7 χρόνια Εκδόσεις Στίξις | Παρουσίαση της νέας σειράς Μικρή Στίξις: Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 στον ΙΑΝΟ

7 χρόνια Εκδόσεις Στίξις

 

Παρουσίαση της νέας σειράς Μικρή Στίξις

 

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 στον Ιανό 

 

Οι Εκδόσεις Στίξις διοργανώνουν μια ξεχωριστή βραδιά με αφορμή τα 7 χρόνια από την ίδρυση των εκδόσεων και την κυκλοφορία των τεσσάρων πρώτων βιβλίων της νέας σειράς Μικρή Στίξις, την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, στις 20.30 στην Αλυσίδα Πολιτισμού Ιανός.

Πρόκειται για τα βιβλία: «Αβαρής» της Χρυσοξένης Προκοπάκη, «Η μοιραία μετάφραση» του Γιώργου Δουατζή, «Η Θεός» του Μιχάλη Σηφάκη και «Ο Μέλλον» του Στέφανου Τζιουβάρα.

Την εκδήλωση θα προλογίσει η συγγραφέας και εκδότρια Χρυσοξένη Προκοπάκη και θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Σμιλίδου.

Για τα βιβλία της σειράς Μικρή Στίξις θα μιλήσει η Αλεξία Καλογεροπούλου, δημοσιογράφος, ποιήτρια, δημιουργός του booksitting.gr.

Για τα 7 χρόνια των εκδόσεων Στίξις θα μιλήσει ο ποιητής Γιώργος Ρούσκας.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συγγραφείς και το κοινό, πάνω σε θέματα που πραγματεύονται τα βιβλία.

Μουσικές παρεμβάσεις στο πιάνο: Μιχάλης Σηφάκης

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Επτά χρόνια μετά το ξεκίνημά τους, οι Εκδόσεις Στίξις εγκαινιάζουν τη σειρά «Μικρή Στίξις» με την έκδοση τεσσάρων βιβλίων, γνωστών και πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων.

Πρόκειται για πεζογραφήματα μικρής έκτασης και εξώφυλλα ιδιαίτερης αισθητικής, σχεδιασμένα από την Χρυσάνθη Κελέκη.

«Η μοιραία μετάφραση» του Γιώργου Δουατζή. Ένα ευθυμογράφημα για τη σημαντική απόφαση ζωής που παίρνει κάποιος με αφορμή μια μετάφραση. Μια απόφαση καθοριστική και μοιραία όσο η μετάφραση που ήταν και η αιτία της.

Ο «Αβαρής» της Χρυσοξένης Προκοπάκη. Αποτελείται από τρία κείμενα, εν είδει θεατρικών μονολόγων γραμμένων με ελεύθερο συνειρμικό τρόπο. Σε πρώτο πλάνο είναι η οικογένεια, τα μέλη της, τα ήθη, τα έθιμα, οι κανόνες, οι επιβραβεύσεις και οι πτώσεις, στο πλαίσιο των ασφυκτικών στερεοτύπων της εποχής.

«Ο Μέλλον» του Στέφανου Τζιουβάρα. Ένα παραμύθι για μεγάλους και μικρούς, όπου καταγράφονται τα «πρέπει» και «δεν πρέπει», τα οποία καλείται να ακολουθήσει ένας άνθρωπος από μικρή ηλικία σε μια κοινωνία... γαϊδουράγκαθων με τα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης κοινωνίας.

«Η Θεός» του Μιχάλη Σηφάκη είναι μία σειρά στοχαστικών αφορισμών, που αναφέρονται σε πολλές πτυχές της ανθρώπινης ζωής και σκέψης.

 

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς 

Η Χρυσοξένη Προκοπάκη γεννήθηκε στο Ρέθυμνο και ζει στη Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Αθηνών (Ψυχολογία) και συγγραφέας. Το 2017 ίδρυσε τις εκδόσεις Στίξις. Έχει εκδώσει 4 βιβλία. Η νουβέλα «Λευκό μακρύ παλτό» (Μανδραγόρας, 2016) μεταφράστηκε και εκδόθηκε στα γαλλικά: Long manteau blanc (Paulette Éditrice, 2017)

Ο Γιώργος Δουατζής είναι ποιητής, συγγραφέας, δημοσιογράφος. Έχει εκδώσει τριάντα τέσσερα βιβλία (ποίηση, διηγήματα, μυθιστορήματα, θεατρικά). Έργα του έχουν μεταφραστεί σε επτά γλώσσες.

Ο Μιχάλης Σηφάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Βερολίνο.

Ο Στέφανος Τζιουβάρας γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και εκπαιδευόμενος στην ψυχοθεραπεία Gestalt.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, στις 20.30

Είσοδος ελεύθερη

ΙΑΝΟΣ: Σταδίου 24, Αθήνα

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι YouTube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Εκδόσεις Στίξις: https://stixiseditions.gr