάνς όπου άλλες τρεις ομάδες της Σούπερ Λίγκα έμειναν εκτός συνέχειας της διοργάνωσης από μικρότερες σε κατηγορία ομάδες. Μετά τον ΠΑΣ Γιάννενα, τον Πανθρακικό και τον Λεβαδειακό, ήρθε η σειρά του Άρη, της Ξάνθης και της Βέροιας να αποχαιρετήσουν πρόωρα τον θεσμό.

Ο Άρης έμεινε στο 0-0 μέσα στο «Βικελίδης» με τον Ολυμπιακό Βόλου και δεν μπόρεσε να καλύψει το 0-1 με το οποίο είχε χάσει στον πρώτο αγώνα στον Βόλο. Στα Πηγάδια ο Ηρακλής πήρε παλικαρίσιο 2-2 από την Ξάνθη και μαζί την πρόκριση, καθώς είχε νικήσει με 1-0 στην έδρα του.

Θύμα έκπληξης όμως έπεσε και η Βέροια που αν και νίκησε με 2-1 τον Ηρακλή Ψαχνών έμεινε εκτός διοργάνωσης αφού είχε χάσει με 3-1 στον πρώτο αγώνα.

Μετά κόπων και βασάνων πέρασαν όμως και οι ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης, καθώς η μεν ομάδα του Ηρακλείου ήρθε ισόπαλη με 1-1 με την Καλλιθέα στο «Γεντί Κουλέ» και εκμεταλλεύτηκε το 1-0 με το οποίο είχε νικήσει στο «Ελ Πάσο», ενώ ο Αστέρας πήρε την νίκη με 1-0 μέσα στα Χανιά από τον Α.Ο. Χανίων.

Άστραψε και βρόντηξε ο Ατρόμητος που διέλυσε με 7-0 στο Περιστέρι τον Φωστήρα και πήρε φυσικά την πρόκριση για την επόμενη φάση, ενώ η Καλλονή αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2 με τον Πιερικό, αλλά πήρε την πρόκριση αφού είχε επικρατήσει με 2-1 στην Κατερίνη.

Τέλος ο Παναιτωλικός ζευγάρωσε τις νίκες του και μάλιστα με το ίδιο σκορ, με 1-0 επί της Κασσιόπης.

Αρης – Ολυμπιακός Βόλου  0 – 0

Ο Άρης πάλεψε, αλλά δεν μπορούσε να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 από τον πρώτο αγώνα στον Βόλο. Είχε κάποιες καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ και να δώσει νέο ενδιαφέρον στην υπόθεση πρόκριση, όπως στο 15΄ και στο 23΄ στο πρώτο ημίχρονο, όμως δεν κατάφερε απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου που ακόμα και μέσα στο «Βικελίδης» έδειξε καλύτερα αγωνιστικά στοιχεία από τον αντίπαλό του. Έχασε μάλιστα δύο πολλές ευκαιρίες με το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου στο 48΄ και στο 54΄ με τους Γιενκά και Καπετάνο αντίστοιχα, αλλά και στο 77΄ σε σουτ του Γκούρμα που πέρασε κόρνερ. Ο Άρης είχε μια εξαιρετική ευκαιρία για να σκοράρει στο 2ο μέρος, όταν ο Γκίτκος πρόλαβε και έδιωξε πολύ επικίνδυνη σέντρα του Τάτου προτού προλάβει να «οπλίσει» ο Αγκάνθο.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Άρης (Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Ψυχογιός, Μαργαρίτης, Έλσνερ, Πουλίδο, Οικονομόπουλος, Ηρακλής (36' λ.τρ. Νταμαρλής), Σουνάς (62' Μανιάς), Τάτος, Σταυρόπουλος (70' Αγγελούδης), Αγκάνθο.

Ολυμπιακός Βόλου (Ρόκα): Γκίτκος, Γιαλούσης, Καρράς, Αρβανίτης, Μελίσσης, Ρόκας (84' Κωστούλας), Πινδώνης, Καπετάνος, Γενγκά, Μπρέσκα (74' Γκούρμα), Γκέσιος (69' Πόνσε).

Ξάνθη – Ηρακλής  2 – 2

Ισόπαλος με 2-2 έληξε ο αγώνας ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Ηρακλή που έγινε στα Πηγάδια και σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα στη Θεσσαλονίκη υπέρ του «γηραιού» την πρόκριση πήρε ο Ηρακλής.

Η Ξάνθη ευτύχισε να ανατρέψει μέσασε ένα τρίλεπτο στο πρώτο ημίχρονο το σκορ του πρώτου αγώνα, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Στο 30΄ μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάλβο η μπάλα έφτασε στον Μάνταλο που με γυριστή κεφαλιά έκανε το 1-0. Πριν προλάβει να συνέλθει από την «ροπαλιά» ο Ηρακλής, δέχθηκε και δεύτερη: Στο 33΄ και πάλι με τον Μάνταλο ύστερα από ωραίο γύρισμα του Μαρίν η Ξάνθη έκανε το 2-0 και φάνηκε ότι έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση.

Με το «καλημέρα» του 2ου μέρους ο Ηρακλής έδειξε τις διαθέσεις του: Στο 48΄ έφτασε με αξιώσεις στα καρέ του Κυριακίδη, όμως η μπάλα στο σουτ του Λίμα έφυγε άουτ.

Και ενώ όλα έδειχαν ότι θα κυλούσε το παιχνίδι υπέρ της Ξάνθης, στο 77΄ ο Ηρακλής κατάφερε να μειώσει: Ο Τσιλαινίδης με πάσα στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης έδωσε έξυπνα στο Σιατραβάνη που με πλασέ νίκησε από πλάγια θέση τον Κυριακίδη (2-1). Η Ξάνθη με το σκορ αυτό αποκλειόταν έτσι κι αλλιώς και βγήκε μπροστά για το τρίτο γκολ που άγγιξε στο 89΄ : Σουτ του κορυφαίου Μάνταλου από πολύ κοντά και ο τερματοφύλακας του Ηρακλή έδιωξε σωτήρια για την ομάδα του.

Τελικά ο Ηρακλής ισοφάρισε στο 90΄ με τον Πορτουλίδη που από πλάγια δεξιά με σουτ έγραψε το 2-2 για την ομάδα του.

Διαιτητής: Δελφάκης (Αργολίδας)

Skoda Ξάνθη (Μάουρερ): Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Κάλβο (69' Σολτάνι), Μάνταλος, Φλίσκας, Γούτας, Σολάρι, Μαρίν (85' Ράνος), Χοσέμι, Βασιλακάκης (85' Εστράδα).

Ηρακλής (Γ. Καραϊσκος-Φ. Γκιζέλης): Κηπουρός, Σαββίδης, Λίμα, Μπουκουβάλας, Κοντοδήμος, Σιατραβάνης, Κυριάκος (46' Ματσούκας), Μπάμπα (66' Πουρτουλίδης), Μπριλάκης, Ονουάτσι (73' Χιονίδης), Τσιλιανίδης

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54