REMOVEMENT- Μαριελα Νέστορα | 20 μολυβια νº 2

REMOVEMENT: Αθήνα, 1-30 Ιουνίου 2017

Μαριελα Νέστορα | 20 μολυβια νº 2

Στοά Αρσάκη | 30 Ιουνιου 15:00 - 20:30



Με στόχο την επανάχρηση των στοών και την αναβίωση των ιστοριών που τις συνοδεύουν, το Removementφιλοξενείται στη Στοά Αρσάκη όπου η performance της Μαριέλας Νέστορα προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο να κατοικηθεί ο χώρος και παρουσιάζει μια άλλη οπτική στο πως θα μπορούσε να κυλάει η ζωή εκεί. Η performanceδιαρκεί τις ώρες που η στοά αδειάζει σταδιακά και ετοιμάζεται για τη νύχτα δίνοντας τον χρόνο για μια διακριτική συνύπαρξη με το χώρο. Οι 3 κεντρικοί 'οδοί' της Στοάς καθώς και το οκταγωνικό αίθριο θα στρωθούν κατά μήκος με χαρτί προσκαλώντας τους θεατές, αυτούς που παρακολουθούν τη δράση και αυτούς που θα διασχίσουν τυχαία κάποιο πέρασμα, να γράψουν προτάσεις που αφορούν την ιστορία της στοάς, σχόλια, εικόνες, στιγμές από το παρόν της και ευχές για το μέλλον της. Η συγγραφή αυτού του κειμένου, που θα ανατρέχει στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, θα προσθέσει άλλη μια σελίδα στην ιστορία της Στοάς, αυτής της 30ης Ιουνίου.



Η Μαριέλα Νέστορα γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι χορογράφος της ομάδας σύγχρονου χορού YELP danceco., κινησιολόγος στο θέατρο, περφόρμερ, δασκάλα και Feldenkrais practitioner. Σπούδασε σύγχρονο χορό και χορογραφία στο London Contemporary Dance School, μετά τις σπουδές της στην βιολογία (B.Sc., Queen Mary and Westfield, London) και Human Molecular Genetics (M.Sc. St.Mary’s Medical School, Imperial College, London). Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με διάφορους σκηνοθέτες και οργανισμούς και δίδαξε στην Πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Χορογραφεί και χορεύει για τη σκηνή, εκτός σκηνής και στο δημόσιο χώρο ενώ επίσης δραστηριοποιείται στο Collective Choreography Project CCP και ‘from stage to page’ on the Greek dance scene.



ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ιδέα -Σύλληψη: Mαριέλα Νέστορα

Καλλιτεχνική συνεργασία: Μαρία Ξανθοπουλίδου

Περφόρμερς: Ναταλία Καπετανάκη, Στέλλα Αντύπα, Θοδωρής Οικονόμου, Μιμίκα Σαμαρά, Αλίκη Γεωργουλοπούλου, Κύνθια Κουβαλίδου, Θεανώ Τσέλιου, Ιόλη Χαραλαμποπούλου, Αλεξάνδρα Τάτση, Λόλεκ, Φρόσω Ζαγοραίου, Μήδεια Καστάνου, Κατερίνα Δρακοπούλου, Νεφέλη Πιτσή, Clarisse Zarvos, Λήδα Δάλλα, Ροδιά Βόμβολου, Ελένη Παπαιωάννου, Στεφανία Φιλιάδη, Λυδία Παπακωνσταντίνου, Εύη Θανέλλα



















ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Removement

Καλλιτεχνική Διεύθυνση - Επιμέλεια: Μαρία Βασαριώτου

Σχεδιασμός Παραγωγής - Καλλιτεχνικός Σύμβουλος: Κωνσταντίνος Σακκάς

Κοινωνιολογική Έρευνα: Πωλίνα Γιωλτζόγλου

Βοηθοί Επιμελητή - Εκτέλεση παραγωγής: Γιώργος Νομικός, Γεωργία Ελένη Τιγκινάγκα

Βοηθός Οργάνωσης Παραγωγή: Κατερίνα Κώτσου

Επικοινωνία: Γιώργος Κατσώνης

Οπτική επικοινωνία – σχεδιασμός: komodo

Φωτογραφία: Xρήστος Καρνάκης

SocialMedia: Φλώρα Κοπέλου

Οργάνωση Παραγωγής: DeltaPi

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54