Κινηματογραφικό αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Τέσσερις διακεκριμένοι δημιουργοί, που σφράγισαν με το έργο τους τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, βρίσκονται στο προσκήνιο αυτή την εβδομάδα στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης. Αφορμή, το αφιέρωμα «Κλασικές Ευρωπαϊκές Ταινίες ΙΙΙ», το οποίο πραγματοποιείται από την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 2 Μαρτίου, στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος. Στο πλαίσιο του αφιερώματος το κοινό θα έχει την ευκαιρία ν' απολαύσει στη μεγάλη οθόνη κλασικά κινηματογραφικά αριστουργήματα που οι υπογράφουν οι Λουί Μαλ, Βιμ Βέντερς, Τζίλο Ποντεκόρβο και Μπέλα Ταρ.
 
Φιλοτεχνημένες με την πρωτοποριακή ματιά των δημιουργών τους, οι ταινίες του αφιερώματος «Κλασικές Ευρωπαϊκές Ταινίες ΙΙΙ» που θα παρουσιαστούν στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, είναι ξεχωριστές, η καθεμιά με το δικό της τρόπο. Τα φιλμ που θα προβληθούν, εστιάζουν σε καθοριστικά ιστορικά στιγμιότυπα, υπαρξιακά αδιέξοδα και ταξίδια αυτογνωσίας, ενώ παράλληλα αποτελούν σημεία αναφοράς στην Έβδομη Τέχνη.
 
Πιο συγκεκριμένα, οι ταινίες που θα προβληθούν στο αφιέρωμα, είναι οι εξής:
Η Μάχη του Αλγερίου του Τζίλο Ποντεκόρβο (1966), H Φλόγα που Τρεμοσβήνει του Λουί Μαλ (1963), Στο Πέρασμα του Χρόνου του Βιμ Βέντερς (1976), Οι Αρμονίες του Werckmeister του Μπέλα Ταρ (2000)
 
Το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών του αφιερώματος Κλασικές Ευρωπαϊκές Ταινίες, έχει διαμορφωθεί ως εξής:
 
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου
18:30  Οι αρμονίες του Werckmeister
21:00  H φλόγα που τρεμοσβήνει
 
Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου
20:00  Στο πέρασμα του χρόνου
 
Σάββατο, 1 Μαρτίου
18:30  H φλόγα που τρεμοσβήνει
21:00  Η μάχη του Αλγερίου
 
Κυριακή, 2 Μαρτίου
18:30  Η μάχη του Αλγερίου
21:00  Οι αρμονίες του Werckmeister
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27/02/2014 - 11:08