Με Μήτρογλου ο Ολυμπιακός πήρε 1-0 το ντέρμπι

Με σκόρερ τον «συνήθη ύποπτο» Κώστα Μήτρογλου ο Ολυμπιακός πήρε στο 90ο λεπτό το μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων» με 1-0 επί του Παναθηναϊκού μέσα στο γήπεδο της Λεωφόρου μετά από έναν επεισοδιακό αγώνα με τρεις διακοπές και πολλές χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν. Η ομάδα του Μίτσελ που πηγαίνει αλώβητη στο ντέρμπυ κορυφής με τον ΠΑΟΚ την επόμενη αγωνιστική είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος, όμως ο Παναθηναϊκός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στην επανάληψη και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο γκολ.

Στο 14΄  o Καπίνο χρειάστηκε να πραγματοποιήσει εντυπωσιακή εκτίναξη προκειμένου να αποσοβήσει έναν μεγάλο κίνδυνο για την εστία του:  Από σέντρα του  Σαλίνο ο Μήτρογλου έπιασε την γυριστή κεφαλιά, όμως ο Καπίνο «απογειώθηκε» και έδιωξε σε κόρνερ.

Η «απάντηση» του Παναθηναϊκού ήρθε λίγο αργότερα, όταν από εκτέλεση φάουλ από δεξιά του Πράνιτς, ο Ρομπέρτο με έγκαιρη έξοδο έδιωξε με γροθιές την μπάλα προ του Μπεργκ προτού προλάβει να πιάσει την επικίνδυνη κεφαλιά.

Η ομάδα του Αναστασίου παραλίγο να ανοίξει το σκορ, με αυτογκόλ του Ολυμπιακού! Σέντρα από δεξιά του Λαγού έδιωξε  δύσκολα ο Ρομπέρτο, όμως η μπάλα βρήκε στον Μανωλά, άλλαξε πορεία και λίγο έλειψε να καταλήξει στα δίχτυα της ομάδας του, περνώντας τελικά κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Μέντεζ μπήκε πολύ επικίνδυνα από αριστερά μετά από πάσα του δραστήριου Μπεργκ και μόνος απέναντι απ΄ τον Ρομπέρτο έπιασε ένα χλιαρό σουτ που έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των «ερυθρόλευκων».

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έφτασε πρώτος κοντά στο γκολ στο 51΄: Φάουλ του Χολέμπας λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα από … «καραμπόλα» φτάνει στα πόδια του Μήτρογλου που από πολύ κοντά έκανε το πλασέ, όμως η μπάλα κόντραρε στον Σίλντεφελντ και πέρασε κόρνερ.

Στην φάση αυτή δύο καπνογόνα έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο, υποχρεώνοντας τον διαιτητή σε ολιγόλεπτη διακοπή.

Το παιχνίδι είχε πια πάρει «φωτιά» και στο 56΄ από λάθος του Μανωλά ο Μπεργκ προσπάθησε να επωφεληθεί, όμως έγκαιρα ο Ρομπέρτο βγήκε και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Δύο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός άγγιξε το γκολ: Ο Τριανταφυλλόπουλος πλαγιοκόπησε την άμυνα του Ολυμπιακού από αριστερά,  σούταρε δυνατά, όμως και πάλι ο Ρομπέρτο ήταν «παρών» και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 60΄ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει με τον Μήτρογλου που έπιασε καρφωτή κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ και ο Καπίνο ενστικτωδώς απέκρουσε για τον Παναθηναϊκό.

Η κατάσταση στις κερκίδες παρέμενε έκρυθμη με τους οπαδούς του «τριφυλλιού» να πετούν αντικείμενα και κροτίδες, μια εξ αυτών μάλιστα λίγο έλειψε να τραυματίσει τον Πράνιτς στο 61!

Οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς πιο δραστήριοι από τους αντιπάλους τους στο δεύτερο ημίχρονο και στο 70΄ έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Φιγκερόα που πήρε ωραία την μπάλα, στόπαρε και μόνος απέναντι από τον Ρομπέρτο, πλάσαρε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Νέα διακοπή στο ματς λόγω κροτίδων που διήρκεσε δύο λεπτά, υποχρεώνοντας τους 22 ποδοσφαιριστές να περιμένουν την απόφαση του διαιτητή που έδωσε εντολή να αρχίσει και πάλι το ματς στο 78΄.  Όμως ο ρυθμός στα υπόλοιπα λεπτά του ντέρμπυ δεν ήταν ίδιος, όπως στο ξεκίνημα, και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο αγώνας κυλάει προς το 0-0, ήρθε ο συνήθης ύποπτος Μήτρογλου για να δώσει την λύση στην ομάδα του.

Στο 90΄ από ολιγωρία στο κέντρο και από δεξιά για τον Παναθηναϊκό, η μπάλα έφτασε στον Φουστέρ που άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Μήτρογλου, ο τελευταίος από πλάγια θέση πλάσαρε σωστά και έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Καπίνο κάνοντας το 0-1. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις, όμως η γυριστή κεφαλιά του Σίντελφελντ πέρασε λίγο άουτ από τα δοκάρια του Ρομπέρτο.

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας)

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Λαγός (72' Αμπεΐντ), Ζέκα, Πράνιτς, Φιγκερόα (85' Κλωναρίδης), Μπεργκ.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Μανιάτης, Σάμαρης, Κάμπελ (61' Γιαταμπαρέ), Φουστέρ (90+2' Εντινγκά), Σαβιόλα (66' Βάις), Μήτρογλου.

Τι έγινε στα υπόλοιπα παιχνίδια του Σαββάτου

ΠΑΟΚ – Εργοτέλης  2 – 1

Με γκολ του Βούκιτς στις καθυστερήσεις, ο ΠΑΟΚ πήρε σπουδαία νίκη με 2-1 επί του Εργοτέλη στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα και παραμένει σε απόσταση βολής από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, τον οποίο αντιμετωπίζει την επόμενη αγωνιστική.

Τα γκολ για τον «δικέφαλο του βορά» πέτυχαν οι Κατσουράνης (64΄) και Βούκιτς (90+4΄), ενώ η κρητική ομάδα είχε προηγηθεί με τον Βερπακόφσκις στο 13ο λεπτό.

Ο Εργοτέλης δεν μπήκε φοβισμένος στην Τούμπα, έπαιξε έξυπνα και «χτυπούσε» με φαρμακερές αντεπιθέσεις. Μόλις στο 13ο λεπτό ο Μπουχαλάκης έβγαλε πανέξυπνα τον Βερπακόφσκις απέναντι από τον Χακόμπο και ο Λετονός άσσος του Εργοτέλη δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1, «παγώνοντας» την Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και δύο λεπτά αργότερα είχε μια καλή στιγμή με τον Στοχ, ενώ στο 16ο λεπτό είχε διπλή ευκαιρία με τους Κατσουράνη και Κατσικά για να ισοφαρίσει.

Ευκαιρίες είχε η ομάδα του Στέφενς τόσο στο 25΄ με τον Λούκας, όσο και στο 39΄ με τον Νίνη, ενώ ο Εργοτέλης έχασε εξίσου σημαντικές ευκαιρίες με τους Πελέ (23΄) και στο 44΄ με τον Βερπακόφσκις.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή και στο 60΄ έφτασε πολύ κοντά στο 1-1: Από μπαλιά του Λούκας, ο Βούκιτς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, σούταρε όμως η μπάλα πέρασε σύριζα από το δοκάρι και έφυγε άουτ,

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε τελικά να ισοφαρίσει στο 64΄: Εκτέλεση φάουλ του Λίνο, η μπάλα έφτασε στον Κατσουράνη που με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Αθανασίου (1-1).

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρίες με τους Βούκιτς (79΄) και Νέτσιντ (87΄), απέναντι στον Εργοτέλη που θα μπορούσε να σκοράρει σε δύο περιπτώσεις με τους Μπουχαλάκη (68΄) και Διαμαντάκο (70΄).

Τελικά την λύση για τον ΠΑΟΚ έδωσε ο Βούκιτς: Από κερδισμένο φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, την εκτέλεση ανέλαβε ο Βούκιτς που με πανέμορφο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μέσα σε ξέφρενα πανηγύρια από την εξέδρα (2-1).

Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας),

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο, Κατσικάς, Βίτορ (35' λ.τ. Λόπεθ), Λάζαρ, Κατσουράνης, Νίνης (53' Βούκιτς), Στοχ, Λούκας, Σαλπιγγίδης (75' Νέτσιντ)

Εργοτέλης (Πετράκης):  Αθανασίου, Ρέντζας, Κοιλιάρας, Μεχία, Γιοβάνοβιτς, Πελέ, Καρντόζο (69' λ.τ Κοζορώνης), Μπουχαλάκης (81' Σαρρής), Χαντί, Βερπακόφσκις (74' Ρομάνο), Διαμαντάκος

ΠΑΣ Γιάννενα – Πλατανιάς  1 – 0

Επιστροφή μετά από τρεις αγωνιστικές στις νίκες για τον ΠΑΣ Γιάννενα που λύγισε με 1-0 στους «Ζωσιμάδες» την αντίσταση του Πλατανιά για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Βίλα στο 62΄.

Μέτριο το θέαμα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού με τον ΠΑΣ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων απέναντι στον νωθρό Πλατανιά.

Οι Γιαννιώτες έχασαν στο 37΄ με τον Κοροβέση και στο 44΄ με τον Κολοβέτσιο για να κλείσει 0-0 το πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μια πολύ καλή ευκαιρία για τους Χανιώτες, όμως ο Βελλίδης είπε «ΟΧΙ» στο σουτ του Κατάϊ. Στο 62΄ μετά από εξαιρετική ενέργεια του Κοροβέση η μπάλα έφτασε στον Βίλα που με πλασέ έκανε το 1-0 που έμελλε να ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Καραγκιοζόπουλος (Ημαθίας)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γεωργόπουλος): Βελλίδης, Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα, Τσουκαλάς, Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι (Μπέριος 85'), Βίλα (Γιάκος 91'), Ίλιτς (Στρούνα 79').

Πλατανιάς (Ουζουνίδης): Γιωργαλλίδης, Ζουμπουλάκης, Ιντζίδης, Φερνάντες, Ράφαελ, Αγκιλέρα, Τετέ, Σιώπης, Μπέλιτς (Κατάι 46'), Γουνδουλάκης (Πόποβιτς 76'), Τόρες.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 10ης αγωνιστικής

ΠΑΣ Γιάννενα – Πλατανιάς 1-0 (62΄ Βίλα)

ΠΑΟΚ – Εργοτέλης  2-1 (64΄ Κατσουράνης, 90+4΄ Βούκιτς – 13΄ Βερπακόφσκις)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-1 (89΄ Μήτρογλου)

Οι αγώνες της Κυριακής 3/11/2013

15:00, Καλλονή – Πανιώνιος (NS2)

17:15, Απόλλων – Βέροια (NS7)

17:15, Λεβαδειακός – Ξάνθη (NS2)

17:15, Πανθρακικός – Αστέρας Τρίπολης (NS3)

19:30, ΟΦΗ – Άρης  (NS1)

Δευτέρα 4/11/2013

19:30, Ατρόμητος – Παναιτωλικός (NS1)

Η βαθμολογία

1.Ολυμπιακός             28        10

2.ΠΑΟΚ                      25        10

3.Ατρόμητος               17        9

4.Παναθηναϊκός          14        10

-.Εργοτέλης                 14        10

-.ΠΑΣ Γιάννενα           14        10

7.Ξάνθη                       13        9

-.Πανθρακικός                        13        9

-.Αστέρας Τρίπολης    13        9

-.Παναιτωλικός           13        9

11.Πανιώνιος              12        9

12.Καλλονή                9          9

13.Πλατανιάς              8          10

-.Άρης                         8          9

-.Λεβαδειακός                        8          9

16.Απόλλων                7          9

17.Βέροια                    6          9

-.ΟΦΗ                         6          9

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54