Η κλεμμένη μηχανή και οπτικό υλικό στο επίκεντρο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα περιγραφή και πέντε φωτογραφίες από την κάμερα ασφαλείας, οι οποίες απεικονίζουν έναν από τους δράστες της διπλής δολοφονικής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο. Επίσης, στη δημοσιότητα δόθηκαν και 12 φωτογραφίες της μοτοσυκλέτας, που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Πάντως, στις πέντε φωτογραφίες ο δράστης είναι τρομερά δυσδιάκριτος και είναι αμφίβολο εάν κάτι θα μπορούσε να προκύψει εξ αυτών.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονικής επίθεσης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής η κλεμμένη μηχανή που εντοπίστηκε στην περιοχή, καθώς και υλικό από κοντινές κάμερες.

 

«Άνδρας αδύνατος, ύψους 1.70 με 1.75 μ., που φορούσε τζιν παντελόνι, σκούρου μπλε χρώματος, λευκά υποδήματα, μαύρο σακίδιο στην πλάτη και καπέλο τύπου τζόκεϊ ή κράνος μοτοσικλετιστή λευκού χρώματος» φέρεται να είναι ο δράστης της διπλής δολοφονίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

 

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, είναι πολύ πιθανό να βρεθεί κάτι σχετικό με την ταυτότητα των δραστών από την ενδελεχή εξέταση της μηχανής η οποία ήταν στην κατοχή των δραστών εδώ και 5 μήνες.

 

«Η μοτοσικλέτα, μάρκας HONDA, λευκού-μαύρου χρώματος, έφερε στο λευκό μέρος της σχέδια ερυθρού-μπλε χρώματος και βρέθηκε ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις σε υπαίθριο χώρο πλησίον του ρέματος Χελιδονούς». Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η μοτοσικλέτα είχε κλαπεί στις 28 Ιουνίου 2013 από την περιοχή της Καλλιθέας Αττικής.

 

Εν τω μεταξύ, ο 13ος κάλυκας των 9 mm, που βρέθηκε χθες στο σημείο της διπλής ανθρωποκτονίας στο Ν. Ηράκλειο, προέρχεται από το ίδιο όπλο με τους υπόλοιπους κάλυκες, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία μετά από τη βαλλιστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04/11/2013 - 21:38