"Σμύρνη, Πόλη και Περαίας" την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στο «Πέραν

Βραδιά αφιερωμένη στο ποικίλο μουσικό ύφος της Σμύρνης και της Πόλης η Τρίτη 3 Νοεμβρίου, στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης», στις 22.30΄, με κυρίως στοιχείο της τον αυτοσχεδιασμό φωνής (μανέδες) και οργάνων (ταξίμια).

Από τις αρχέγονες μέχρι τις μεταγενέστερες προπολεμικές μελωδίες, ανωνύμων ή επωνύμων συνθετών, παρουσιάζεται μία ενδεικτική επιλογή τραγουδιών προσανατολισμένη στο ρεπερτόριο που επί σειρά ετών ερμηνεύει μοναδικά
Γιάννης Νιάρχος. Μαζί του ο Κλέαρχος Κορκόβελος στο κύμβαλο, ο Γιάννης Ζαρίας στο βιολί και ο Χρήστος Αγγελόπουλος στο ακορντεόν και το πολίτικο λαούτο.

Ο Γιάννης Νιάρχος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Από το 1992 ασχολείται με το παραδοσιακό, σμυρναίικο, ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι. Παίζει κιθάρα, μπουζούκι, μπαγλαμά και ούτι. Το 2002 συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ του Παναγιώτη Κουνάδη «Γεια σου περήφανη και αθάνατη εργατιά» για την ΕΡΤ. Από το 2003 έχει παίξει και τραγουδήσει σε διάφορες ταβέρνες με διάφορες κομπανίες παραδοσιακό, σμυρναίικο, ρεμπέτικο και λαϊκό πρόγραμμα. Με την Απόδημη Κομπανία έχει ταξιδέψει τρεις φορές στην Αυστραλία όπου έπαιξε και τραγούδησε σε συναυλίες και φεστιβάλ στην Μελβούρνη, Αδελαϊδα, Μπρίσμπεην και Καμπέρα. Από τον Μάρτιο του 2013 συμμετέχει, παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας, στην ομάδα χοροθεάτρου CIE MPTA, που αποτελείται από Βέλγους, Γάλλους, Έλληνες και Τυνήσιους χορευτές και μουσικούς, με παραστάσεις σε Βρυξέλλες, Αθήνα, Λυών, Παρίσι, Σάο Πάολο κ.α.

Ο Κλέαρχος Κορκόβελος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 . Διδάχτηκε αρχικά σαντούρι και στη συνέχεια κύμβαλο κοντά στον μουσικό, δάσκαλο και οργανοποιό Αλέξανδρο Γκαραβέλη (1914 – 2001). Aνακάλυψε, μελέτησε και ερεύνησε την τεχνική και την ιστορία ενός οργάνου με μεγάλη παρουσία στην ελληνική μουσική από τα τέλη του 19ου αιώνα. Η έρευνα της τεχνικής και της ιστορίας του παλαιού αυτού οργάνου στην Ελλάδα τον ωθεί, από το 2001 ως σήμερα, να ταξιδεύει και να διδάσκεται συνεχώς κοντά σε Ούγγρους και Ρουμάνους δεξιοτέχνες (Leonard Iordache, γιο του μεγαλύτερου Ρουμάνου δεξιοτέχνη Τοni Iordache [1924 - 2001], Οkros Oszkar, σολίστα της διεθνούς φήμης εκατονταμελούς ορχήστρας τσιγγάνικων βιολιών της Βουδαπέστης, και άλλους).

Ο Γιάννης Ζαρίας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Επί μακρά σειρά ετών δραστηριοποιείται ως βιολιστής στο χώρο του ρεμπέτικου, της λαϊκής, παραδοσιακής, έντεχνης και, γενικότερα, της ελληνικής μουσικής. Είναι διπλωματούχος κλασικού βιολιού. Σπούδασε τζαζ μουσική στο ConservatoriumvanAmsterdam της Ολλανδίας. Είναι διδάκτορας της ειδίκευσης βιολιού του τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς, επίσης, διδάσκων βιολιού στο ίδιο τμήμα. Ακόμη, είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχ/κών και Μηχ/κών Η/Υ του Ε.Μ.Π.

Ο Χρήστος Αγγελόπουλος ασχολείται από την ηλικία των επτά ετών με τη μουσική, ως ετεροδίδακτος είτε αυτοδίδακτος σε διάφορα όργανα και μουσικές προσανατολισμένες στην ελληνική παράδοση, καθώς και διάφορων λαών.




Είσοδος: 3 ευρώ/άτομο.

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210-25.33.896
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03/11/2015 - 12:26