Eργαζόμενοι Νοσοκομείου Λήμνου: Το νοσοκομείο Λήμνου επιστρέφει στο καθεστώς διασύνδεσης. Ε! και;

Σε σχολιασμό της είδησης ότι το νοσοκομείο Λήμνου επιστρέφει στο καθεστώς διασύνδεσης, προχώρησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, μέσω της ιστοσελίδας τους. Όπως επισημαίνουν:

"Eτοιμάζονται μερικοί να γιορτάσουν με τυμπανοκρουσίες την επιστροφή του νοσοκομείου μας στο καθεστώς διασύνδεσης ας δούμε τι κερδίζουμε από αυτό.

Ποιοι είναι οι στόχοι της διασύνδεσης σύμφωνα με το νόμο Λοβέρδου:

* Ο ενιαίος σχεδιασμός κοινών υπηρεσιών
* Η κατάρτιση κοινών προγραμμάτων λειτουργίας τμημάτων, κλινικών, εργαστηρίων και μονάδων
* Ο σχεδιασμός της ισόρροπης ανάπτυξης ομοειδών ιατρικών τμημάτων καθώς και συνένωσης/συλλειτουργίας αυτών
* Ο σωστός προγραμματισμός, ανάπτυξη και διαχείριση των κλινών με στόχο την αποσυμφόρηση
* Ο σχεδιασμός της μετατροπής του σκοπού των δομών υγείας
* Η από κοινού ανάπτυξη ενιαίων μονάδων/δραστηριοτήτων (πλυντήρια, αποστείρωση κλπ)
* Η ενίσχυση και αλληλοσυμπλήρωση των νοσοκομείων με ανθρώπινο δυναμικό

Αυτοί είναι μεταξύ των άλλων οι στόχοι της διασύνδεσης. Για να πετύχει αυτό λειτουργούν υπό ενιαία διοίκηση τα διασυνδεδεμένα νοσοκομεία.

Προφανώς από τους παραπάνω στόχους κανείς δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωση του νοσοκομείου Λήμνου λόγω της γεωγραφικής κατανομής των νοσοκομείων. Σε ότι δε αφορά τον ενιαίο προγραμματισμό και ομαδοποίηση των προμηθειών (για τα οποία τόσα πολλά μας έχει πει ο Σηφουνάκης) δεν είναι απαραίτητη η διασύνδεση, μια απλή συνεργασία των νοσοκομείων είναι αρκετή.

Με άλλα λόγια η επιστροφή στο καθεστώς της διασύνδεσης δεν προσφέρει ΤΙΠΟΤΕ στο νοσοκομείο μας αφού οι αποφάσεις θα συνεχίσουν να παίρνονται στη Μυτιλήνη ερήμην μας πολλές φορές.

Άρα πιός σκοπό εξυπηρετεί η διασύνδεση με το Βοστάνειο; Καμία, εκτός κι αν πρόκειται για ένα πρώτο βήμα για την επίτευξη του στόχου της μετατροπής του σκοπού του νοσοκομείου Λήμνου, π.χ. να μετατραπεί σε ένα (ίσως αναβαθμισμένο) κέντρο υγείας.

Για τους παραπάνω λόγους καλά θα κάνουν οι πρόθυμοι που είναι έτοιμοι να πανηγυρίσουν για την «νίκη» να το ξανασκεφτούν. Η αλλαγή αυτή είναι ένα ακόμη παιχνίδι εντυπωσιασμού και προσπάθεια καθησύχασης των κατοίκων των νησιών μας.

Χωρίς πλήρη αυτονομία δεν κερδίζουμε απολύτως τίποτε".

 Πηγή: http://www.nosokomeiolimnou.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54