Σε αστυνομικό κλοιό οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με την εκπαιδευτική κοινότητα σε αναβρασμό και το συλλαλητήριο στις 12:00 στα Προπύλαια διοικητικών υπάλληλων στα ΑΕΙ, εκπαιδευτικών, εργαζόμενων της ΕΡΤ και πορεία προς τη Βουλή αρχίζουν σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Απόψε στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί στο Πολυτεχνείο συναυλία με τη λαϊκή ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη, την οποία διοργανώνουν από κοινού οι απεργοί του ΕΜΠ και η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Οι πύλες του ιδρύματος θα ανοίγουν όπως κάθε χρόνο το πρωί και θα κλείνουν το βράδυ, ενώ την περιφρούρηση του κτιρίου θα αναλάβουν φοιτητές και καθηγητές.

Από πλευράς ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται κινητοποίηση 8.000 αστυνομικών, οι οποίοι θα αναπτυχθούν κατά μήκος της πορείας (από την πύλη του ΕΜΠ μέχρι την πρεσβεία των ΗΠΑ), αλλά και γύρω από άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ενώ αποκλείεται να έρθουν και ενισχυτικές διμοιρίες από την επαρχία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛΑΣ, όπως αναφέρουν πληροφορίες, θα εφαρμοστεί και φέτος η τακτική των προληπτικών προσαγωγών, αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν σε καίρια σημεία της πρωτεύουσας, όπως στη Βουλή, στα υπουργεία και τις πρεσβείες, ενω ελικόπτερο της ΕΛΑΣ θα πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις ώστε να παρακολουθεί τις κινητοποιήσεις των διαδηλωτών.

Η φύλαξη των πανεπιστημιακών κτιρίων από την αστυνομία, ξεκινά από σήμερα το μεσημέρι μια ημέρα νωρίτερα από ο,τι συνηθιζόταν μέχρι πέρυσι.

Η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το μεσημέρι στις 15:00.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, την Κυριακή της πορείας προς την πρεσβεία θα βρίσκονται επί ποδός και τέσσερις εισαγγελικοί λειτουργοί.

Τα μέτρα της τροχαίας θα είναι αυστηρά και θα τεθούν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης στην οδό Πατησίων και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν την Κυριακή και στα δρομολόγια τρόλεϊ και λεωφορείων.

Κατά τη διάρκεια της πορείας θα κλείσουν για λόγους ασφαλείας πολλοί σταθμοί του μετρό.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14/11/2013 - 12:31