© Συμέλα Παντζαρτζή / ΑΜΠΕ

Διπλή δολοφονία: Το όπλο ήταν «καθαρό» - Ερευνάται μοτοσυκλέτα

«Καθαρό», όπως προκύπτει από τη βαλλιστική έρευνα, ήταν το όπλο το οποίο χρησιμοποιήθηκε στη διπλή δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο, λίγα μέτρα από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το σημείο της εκτέλεσης εντοπίσθηκε μοτοσυκλέτα, η οποία, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δώδεκα κάλυκες που περισυνελέγησαν από το σημείο της επίθεσης προέρχονται από το ίδιο όπλο, ένα πιστόλι τύπου Zastava, το οποίο δεν ταυτοποιήθηκε με προηγούμενη υπόθεση. Η μοτοσυκλέτα, που εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το σημείο της εκτέλεσης, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες και γι' αυτό μεταφέρθηκε για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Στο μικροσκόπιο των αρχών, εξ άλλου, βρίσκεται βίντεο, στο οποίο καταγράφεται η σκηνή της επίθεσης, και το οποίο παρέδωσε στην αστυνομία ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. Νεκροί από τη δολοφονική επίθεση είναι ο 26χρονος Γιώργος Φουντούλης και ο 22χρονος Μανώλης Καπελώνης, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο «Γεώργιος Γεννηματάς» ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας.

Στο μεταξύ, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Παναγιώτης Ηλιόπουλος κατέθεσαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Πεύκης τα όπλα και τις άδειες οπλοφορίας τους, όπως τους είχε ζητηθεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Εξερχόμενη του Αστυνομικού Τμήματος, η κ. Ζαρούλια κατήγγειλε τον Νίκο Δένδια ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης, ζητώντας την παραίτησή του.

Ομόθυμη καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο

Δεν θα επιτραπεί η χώρα να γίνει πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.
Οι δολοφόνοι, όποιοι και αν είναι, θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη, τονισε ο κυβερνητικός εκπροσωπος.
Στη βία αντιτάσσεται η δημοκρατία και η νομιμότητα, αναφερει το ΠΑΣΟΚ.
Η δολοφονία πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, τονιζεται σε ανακοινωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Καλούμε τους Ελληνες σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση , τονιζει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Η δημοκρατια και η νομιμότητα θα σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.
Η επίθεση δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί, επισημαίνει το ΚΚΕ.

Πηγή: ΕΡΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02/11/2013 - 18:50