«Το Μουσικό Σεργιάνι» στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ - Παρασκευή, 8/11 στις 19:00

19.00: «ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» στην  ΕΡΤ, το όποιο αποτελούν:

ο Χατζηανδρέας Ανδρέας στο κλαρίνο, τη γκάϊντα και το καβάλι

ο Κοντολούρης Σπύρος στο βιολί

ο Φυδανάκης Δημήτρης στο λαούτο

ο Λάκκας Θανάσης στα παραδοσιακά κρουστά

και στο τραγούδι ο Σδούκος Παναγιώτης  (ο οποίος μαζί  με το Θανάση τον Λάκκα, είχαν λάβει μέρος και  στις Θερινές Συναυλίες αλληλεγγύης  στον Αγώνα των Εργαζομένων της ΕΡΤ, τους  οποίους ευχαριστούμε θερμά για της επανεμφάνισή τους)

Το "ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ" είναι ένα μουσικό πενταμελές σύνολο, η δημιουργία του οποίου χρονολογείται τον Μάϊο του 2012. Η πρώτη ονομασία του σχήματος ήταν Balkanadolu. Ύστερα από πολλές ζωντανές εμφανίσεις και επιτυχείς μουσικές εκβάσεις μετονομάζεται, και παρουσιάζει πλέον τη νέα του καλλιτεχνική πορεία, που ακούει στο όνομα  ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ''. Μέσα από αυτήν την πορεία στοχεύει να προσφέρει στον ακροατή ένα μουσικό και πολύηχο μελτέμι, ένα αεράκι ηχοχρωμάτων έχοντας ως πλοηγό την ίδια την ΠΑΡΑΔΟΣΗ.

Η ''ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ'' Μουσική Θεματική, που θα μας παρουσιάσει έχει να κάνει με τα τραγούδια και τους χορούς της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Άσσηρος-Δράμα-Αλμωπία-Φλώρινα) & της ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ (Ανατολική Ρωμυλία). Δυο γεωγραφικές περιοχές η ιστορία των οποίων έχει επηρεάσει σημαντικά την καθημερινότητα, τα ήθη τα έθιμα, τη ντοπιολαλιά, τη μουσική, τα τραγούδια και τους χορούς των ΕΝΤΟΠΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κατοίκων των εκεί περιοχών, στοιχεία τα οποία έχουμε σαν απλός Λαός διατηρήσει με απόλυτο σεβασμό, έτσι όπως πρέπει να αρμόζει σε κάθε πληγωμένο Έλληνα που φέρει πάνω του τα σημάδια και τα έκτρωπα της ''ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ'' Ιστορίας, που συνεχίζονται δυστυχώς μέχρι και σήμερα

Τα νεαρά αυτά παιδιά με τις εξαίρετες δυνατότητές τους θα παρουσιάσουν τα Τραγούδια και θα καλύψουν Μουσικά την  Παράσταση μαζί με τους φίλους τους Μουσικούς:

 Ιντζούδη Σωτήρη στη γκάϊντα και το καβάλι

Σάκη Χατζηανδρέα στην τρομπέτα και τη θρακιώτικη λύρα

 Πέτρο Δολιανίτη στο ακορντεόν

*Τους Χορούς θα παρουσιάσουν:

1. Ο Σύλλογος Διάσωσης & Διάδοσης Ελληνικών Λαϊκών Χορών ''Η Φωλιά του Μενούση'' με Υπεύθυνους Χοροδιδασκάλους  τον Ντόμπρο Παρασκευά και τη Μαργαρίτα Δημητριάδη-Ντόμπρου
(Αδμήτου 92 & Ναούσης, Χρυσούπολη-Περιστέρι. Τηλ. 210 57 13 913)

2. Το Σωματείο Προστασίας & Διάδοσης Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών ''ΑΣΚΑΥΛΟΣ'' με Υπεύθυνο Χοροδιδάσκαλο τον Λουκάτο Διονύση (Ηροδότου 17, Γαλάτσι. Τηλ. 210 29 11 110  www.askavlos.gr)

3. Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος ''ΧΟΡΟΠΑΙΓΝΙΟ''με Υπεύθυνο Χοροδιδάσκαλο τον Παντζιαρίδη Γιώργο. (Ναουσης 144,  Περιστέρι. Τηλ.:  210 76 24 917)

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31/10/2013 - 12:44