Καλεσμένος σήμερα στις 19:00 στην εκπομπή ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ είναι ο κορυφαίος ηθοποιός Γιώργο Κωνσταντίνου.

Καλεσμένος σήμερα στην εκπομπή ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ είναι ο κορυφαίος ηθοποιός Γιώργο Κωνσταντίνου. Αφορμή της συνέντευξή μας είναι η πρόσφατη βράβευση του αγαπημένου ηθοποιός από το Ροταριανό όμιλο για την προσφορά του στην τέχνη.

Ήταν μία πολύ ωραία βραδιά που ο κόσμος κατέκλυσε γνωστό ξενοδοχείο του Παλαιού Φαλήρου τιμώντας τον καταξιωμένο Έλληνα ηθοποιό. Η βραδιά ήταν γεμάτη συγκίνηση όταν οι άνθρωποι – συνεργάτες του τιμώμενου μιλήσαν για την σχέσεις και τη συνεργασία μαζί του. Κι αυτοί δεν ήταν άλλοι από τον Σπύρο Μπιμπίλα Πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Τάκη Παπαματθαίου.

Οι συνεργάτες του βαθιά συγκινημένοι τόνισαν την άλλη πλευρά του Κωνσταντίνου, την ανθρώπινη, που πέρα από την κωμική του προβολή άφηνε να διαφανεί μια δραματική πινελιά σε όλους τους ρόλους του. Ανυπόκριτος κι απόλυτα ειλικρινής πίσω από το προσωπείο του κωμικού έδειχνε το μεγαλείο και το ψυχικό του σθένος. Έτσι τον γνώρισε το κοινό τον Γιώργο Κωνσταντίνου μέσα από τις ταινίες του στον κινηματογράφο, από τις σειρές του στην τηλεόραση από τους ρόλους του στο θέατρο, διαγράφοντας μια λαμπρή σταδιοδρομία δίπλα σε διακεκριμένους ηθοποιούς, άλλοτε ο ίδιος ως ηθοποιός και άλλοτε ως σκηνοθέτης. Είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το κοινό του ΣΑΕ τον ηθοποιό Γιώργο Κωνσταντίνου από τις ταινίες του στον κινηματογράφο, από τις σειρές του στην τηλεόραση, από τους ρόλους του στο θέατρο, διαγράφοντας μια λαμπρή σταδιοδρομία δίπλα σε διακριμένους ηθοποιούς, άλλοτε ο ίδιος ως ηθοποιός κι άλλοτε ως σκηνοθέτης.

Οι συνεργάτες του βαθιά συγκινημένοι τόνισαν την άλλη πλευρά του Κωνσταντίνου, την ανθρώπινη, που πέρα από την κωμική του προβολή άφηνε να διαφανεί μια δραματική πινελιά σε όλους τους ρόλους του. Ανυπόκριτος κι απόλυτα ειλικρινής πίσω από το προσωπείο του κωμικού έδειχνε το μεγαλείο και το ψυχικό του σθένος. Στο δεύτερο μέρος της εκπομπή θα μιλήσουμε με τους ηθοποιούς Χρήστο Κάλοου, Κατερίνα Κλήμη και Βαρβάρα Αγουρίδου για την θεατρική παράσταση «Περιμένοντας τον Ζορό». Είναι μία παράφραση στο θεατρικό έργο του Σάμουελ Μπέκετ ''Περιμένοντας τον Γκοντό'' (που ποτέ δεν ήρθε). Μία παράσταση οικουμενική, με θέματα των καιρών, μαύρη κωμωδία, καθαρά υπαρξιακή. Τι κοινό μπορεί να έχουν ο Ζορό, η Κοκό Σανέλ, μια καθημερινή γυναίκα, η Μαντάμ Σουσού, ένας πιανίστας και μία εκπρόσωπος τύπου; Τι θα συμβεί όταν όλοι αυτοί βρεθούν στο ίδιο μέρος; Η απάντηση επί σκηνής από 13 Μαρτίου κάθε Κυριακή και Δευτέρα.