Το 6ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Αλληλεγγύης γίνεται για τους αγώνες των μεταναστών

Η Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών Αφρικής διοργανώνει για 6η συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Πολιτισμού και Αλληλεγγύης στην πλατεία Αμερικής, στο πλαίσιο της πολύχρονης παρουσίας και των αγώνων της για τις αφρικανικές κοινότητες της Ελλάδας.

Το φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της 28ης Σεπτεμβρίου 28/9, τιμά τις κουλτούρες των μεταναστευτικών κοινοτήτων της Αφρικής (κα όχι μόνο) και γιορτάζει τη δύναμη της αλληλεγγύης, σε μία περίοδο που γίνεται όλο και πιο δύσκολη για όλ@ μας.

Στόχος είναι να ενώσουμε όλες τις φωνές – από το Κονγκό έως την Παλαιστίνη, από το Ιράν ως το Λίβανο, το Σουδάν ως το Αφγανιστάν – ως στην πλατεία Αμερικής που αποτελεί σταθερά ένα σημαντικό σημείο συνάντησης στην Αθήνα για τις κοινότητες μεταναστών και μεταναστριών.


Ο χώρος αυτός συμβολίζει για ένα μέρος συνεύρεσης, συνύπαρξης και διαλόγου διαφορετικών ταυτοτήτων με κοινές αλλά και ποικίλες εμπειρίες, ρίζες και δικαιώματα. Η επιλογή της πλατείας συνδέεται με την διατήρησή της ως ένα ζωντανό ιστό μέσα στην πόλη, γεμάτο χρώματα, όσο κατοικείται από διαφορετικές γενιές και κουλτούρες, ενώ εξελίσσεται σε σημείο αναφοράς για τα βιώματα και τις διεκδικήσεις των μεταναστών και μεταναστριών.

Με αφορμή την φετινή ατζέντα του φεστιβάλ Πολιτισμού και Αλληλεγγύης, η Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών Αφρικής καλεί όλες τις γυναίκες να βρεθούν στο φεστιβάλ και να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους, τα ζητήματα που τις απασχολούν, να εκφραστούν σε όποια γλώσσα ή γλώσσες μιλούν, σπάζοντας την σιωπή αλλά συγχρόνως και κάθε κύκλο βίας.

Αυτό έκανε άλλωστε και ένα μέλος της Οργάνωσης, το οποίο ύψωσε τη φωνή του και μίλησε στη ROSA για όλα τα δύσκολα που έχει συναντήσει στην Ελλάδα.

Η Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών Αφρικής μάς καλεί όλους από το απόγευμα στις 28/9, 5μμ και μετά να γιορτάσουμε μαζί με όλες τις γενιές μεταναστριών και μεταναστών στην πλατεία Αμερικής. Το πρόγραμμα θα εμπεριέχει δημόσια συζήτηση, μουσική, χορό, ποίηση, dj set, γεύσεις και φαγητό από όλη την Αφρική!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6942772927.