Ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου ζητούν ΣΕΤΕ και Ξενοδόχοι

Όλες τις Κυριακές του χρόνου, θέλει τα εμπορικά καταστήματα ανοιχτά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, τουλάχιστον σε Αθήνα και Θεσσαλοίνικη. «Είναι αδύνατο να ζητάμε από τους τουρίστες να γνωρίζουν ποιες είναι οι επτά Κυριακές του χρόνου που θα μπορούν να βρουν τα καταστήματα ανοικτά στη χώρα μας και να προσπαθούμε με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουμε προϊόντα City Break και συνεδριακού τουρισμού. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει σε καμία από τις σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ξενοδόχοι, οι οποίοι θεωρούν με τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, θα ενισχυθεί ο λεγόμενος θεσμός του τουρισμού του Σαββατοκύριακου.

 



 

Σε ανακοίνωση του, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, υπογραμμίζει  τα σημαντικά οφέλη για τις οικονομίες των Ευρωπαικών πόλεων από τον τουρισμό του Σαββατοκύριακου.

Συνολικά 40 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως   πραγματοποιούν ταξίδια Σαββατοκύριακου, κυρίως την περίοδο εκτός τουριστικής αιχμής, αποτελώντας μια σημαντική αγορά πελατών και  πηγή εσόδων, στην οποία οι  ελληνικές πόλεις έχουν πολύ χαμηλό μερίδιο και όφελος.


Πηγή:capital.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06/11/2013 - 15:19