Η Ελίνα Σκαρπαθιώτη την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Η Ελίνα Σκαρπαθιώτη την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, σε μια Συναυλία «Γενού Κραυγή Τραγούδι»,  με τραγούδια Nueva Cancion.

Η Ελίνα Σκαρπαθιώτη στο τραγούδι, πλαισιωμένη από τους Roman Gomez στην κιθάρα και Demian Gomez στα κρουστά, από το Buenos Aires της Αργεντινής και από τον Javier Rico, επίσης στα κρουστά, θα ερμηνεύσει κάποια από τα πιο αντιπροσωπευτικά τραγούδια τραγουδοποιών όπως ο Victor Jara και η Violeta Parra από την Χιλή, ο Atahualpa Yupanqui, ο Horacio Guarany, ο Julio Numhauser και η Maria Elena Walsh από την Αργεντινή, ο Silvio Rodriguez από την Κούβα, κ.ά.

Ο τίτλος της συναυλίας, «Γενού Κραυγή Τραγούδι», αντανακλά την ανάγκη των λαών να εκφραστούν μέσα από το τραγούδι αναφορικά με τα φλέγοντα κοινωνικά αιτήματα που τους απασχολούν συλλογικά, και τα οποία όμως τους ενώνουν, αν και σε διαφορετικά μήκη και πλάτη του πλανήτη. Επιπλέον, ο τίτλος της συναυλίας αντανακλά και την κρητική ρίζα της ερμηνεύτριας.

Η Ελίνα Σκαρπαθιώτη  γεννήθηκε στην Αθήνα και  από τα πέντε της χρόνια ξεκίνησε σπουδές πιάνου  και όλα της τα χρόνια υπηρετεί με πάθος και απέραντη αγάπη τη μουσική. Με αξιόλογες σπουδές και διακρίσεις αποφοίτησε από το ωδείο  παίρνοντας  το 1ο Βραβείο. Ακολούθησε μετεκπαίδευση στο Πιάνο στην Εθνομουσικολογία στο Indiana University Bloomington (Ιντιάνα, ΗΠΑ) με υποτροφία του Πανεπιστημίου. Παράλληλα με τις μεταπτυχιακές σπουδές της, διατέλεσε Βοηθός Καθηγητής στο Τμήμα Θεωρητικών της Μουσικής του Πανεπιστημίου, καθώς και μέλος του Latin American Popular Music Ensemble.

Η Ελίνα με τη γλυκύτατη φωνή και το καλλιτεχνικό ταμπεραμέντο, όχι μόνο παίζει πιάνο αλλά και τραγουδά. Η μουσική της αναζήτηση και έκφραση βρίσκει διεξόδους στα ωραιότατα τραγούδια που εκτελεί με τόσο μεράκι. Πήρε μέρος σε Master Class πιάνου με πιανίστες διεθνούς φήμης. Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις ως σολίστ και ρεσιτάλ πιάνου και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συνοδεύσει στο πιάνο διεθνώς καταξιωμένους τραγουδιστές της όπερας και του λυρικού τραγουδιού και έχει εμφανισθεί ως τραγουδίστρια δίπλα σε άριστους μουσικούς. Οι προβληματισμοί και ανησυχίες της για τη ζωή, δεν εξαντλούνται μόνο μέσα από τις καλλιτεχνικές της εκφράσεις και δημιουργίες, αλλά, περνούν και μέσα από το καθημερινό  ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο και τα κοινά.

 

Σας περιμένουμε σε αυτή τη μοναδική  βραδιά!

ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗΝ ΕΡΤ, ΦΩΝΗ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03/10/2013 - 15:47