Πώς να ζούμε με τα παιδιά; Σεμινάριο του Θωμά Κινδύνη (Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου)

«ΠΩΣ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»
Πραγματοποίηση της δεύτερης διάλεξης του νέου κύκλου σεμιναρίων του Θωμά Κινδύνη την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου και ώρες 18:00-20:00
στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης (Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα).

2η ΔΙΑΛΕΞΗ: «ΠΩΣ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»
Πολλές φορές ο ρόλος του γονιού και η συμβίωση με τα παιδιά μοιάζει να είναι πιο δύσκολη απ’ όσο είχαμε φανταστεί. Η ανάγκη μας να κάνουμε το σωστό και το καλύτερο για τα παιδιά μας μπορεί να έρχεται σε σύγκρουση με αυτά που επιθυμούν εκείνα να κάνουν και αυτό να δημιουργεί διαρκώς εντάσεις και διαφωνίες. Δικός μας όμως ρόλος είναι να εξομαλύνουμε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις για να διατηρούμε μια τρυφερή και ουσιαστική σχέση μαζί τους. 


Εσύ νιώθεις ότι η σχέση σου με τα παιδιά σου είναι γεμάτη συγκρούσεις; 
Στη μεταξύ σας επικοινωνία κυριαρχεί η ένταση, οι φωνές και ο θυμός;
Γνωρίζεις τι χρειάζονται τα παιδιά από τους γονείς τους και πώς μπορείς να τους το προσφέρεις; 


Στόχος μας, ως γονείς, είναι τα παιδιά μας να γίνουν αυτόνομοι κι ευτυχισμένοι ενήλικες που θα μπορούν να κρίνουν σωστά τις καταστάσεις και να παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις για τη ζωή.

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ:
- Πώς να διαχειρίζεσαι το θυμός ενός παιδιού και πώς να εξομαλύνεις τις δύσκολες καταστάσεις για να δημιουργήσεις μια ουσιαστική και τρυφερή σχέση μαζί του.
- Πώς να επικοινωνήσεις ουσιαστικά με τα παιδιά σου.
- Πώς να θεραπεύεις διάφορους βασικούς σωματικούς τραυματισμούς ενός παιδιού.


ΠΟΤΕ: Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου
ΩΡΑ: 18:00- 20:00
ΚΟΣΤΟΣ: 15€, 10€ μειωμένο (Μέλη των Μορφών Έκφρασης, άνεργοι, φοιτητές, ΑΜΕΑ, άτομα άνω των 65 ετών).
ΠΟΥ: Θέατρο Μορφές Έκφρασης (Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα).
ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: 210 3464002, 210 3464903 

«Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΖΕΙΣ» :
ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΩΜΑ ΚΙΝΔΥΝΗ

Σ’ έναν κόσμο χαοτικό, όπως τον ζούμε σήμερα, σ’ έναν κόσμο όπου τα θέματα ηθικής πέφτουν ολοένα και πιο χαμηλά, μπαίνουν επιτακτικά ερωτήματα όπως: 
Πώς μπορώ να ζήσω μια ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη ζωή; Πώς μπορώ να γίνω ένα άτομο που να επιβιώνω με αφθονία και εγώ και το περιβάλλον μου;
Η «Τέχνη του να ζεις» είναι ένας οδηγός κοινής λογικής που έχει σαν στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά στις προκλήσεις της καθημερινής ζωής και να αντιμετωπίσουν τις αναπόφευκτες σοβαρές απώλειες, τις απογοητεύσεις και τις λύπες της ζωής.

Περισσότερα για τον Θωμά Κινδύνη:

Ο Θωμάς Κινδύνης είναι Δάσκαλος Θεάτρου, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Μουσικοδιδάσκαλος και πιστοποιημένος σύμβουλος βελτίωσης ζωής (Life Coach). Φοίτησε πλάι στο Δ. Ροντήρη για 11 χρόνια , ενώ υπήρξε βοηθός του στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή και στους «Πέρσες» του Αισχύλου. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Δραματική Σχολή του Π. Κατσέλη το 1973.  Σπούδασε Βυζαντινή μουσική, ενώ είναι κάτοχος πτυχίων Ευρωπαϊκής μουσικής, (Μουσικοδιδάσκαλος, Πτυχίο Ειδικό Αρμονίας), καθώς και Μουσικοκινητικής Αγωγής Συστήματος C. ORFF (SCHULWERK ZENTRUM SALZBURG). 

Σπούδασε Φωνητική και Τραγούδι με την Ηρώ Πάλλη, ειδικεύτηκε πλάι στο Δ. Ροντήρη στο μάθημα της Αγωγής του Λόγου και της Φωνής, το οποίο δίδαξε, καθώς και Υποκριτική και Μουσική για 10 χρόνια στη Δραματική Σχολή του Π. Κατσέλη. Επιπλέον, σπούδασε Κίνηση, Χορό και Έκφραση πλάι στην FRANCE SCHOTT BILLMANN και είναι πτυχιούχος της μεθόδου χοροθεραπείας με βάση την Πρωτόγονη Έκφραση του ιδρύματος ASSOCIATION POUR LE DEVELOPPEMENT DE L' EXPRESSION PRIMITIVE. Έχει μελετήσει πλάι στο Δ. Ροντήρη Αρχαία Ελληνική Τραγωδία, Δημοτικό τραγούδι και Ελληνικούς χορούς. Έχει παίξει σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό , τηλεοπτικές σειρές και έχει σκηνοθετήσει Αρχαία Ελληνική Τραγωδία, Όπερα, Μουσικοθεατρικές παραστάσεις και έργα από το παγκόσμιο θεατρικό ρεπερτόριο. Το 1993 ίδρυσε τις Μορφές Έκφρασης.