Διεθνής Αμνηστία: Όχι άλλοι θάνατοι στη Μεσόγειο

 Κάθε άτομο που καταδιώκεται έχει το δικαίωμα να ζητά άσυλο και να του παρέχεται άσυλο σε άλλες χώρες.» Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, 1948


Αγαπητή φίλη, αγαπητέ φίλε,

Σου στέλνουμε αυτό το μήνυμα καθώς έχεις δηλώσει ενδιαφέρον να συμβάλεις στο έργο της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ήρθε η ώρα να αναλάβεις δράση!

Κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι ξεκινούν ένα επικίνδυνο ταξίδι προς την Ευρώπη, με στόχο να διαφύγουν πολέμους και συγκρούσεις ή να σωθούν από τη φτώχεια. Πολλοί δεν καταφέρνουν ποτέ να φτάσουν: πεθαίνουν στη διαδρομή από αφυδάτωση, πνίγονται στη θάλασσα, ή, όταν γίνονται αντιληπτοί από τα λιμενικά σκάφη που περιπολούν, επιστρέφονται παράνομα στη χώρα από όπου αναχώρησαν.

Η ελληνική συνοριακή αστυνομία και η ακτοφυλακή συχνά επιδίδονται σε παράνομες απωθήσεις στο Αιγαίο και κατά μήκος του ποταμού Έβρου, δηλαδή αναχαιτίζουν και απελαύνουν ομάδες ανθρώπων χωρίς προηγουμένως να έχει εκτιμηθεί η κατάσταση του κάθε άτομου χωριστά. Η πρακτική αυτή θέτει σε κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων, περιλαμβανομένων και παιδιών, και είναι παράνομη.

Στον απόηχο των αλλεπάλληλων τραγωδιών με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη διασχίζοντας τα αφιλόξενα νερά της Μεσογείου, η Διεθνής Αμνηστία καλεί όλες και όλους να υπογράψουν την έκκλησή της για τερματισμό των παράνομων απωθήσεων, ώστε να μη χαθούν περισσότερες ανθρώπινες ζωές.

ΑΝΑΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ:

    Να σταματήσει τις παράνομες απωθήσεις μεταναστών και προσφύγων στα ελληνοτουρκικά σύνορα, Να διασφαλίσει ότι όλοι όσοι κρατούνται στα σύνορα έχουν τη δυνατότητα να επεξηγήσουν την ατομική τους κατάσταση και να υποβάλουν αίτημα ασύλου,
    Να τερματίσει την αδιάκριτη και παρατεταμένη κράτηση των αιτούντων άσυλο και των παράτυπων μεταναστών, χρησιμοποιώντας εναλλακτικές της κράτησης, όπου είναι απαραίτητο.

Υπόγραψε μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου! Δράσε μία φορά ακόμη προωθώντας αυτό το email στους φίλους σου!



 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54