Απείλησαν με κατάληψη του δημαρχείου, απλήρωτοι εργαζόμενοι του Δήμου Χαλκιδέων

Nα προχωρήσουν σε κατάληψη του νέου δημαρχείου της οδού Ληλαντίων απείλησαν το βράδυ της Παρασκευής οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Χαλκιδέων, επειδή δεν πληρώθηκαν τα νυχτερινά επιδόματα του Σεπτεμβρίου.

Εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής Ζεμπίλη, διαβεβαίωσαν ότι θα τους καταβληθούν τα χρωστούμενα και έτσι δεν προχώρησαν σε κατάληψη του κτηρίου. Ανακοίνωση για τα προβλήματα των εργαζομένων εξέδωσε ο πρόεδρος του σωματείου Δημήτρης Γεωργακόπουλος (φωτο από παλιότερη κατάληψη του δημαρχείου) και ο γεν. γραμματέας Χάρης Καραμάντουλας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ    
ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΜΙΚΑ    
ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ
ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ



                    
                                      Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

   Tο βράδυ της Παρασκευής 8/11/2013 οι εργάτες αποκομιδής της νυχτερινής βάρδιας προχώρησαν σε διαμαρτυρία για την μη καταβολή των νυχτερινών του μήνα Σεπτέμβρη.
   Αμέσως διοικητικοί παράγοντες και δημοτική αρχή έσπευσαν να αποτρέψουν την κινητοποίηση διαβεβαιώνοντας ότι θα καταβληθούν οι απολαβές των εργαζομένων στο ακέραιο στις 27 του μήνα.
   Η αγανάκτηση όμως των εργατών οφείλεται σε μια σειρά προβλήματα που το σωματείο έχει επισημάνει επανειλημμένα και παραμένουν άλυτα, όπως:
   α)  Η οφειλή των νυχτερινών των μηνών Γενάρη, Φλεβάρη και Μάρτη 2012.
   β)  Οι ελλείψεις σε αυτοκίνητα σε συνδυασμό με την κακή κατάσταση αυτών που υπάρχουν. Δεν εμπνέουν καμία ασφάλεια για τους εργαζόμενους.
   γ)   Η δραματική μείωση του προσωπικού καθαριότητας και η αδυναμία επισκευής των βλαβών που υπάρχουν. Είναι ήδη 11 αυτοκίνητα στο συνεργείο και δεν υπάρχουν ανταλλακτικά.
και δ) Η άρνηση της Διοίκησης του Δήμου να μετατάξει τους οδηγούς στις θέσεις που υπηρετούν.
   Γνωρίζουμε ότι την μεγαλύτερη ευθύνη για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι την έχουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις της υποτέλειας στους δανειστές της χώρας.
   Ζητάμε όμως από την Κ.Ε.Δ.Ε. και τους αυτοδιοικητικούς να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να συμπαραταχθούν μαζί μας στον αγώνα για Δήμους που θα ανήκουν στους δημότες και όχι στους εργολάβους και στα ιδιωτικά συμφέροντα.

                                 για το  Δ.Σ. του Σωματείου

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                  ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΤΟΥΛΑΣ



Πηγή: εφημερίδα Ευβοϊκή Γνώμη



 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54