FILS DE GRÈCE:η νέα ταινία του Δ. Γρηγοράτου Παιδιά Εμφυλίου

FILS DE GRÈCE: η νέα ταινία του Δ. Γρηγοράτου
2,5 ώρες διάρκεια
στο μικρό ρόλο βιβλιοθηκάριου ΜΑΡΙΑ ΜΩΡΑΪΤΟΥ
ΜΕΡΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ και σε μικρό ρόλο ΙΡΑΝΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥ του ΟΗΕ ΝΙΚΟΣ ΑΞΑΡΛΗΣ  
AVANT-PREMIERE
Για φίλους/ες και επαγγελματίες του χώρου ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΜΑΡΤΗ 7.30 μμ στο σινεμά ΤΡΙΑΝΟΝ, Κοδρικτώνος 21 Αθήνα, κάθετος στην Πατησίων κοντά στη ΓΣΕΕ. Μετρό ΒΙΚΤΩΡΙΑ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ


Στους κινηματογράφους από 14 Μάρτη.

Aπό τον εμφύλιο μέχρι τον εξεγερμένο Δεκέμβρη του 2008 θα μας ταξιδέψει ο γνωστός σκηνοθέτης Διονύσης Γρηγοράτος με τη νέα του ταινία FILS DE GRÈCE, που αναμένεται σύντομα στις αίθουσες.

Δανειζόμενος τον τίτλο του από την ιστορική ομιλία που έδωσε ο Paul Eluard στο Γράμμο, ο σκηνοθέτης παρακολουθεί τη μαζική μετακίνηση 60.000 παιδιών μακριά από τις εστίες τους, στη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου.Περίπου 30.000 θα μεταφερθούν από το «Δημοκρατικό στρατό», εκτός της Πατρίδας, σε Ιδρύματα Πολιτικών Προσφύγων σε χώρες της χωρισμένης Ευρώπης του Ψυχρού Πολέμου και άλλα τόσα, από τον Κυβερνητικό στρατό, σε «Παιδοπόλεις» που ίδρυσε η Βασίλισσα Φρειδερίκη.

Ο Γρηγοράτος πραγματοποιεί ένα μοναδικό πείραμα συνδέοντας σπάνιο και ακυκλοφόρητο υλικό αρχείου με δικά του γυρίσματα στις περιοχές που γράφτηκε μια από τις πιο σκληρές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.


Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08/03/2015 - 12:59