Τα πάντα ανοιχτά για το Ασφαλιστικό

Όλα ανοιχτά παραμένουν για το Ασφαλιστικό, μετά τη χθεσινή συνάντηση  της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου  Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι των δανειστών φαίνεται να μην πείθονται από τα μέτρα που εισηγείται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής αξιώνοντας τώρα και την υλοποίηση της δέσμευσης για μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9% αλλά και την κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων.

 

Αναφορικά με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9%, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, επεσήμανε ότι, ενδεχόμενως μία γενική εφαρμογή, θα οδηγούσε σε μεγαλύτερα προβλήματα για τα ταμεία.

Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, η ελληνική πλευρά αντιπρότεινε μία επιλεγμένη εφαρμογή που θα εξαρτάται από τη συνέπεια των επιχειρήσεων στην απόδοση των εισφορών.

Μετά τη δίωρη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου με τους Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς το υπουργείο Εργασίας, ενημέρωνε με ανακοίνωση

«έγινε μια ουσιαστική συζήτηση πάνω στις ήδη γνωστές και καινοτόμες προτάσεις του υπουργείου Εργασίας και τους μηχανισμούς που εισάγουμε με το νομοσχέδιο, που βρίσκεται σε διαβούλευση, καθώς και άλλες πρωτοβουλίες που έχουν ήδη ανακοινωθεί, όπως η χθεσινή (σ.σ.: προχθεσινή) με το διοικητή του ΙΚΑ, μέσα από τις οποίες ενισχύεται η εισπραξιμότητα των εισφορών και παράλληλα εξοικονομούνται ιδιαίτερα σημαντικά ποσά για τα ασφαλιστικά ταμεία. Από αύριο (σ.σ.: σήμερα) ο διάλογος θα συνεχιστεί με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα πρώτα ραντεβού τους με τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών, οι επικεφαλής των δανειστών δεν άνοιξαν τα χαρτιά τους για τα καυτά ζητήματα, όπως το θέμα του δημοσιονομικού κενού.

Αξιωματούχος του υπ. Οικονομικών μετά τη συνάντηση, έλεγε ότι δεν έγινε συζήτηση ούτε για το ύψος του δημοσιονομικού κενού, ούτε τους τρόπους κάλυψης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επόμενη συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή.

Στις συζητήσεις των επόμενων ημερών, η ελληνική πλευρά φαίνεται ότι ότι θα αξιοποιήσει στο έπακρο το χαρτί του πρωτογενούς πλεονάσματος.

«Οι αριθμοί είναι ικανοποιητικοί για να στοιχειοθετήσουμε μια καλή επιχειρηματολογία με δεδομένες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση» έλεγε μάλιστα μετά τη συνάντηση κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06/11/2013 - 15:06