DE TRACES- AFRO CARIBBEAN, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-09 ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

 

22.00 DE TRACES- AFRO CARIBBEAN MUSIC: Για την ιστορία, στο τέλος της δεκαετίας του ΄80, η φάτσα του Rasta που τρώει καρπούζι κάτω από τη μπανανιά, κολλημένη στα stand panels έξω από τα αθηναϊκά clubs, δίνει το πρώτο γεωγραφικό στίγμα της μουσικής και κάνουν αισθητή την παρουσία του συγκροτήματος. Ο ήχος του Ska και του Rock Steady εμπνέουν και παροτρύνουν τους Σάκη Μπελεγρή, Κώστα Θωμαϊδη και Αλέξανδρο Μεταξά στη δημιουργία της μπάντας. Προς το τέλος του 1988, οι DE TRACES έχουν την πρώτη τους δισκογραφική παρουσία στη Studio II Collection, μια σύνθεση δική τους με τίτλο De Saints.

Το 1990, νέα μέλη προστίθενται στη μπάντακαι ακολουθεί η ηχογράφηση της σύνθεσης του Lord Creator "Big Bamboo", που η εκδοχή της από τους D.T. έ γινε σύντομα club hit. To 1993 οι DE TRACES ηχογραφούν μια σύνθεση δική τους με τίτλο "Bill of Rights" που κυκλοφορεί από την FM Records collection με τον τίτλο "Divin".

Τον Ιανουάριο του 1996, οι DE TRACES δέχονται την πρόσκληση του Υπουργείου Πολιτισμού του Σουδάν και δίνουν εκεί κονσέρτα μπροστά σε ένα ακροατήριο που έχει μεγάλη παράδοση στη folk μουσική και θερμή σχέση με τη Reggae. Το φθινόπωρο του 1999, οι DE TRACES ολοκληρώνουν το remastering ανέκδοτου υλικού του προηγούμενου χρόνου καικυκλοφορούν μέσω της Coffee Republic το πρώτο τους cd με τίτλο "ESTRELLA DEL CARIBE", ένα άλμπουμ που περιλαμβάνει δώδεκα συνθέσεις του γκρουπ, στις οποίες οι ρυθμοί και τα ηχοχρώματα από την Καραϊβική με το Calypso, τη Soca και τη Reggae από την Αφρική με το Soucous και το High Life το καθιστά αναπόσπαστο στοιχείο της καλλιτεχνικής τους δημιουργίας και έκφρασης..

Η μπάντα με την μεγάλη ιστορία έχει συνεργαστεί με διάσημα ονόματα όπως τους Wailersτου BobMarley, τους LeePerry, MadProfessor, MistyinRootsτους Skatalitesκ.α !

Το ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει αυτοσχεδιασμούς, σύγχρονη, dynamic, χορευτική, Afro-Caribbean, Reggae,Dub,Ska, Calypso,Soucous και Soca μουσική, με ήχους εμπνευσμένους από την Αφρική και την Καραϊβική του ‘60 μέχρι σήμερα !

Σήμερα αποτελείται από τους:Sofia Mytilineou (vocal-),Costas Thomaides (keyboards), Vangelis Gerasis (keyboards), Lefteris Katsas (bass), Nikos Lazarev (guitar), Kostas Dimou (percussion) +Special Guests

Όσοι πιστοί -και όχι μόνο- προσέλθετε για μια βραδιά γεμάτη κέφι και χορό!

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ KAΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗΝ ΕΡΤ ΦΩΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12/09/2013 - 15:15