Προσπάθειες για να μην απολυθούν οι 12 εργαζόμενοι


Σε αναμονή γνωμάτευσης από τους νομικούς της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που να επιτρέπει στους υπαλλήλους των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Νέας Ιωνίας να μην προχωρήσουν στην ανακήρυξη των απολύσεων των 12 εργαζομένων, βρίσκονται οι άμεσα 12 ενδιαφερόμενοι και η δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας.


Κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο δημαρχείο μεταξύ όλων των εμπλεκομένων (Δημοτική αρχή, 12 εργαζόμενοι, νομικοί σύμβουλοι των δύο πλευρών, σωματείο εργαζομένων) προκρίθηκε αυτή η πρωτοβουλία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θεωρείται δεδομένη η άσκηση δίωξης κατά των υπαλλήλων των διοικητικών υπηρεσιών που θα υπογράψουν, χωρίς νομική γνωμάτευση, την παραμονή των 12 στην εργασία τους.


Πάντως την ίδια ώρα παραμένει η ένταση, καθώς η υπόθεση συνολικά βρίσκεται σε ένα στάδιο λογικής του παραλόγου και σίγουρα αποτελεί ιδανική περίπτωση εκμετάλλευσης για λόγους εντυπώσεων.


Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Γ. Κολμανιώτης άσκησε κριτική στις διάφορες ανακοινώσεις των σωματείου εργαζομένων τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «αποφασίστηκε να γίνει ερώτημα στο υπουργείο. Πήγε η διευθύντρια προσωπικού και κατέθεσε αυτοπροσώπως ερώτημα. Της είπαν ότι μέχρι την Τετάρτη θα της απαντήσουν κατά πάσα πιθανότητα συμφωνώντας με την γνωμάτευση της νομικής συμβούλου του Δήμου».


 Σχετικά με τα όσα λέγονται «για υπαναχωρήσεις του Δήμου κτλ» τόνισε πως «αποφασίστηκε όσο υπάρχουν αυτές οι εκκρεμότητες και ισχυει η σχετικη γνωματευση της υπηρεσιας περι απολυσης τους οι εργαζόμενοι να μην παρουσιασθούν στην εργασία τους ώστε να μην υπάρξουν κίνδυνοι εργατικών ατυχημάτων και δεσμεύτηκε η δημοτική αρχή σε περίπτωση θετικών εξελίξεων να τους θεωρήσει και την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου εργαζόμενους. Αυτοί παραβιάζοντας την απόφαση ζήτησαν να χτυπήσουν κάρτα βάζοντας σε κίνδυνο την υπηρεσία προσωπικού για παράβαση καθήκοντος. Τους δόθηκε η λύση να κρατήσει παρουσιολογιο ο ίδιος ο δήμαρχος. Το χαρτί του παρουσιολογιου χωρίς να το ξέρει ο δήμαρχος κατατέθη κρυφως στο πρωτόκολλο του Δήμου».

 

Πηγή: www.zonews.gr

Σχετική είδηση: Kρίσιμη μέρα για τους 12 απολυμένους


 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54