Θαυμάσια εικονογράφηση: Αλέξανδρος Μπαϊραμίδης

Η ΕΡΤ Ανοιχτή στην κοινωνία για 4 μήνες - Τα Ραδιόφωνά μας

Εισήγηση από τον Μιχάλη Μεσσήνη
Εκπρόσωπο της Ραδιοφωνίας

Αμέσως μετά την ανακοίνωση με την οποία «έπεφτε μαύρο» στην ΕΡΤ, η Ελληνική Ραδιοφωνία αρνήθηκε να «ρίξει μαύρο» στους ακροατές της...

Όλο αυτό το διάστημα, τα επτά Ραδιοφωνικά Προγράμματα «βγαίνουν» σε ένα Πρόγραμμα, από τους 91,8 στα FM για την Αττική, από τους 729 στα Μεσαία σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, από τα Βραχέα στον Απόδημο Ελληνισμό και από τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς στην Ελληνική Περιφέρεια.

Επίσης εκπέμπουμε και στο διαδίκτυο από το www.ertopen.com και το www.thepresseproject.gr.

Λόγω των «ειδικών συνθηκών» που βιώνουμε κι εμείς και η πατρίδα μας, έχει δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ενημέρωση των ακροατών, γι’ αυτό και το Α΄ Πρόγραμμα κατέχει τον περισσότερο χρόνο εκπομπής στα Δίκτυο της Ε.ΡΑ. με 11 ώρες συνολικά. 

Το Β΄ Πρόγραμμα, γνωστό για το ποιοτικό ελληνικό τραγούδι και την ανάδειξη των Ελλήνων δημιουργών, εκπέμπει 4 ώρες.  

Το Γ΄ Πρόγραμμα, πυλώνας του πολιτισμού και της κλασικής μουσικής, εκπέμπει 3 ώρες.

Να σημειώσουμε ότι από τις 25 Σεπτεμβρίου 2013 το Γ΄ Πρόγραμμα «βγαίνει» και διαδικτυακά, από το το www.ertopen.com και το  www.thepresseproject.gr

Το αθλητικό ραδιόφωνο, η ΕΡΑ Σπορ, εκπέμπει 3 ώρες.

Το KOSMOS, το ραδιόφωνο για τις μουσικές του κόσμου, εκπέμπει 2 ώρες.

Η Φωνή της Ελλάδας και το Φιλία εκπέμπουν 1 ώρα.

Εκτός των ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών, υπάρχουν ειδικές εκπομπές για το βιβλίο, το παιδί, τους εκπαιδευτικούς, για τους νέους γενικά, αλλά και την Κοινότητα 18 Άνω.

Οι Περιφερειακοί Σταθμοί εκπέμπουν έως και 10 ώρες τοπικό πρόγραμμα (τις υπόλοιπες ώρες συνδέονται με το κέντρο), συμμετέχουν στα κοινωνικά δρώμενα, πραγματοποιούν εκδηλώσεις (συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ποιητικές βραδιές κ.λπ.)  με την ενεργή συμπαράσταση του κόσμου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την «υπόθεση» της ΕΡΤ. Όλοι οι Περιφερειακοί Σταθμοί δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό την εκπομπή προγράμματος και είναι σε «ανοιχτή ακρόαση» με την ΠΟΣΠΕΡΤ και το Συντονιστικό των Δημοσιογράφων. Είναι αυτοί που κρατάνε ανοιχτή την ΕΡΤ στην Ελληνική Περιφέρεια.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 13/10/2013 - 11:51