31ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών: 30.000 δρομείς έτοιμοι για εκκίνηση

Η ώρα για την 31η στάση του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών έφτασε. Το πρωί, οι δρόμοι της Αθήνας θα πλημμυρίσουν από περίπου 30.000 δρομείς, που θα επιλέξουν να συμμετάσχουν σε μια από τις διαδρομές του ΚΜΑ (Μαραθώνιος, 5χλμ., 10χλμ., δυναμικό βάδισμα, αγώνας για παιδιά), που διοργανώνει και εφέτος ο ΣΕΓΑΣ με τη στήριξη της ΟΠΑΠ ΑΕ, της περιφέρειας και των εμπλεκόμενων Δήμων. Η κλασική διαδρομή του μαραθωνίου είναι πρόκληση για 11.000 Ελληνες και ξένους επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς από δεκάδες χώρες του πλανήτη. Παράλληλα με τον διεθνή αγώνα θα γίνει και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών -Γυναικών, με τη συμμετοχή των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών.

Το σίγουρο είναι πως οι ελίτ δρομείς που ταξίδεψαν στην Αθήνα για τον πρωινό αγώνα, έχουν διάθεση να κυνηγήσουν όχι μόνο το ρεκόρ αγώνων, αλλά ένα σημαντικό ρεκόρ, αυτό της διαδρομής, που ανήκει στο Στέφανο Μπαλντίνι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο μαραθώνιος θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου και κατά τις ώρες 09.00 π.μ. έως 17.30 μ.μ. στη διαδρομή: Λ.Μαραθώνος – Μαραθωνοδρόμων – Τύμβος Μαραθώνα – Μαραθωνοδρόμων – Λ.Μαραθώνος – Λ.Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου - Λ.Βασ.Σοφίας – Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα και κατά τις ώρες:

• 08.00΄ θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. από το Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής:

Λ. Αμαλίας – Πανεπιστημίου – Ρήγα Φερραίου – Ακαδημίας – Λ. Βασ. Σοφίας – αναστροφή Λ. Βασ. Σοφίας (ΝΙΜΙΤΣ) – Λ. Βασ. Σοφίας – Η. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

• 09.05΄ θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. από το Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής:
Λ. Αμαλίας – Πανεπιστημίου – Χαρ. Τρικούπη – Ακαδημίας – Λ. Βασ. Σοφίας – Φειδιππίδου – Λ. Μεσογείων – αναστροφή Σχολές Αστυνομίας – Λ. Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου – Λ. Μεσογείων – Λ. Βασ. Σοφίας – Η. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

• 09.20΄ θα πραγματοποιηθεί Αγώνας Δρόμου SPECIAL OLYMPICS HELLAS (1000 μ.) από Λ. Βασ. Σοφίας (Σύνταγμα) και τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

• 10.45΄ θα πραγματοποιηθεί Αγώνας Παιδιών (1000 μ.) από Λ. Βασ. Σοφίας (Σύνταγμα) και τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

• Ακόμη, επί της Μαραθώνιας Διαδρομής, με μέριμνα των τοπικών Δήμων θα διεξαχθούν αγώνες μικρών παιδιών.

Λόγω των αγώνων, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής, περιοχής των Δήμων Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου, Παλλήνης, Παιανίας, Αγίας Παρασκευής, Χολαργού-Παπάγου, Χαλανδρίου, Φιλοθέης-Ψυχικού και Αθηναίων.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 10/11/2013 - 01:10