© Συμέλα Παντζαρτζή / ΑΜΠΕ

Δύο νεκροί, μέλη της Χρυσής Αυγής, κι ένας τραυματίας, από πυροβολισμούς στο Ηράκλειο Αττικής

Δύο νέοι 24 και 26 χρονών έχασαν τη ζωή τους λίγο μετά τις επτά το απόγευμα στο Νέο Ηράκλειο, από πυροβολισμούς αγνώστων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στη λεωφόρο Ηρακλείου. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο δράστες με κράνη, πάνω σε μοτοσικλέτα, οι οποίοι πυροβόλησαν πολλές φορές εναντίον των θυμάτων. Ένας τραυματίας διεκομίσθη στο νοσοκομείο «Αγία Ολγα», όπου εξέπνευσε· ο τρίτος τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα θύματα ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα και με δηλώσεις βουλευτών του κόμματος. Οι δύο δράστες, όπως φαίνεται, προσέγγισαν τα θύματα και ο συνεπιβάτης τους γάζωσε, πιθανότατα με υποπολυβόλο. Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Με όπλο των 9 χιλιοστών πυροβολήθηκαν τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία, από τον τόπο του εγκλήματος έχουν περισυλλεγεί περίπου 15 κάλυκες, οι οποίοι θα μεταφερθούν για βαλιστική έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δράστες, που φορούσαν κράνη, σταμάτησαν τη μοτοσικλέτα λίγο πιο πάνω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τα οποία βρίσκονται σε όροφο, ενώ στο ισόγειο του κτιρίου υπάρχει καφετέρια, μπροστά στην οποία στέκονταν οι τρεις νεαροί. Οι δράστες τους πλησίασαν και τους πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση και στη συνέχεια έτρεξαν στη μοτοσικλέτα με την οποία εξαφανίστηκαν.

Η μοτοσικλέτα που βρέθηκε στην οδό Αυξεντίου, πλησίον της περοχής, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν είναι αυτή των δραστών. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπήρχε και ομάδα υποστήριξης.

Πηγές: ΝΕΤ, ΕΡΑ, ΑΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01/11/2013 - 21:29