Συγκρούσεις αστυνομίας-διαδηλωτών στη Ρώμη (Videos-Photos)

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Ρώμης με συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση μεταξύ του Ιταλού πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα και του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν την Τρίτη σε δρόμους γύρω από την κεντρική πλατεία Campo dei Fiori , όπου είχαν συγκεντρωθεί πολίτες για να διαδηλώσουν εναντίον της κατασκευής μιας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας η οποία θα συνδέει τη γαλλική πόλη Λυών με το Τορίνο της βόρειας Ιταλίας. Οι πολίτες οι οποίοι αντιτίθενται στην κατασκευή αυτή ανησυχούν για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις κι αμφισβητούν το εάν και κατά πόσον η Ιταλία πρέπει να ξοδεύει δισεκατομμύρια για ένα τέτοιας κλίμακας έργο όταν το ποσό που θα δαπανηθεί θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί υπέρ των οικογενειών οι οποίες πλήττονται από την ύφεση που διαρκεί πάνω από δύο χρόνια.

Το κίνημα ακτιβιστών «No Tav» έχει διογκωθεί σταδιακά και ενσωματώνει πολλές διαφορετικές οργανώσεις και κινήματα που αντιδρούν στην κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής, από αναρχικούς μέχρι καθολικούς.

Αστυνομικοί με γκλομπ και εκτεταμένη ρίψη χημικών απώθησαν μια ομάδα διαδηλωτών σε στενό δρόμο ο οποίος οδηγεί μακριά από την πλατεία, και εκείνοι απάντησαν με μπουκάλια και κροτίδες στις δυνάμεις ασφαλείας. Ορισμένοι διαδηλωτές επιτέθηκαν και στα γραφεία του συγκυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος του Λέτα, στα οποία πέταξαν πυροτεχνήματα φωνάζοντας το σύνθημα «Έξω-Έξω».

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21/11/2013 - 15:41