Οι Εργαζόμενοι Ναυπηγείων Σκαραμαγκά αντιμέτωποι με τον απόλυτο κυβερνητικό εμπαιγμό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου και εισέπραξαν τον απόλυτο κυβερνητικό εμπαιγμό. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην Ομόνοια και με πορεία έφτασαν στο υπουργείο, ενώ προανήγγειλαν νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης της αντιπροσωπείας των εργαζομένων με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, ο Παναγιώτης Κόκορης, επικαλούμενος και την απουσία του Γιάννη Βρούτση στο Παρίσι, απάντησε ότι μόλις σήμερα το πρωί ο ίδιος έλαβε γνώση της επιστολής με τα αιτήματα του σωματείου, παρά το γεγονός ότι αυτή έχει κοινοποιηθεί εδώ και ημέρες στην ηγεσία του υπουργείου. Οι εργαζόμενοι απαίτησαν να συναντηθούν με τον υφυπουργό Απασχόλησης, αίτημα που δεν έγινε δεκτό, ενώ η κυβερνητική προκλητικότητα ενισχύεται γιατί επί της ουσίας τα αιτήματά τους είναι γνωστά στην κυβέρνηση και στο πανελλήνιο εδώ και 20 μήνες που καθημερινά αγωνίζονται.

Η «Εργοστασιακή Επιτροπή», τονίζει με αφορμή και τις σημερινές εξελίξεις ότι η λύση δεν δίνεται με «επιστολές», «τηλεφωνήματα» και «επαφές», αλλά με ενιαίο, ταξικό, συντονισμένο αγώνα όλου του κλάδου των μεταλλεργατών και θέτει ως κεντρικό αίτημα να σταματήσει άμεσα με ευθύνη της κυβέρνησης η συνεχιζόμενη εργοδοτική αυθαιρεσία μη λειτουργίας του ναυπηγείου και ομηρίας των εργαζομένων παρά το γεγονός ότι έχει λήξει η περίοδος εφαρμογής της εκ περιτροπής εργασίας.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση καταβολή των οφειλόμενων μισθών τους, οι οποίοι ενώ έχουν επιδικαστεί να αποδοθούν από την εργοδοσία, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει πράξη. Ταυτόχρονα να παγώσουν άμεσα όλα τα χρέη των εργαζομένων σε τράπεζες, ΔΕΚΟ, εφορίες και να επικολληθούν άμεσα όλα τα ένσημά τους.

Μετά το πέρας της σημερινής συγκέντρωσης οι εργαζόμενοι ανανέωσαν τις κινητοποιήσεις τους για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας με νέα συγκέντρωση στο υπουργείο Άμυνας, όπου θα επιδιώξουν συνάντηση με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

 

Πηγή: 902.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12/11/2013 - 13:48