O Γιάννης Μανδάλας ο άνθρωπος που έδωσε στην μαστίχα το σύγχρονο brand της θα μιλήσει την Τετάρτη στις 19:00

O Γιάννης Μανδάλας ο άνθρωπος που έδωσε στην μαστίχα το σύγχρονο brand της θα μιλήσει την Τετάρτη στις 19:00 www.ertopen.com

Αφορμή της συνέντευξής μας τα εγκαίνια του Κέντρου Έρευνας Μαστίχας στην Χίο. Το Κέντρο Έρευνας Μαστίχας, ένα πρωτοποριακό και εμβληματικό έργο για τη Χίο και τη νησιωτική Ελλάδα, που στοίχισε περί τα 3 εκατ. ευρώ, εγκαινιάστηκε στην περιοχή Καλλιμασιά, ανοίγοντας νέα «επενδυτικά» κανάλια, καθώς θα συμβάλλει στην παραγωγή νέων και καινοτόμων προϊόντων με βάση τη μαστίχα, με έμφαση στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας. Τα οφέλη είναι πολλαπλά, καθώς, το ΚΕΜ θα συμβάλλει ακόμη στην εξωστρέφεια και την περαιτέρω ανάπτυξη. «Από την νέα επένδυση, η μαστίχα και τα παράγωγά της θα τοποθετηθούν με ευνοϊκότερους όρους στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον, προσδίδοντας μεγαλύτερη αξία, τόσο στη μαστίχα όσο και στους παραγωγούς της» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Γανιάρης πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας Μαστίχας (ΚΕΜ) κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, σχολιάζοντας ότι «Σήμερα γράφουμε μια λαμπρή σελίδα και μια από τις σημαντικότερες του ελληνικού συνεργατισμού».

Αναφερόμενος στο σπουδαίο έργο των μαστιχοπαραγωγών ο ίδιος είπε ότι: «Κύριος σκοπός της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου παραμένει η παραγωγή πλούτου, η στήριξη της τοπικής και της εθνικής οικονομίας, η συνεχής βελτίωση του μαστιχοπαραγωγού και η παραμονή των νέων στη Χίο». Ο Γιώργος Τούμπος πρόεδρος Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου από την πλευρά του ανέφερε ότι «Με την λειτουργία του Κέντρου Έρευνας Μαστίχας, η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου μπαίνει σε μια καινούργια αναπτυξιακή τροχιά, μια τροχιά μεγαλύτερης εξωστρέφειας, περαιτέρω καθετοποίησης κι επιστημονικής τεκμηρίωσης». Τα εγκαίνια του Κέντρου Έρευνας τελέσθηκαν από τον Sir Μενέλαο Πάγκαλο, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της AstraZeneca. Στο πλαίσιο των εγκαινίων τιμήθηκε η Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου για την αποφασιστική συνεισφορά της στη χρηματοδότηση του έργου, η οποία μιλώντας στα εγκαίνια τόνισε ότι «με την νέα επένδυση δημιουργούνται νέες προοπτικές για το διαμάντι της Χίου, τη μαστίχα».

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09/05/2023 - 19:26