Παράνομη κρίθηκε η απεργία των διοικητικών των ΑΕΙ - Συνεχίζουν οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ

Παράνομη, όχι όμως και καταχρηστική, έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), μετά την προσφυγή του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. Την ίδια ώρα συνέχιση της απεργίας τους για 10η εβδομάδα, αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ θα συνεδριάσουν εκ νέου τη Δευτέρα για να εκτιμήσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Η προσφυγή συζητήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου με την εξέταση μαρτύρων από τις δύο πλευρές. Η θέση των εργαζομένων διοικητικών υπαλλήλων είναι ότι η κινητοποίησή τους αφορά το κρίσιμο θέμα της διαθεσιμότητας, με την οποία πλήττονται εκτοντάδες εργαζόμενοι των δύο Ιδρυμάτων, αλλά και η εύρυθμη λειτουργία των ΑΕΙ, κάτι στο οποίο συμφωνεί απόλυτα και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Από την πλευρά του Υπουργείου τέθηκε ζήτημα δημοσίου συμφέροντος με δικαιολογία την απώλεια του εξαμήνου αλλά και εξαιτίας οικονομικής ζημίας που απειλεί τις σχολές με αντίστοιχη ζημία σε ερευνητικά προγράμματα.

Μετά από την εξέλιξη αυτή οι απεργοί έχουν τη δυνατότητα να εξαγγείλουν νέα απεργία με τα ίδια αιτήματα.

Την ίδια ώρα επεισοδιακή αποδείχθηκε η συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου για την κατάρτιση του προγράμματος του 6μήνου, δεδομένου ότι τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα. Η συνεδρίαση διακόπηκε από ομάδες φοιτητών που εισέβαλαν στον χώρο και εμπόδισαν τα μέλη της Συγκλήτου να λάβουν αποφάσεις. Όπως πάντως ανέφεραν εκπρόσωποι του Ιδρύματος, το πρόγραμμα των εξετάσεων θα καταρτιστεί και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08/11/2013 - 19:11