Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες από έκρηξη στο Palais des Sports του Παρισιού

Ένας νεκρός και 14 τραυματίες, είναι ο απολογισμός έκρηξης , που οφείλεται σε ατύχημα, κατά τη διάρκεια πρόβας μουσικοθεατρικής παράστασης στο Παρίσι για τη γαλλική Επανάσταση, όπως ανακοινώθηκε από αστυνομική πηγή. Ωστόσο μυστήριο παραμένει γιατί αποκαλύφθηκε το Σάββατο η έκρηξη που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πρόβας μιούζικαλ στο Palais des Sports του Παρισιού την Παρασκευή το βράδυ. 

Η έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Palais des Sports του Παρισιού, όπου παίζεται το μιούζικαλ "1789 Les Amants de la Bastille" (1889 Οι Εραστές της Βαστίλλης), μια ιστορία αγάπης στα χρόνια της γαλλικής Επανάστασης.

Ο λόγος για τον οποίο συνέβη το γεγονός αυτό, ήταν ότι μηχανισμός που χρησιμοποιείται στο πλαίσιο των ειδικών εφέ της παράστασης, εξερράγη κοντά στη σκηνή, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, δυο ώρες πριν από την έναρξη της παράστασης. 'Ενας τσιμεντένιος τοίχος και ένα μέρος οροφής κατέρρευσαν. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν 15 τεχνικοί, εκ των οποίων ο ένας υπέκυψε στο νοσοκομείο και οι πεντε είναι σε σοβαρή κατάσταση. Για το λόγο αυτό, αναβλήθηκαν οι παραστάσεις του Σαββάτου και της Κυριακής.

Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ,ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54