Ερωτόκριτος in Blues στο προαύλιο της ΕΡΤ Κυριακή 15/9

22.00: EROTOKRITOS in BLUES, συναυλία αλληλεγγύης στο δίκαιο  και διαμαρτυρίας στο παράλογο...

Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής στο πιάνο και οι ερμηνευτές  Κορίνα Λεγάκη και Θοδωρής Βουτσικάκης,  με το Γιώργο Γαϊτάνο στη βιόλα, παρουσιάζουν τον Ερωτόκριτο in Blues σε πρώτη δημόσια εκτέλεση στην Αθήνα στο προαύλιο του ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟΥ  της ΕΡΤ.
 
Η συγκεκριμένη συναυλία γίνεται ως διαμαρτυρία για την εχθρική στοχοποίηση του πολιτισμού της χώρας και ως ένδειξη αλληλεγγύης των απολυμένων της ΕΡΤ.

 

Ο συνθέτης επιλέγει ειδικά το νέο του έργο Erotokritos in Blues το οποίο έχει ήδη παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Sani Festival στη Χαλκιδική, στο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου, στο Ιστορικό μουσείο της Ύδρας, και σε άλλα σημαντικά φεστιβάλ της χώρας μέσα στο 2013.

Ο συνθέτης παίρνοντας στοιχεία από την τζαζ, την μπλουζ αλλά και την παραδοσιακή μουσική, ανασυνθέτει και ξαναζωντανεύει ένα από τα αριστουργήματα του 17ου αιώνα, όχι μόνο στο χώρο της ελληνικής λογοτεχνίας αλλά πλατύτερα στο χώρο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, τον παραμυθένιο κόσμο του Ερωτόκριτου. Ο έρωτας και η φιλία αποτελούν τα βασικά θέματα αυτής της αθάνατης αναγεννησιακής ποιητικής μυθιστορίας του Β. Κορνάρου όπου το έτος 2013 συμπληρώνονται τα 400 χρόνια από το θάνατό του.

Ο Δημήτρης Μαραμής, έχει κυκλοφορήσει 6 προσωπικούς δίσκους, έχει γράψει μουσική για 37 θεατρικές παραστάσεις και 5 ταινίες. Επίσης έχει παρουσιάσει την μουσική του στη Βρετανία, Ισπανία ενώ τον Οκτώβριο θα κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στην Νέα Υόρκη. Η μουσική που συνέθεσε για τον Ερωτόκριτο σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού το 2011, βραβεύτηκε με το βραβείο κοινού του Αθηνοράματος.

Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με τους Μάριο Φραγκούλη, Μαρία Φαραντούρη, Βικτωρία Ταγκούλη, Ζαχαρία Καρούνη, Lina Orfanos, κ.α.

Σας περιμένουμε σε αυτή τη μοναδική  βραδιά - έκπληξη!

 
ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗΝ ΕΡΤ ΦΩΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54