Στο θρόνο της η «Βασίλισσα»

Η Ρεάλ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 10η φορά στην ιστορία της με ήρωα τον Σέρχιο Ράμος που ισοφάρισε στο 93'. Η «βασίλισσα» μετέτρεψε ένα χαμένο τελικό σε θρίαμβο και σαρώνοντας 4-1 (στην παράταση) την Ατλέτικο, στρίμωξε τη 10η κούπα στην τροπαιοθήκη της.
Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το Champions League για 10η φορά στην ιστορία της και 1η μετά από 12 χρόνια, καθώς νίκησε την Ατλέτικο με 4-1 στην παράταση, σε έναν συγκλονιστικό τελικό στο "Εστάντιο ντα Λουζ" της Λισαβόνας. Η ομάδα του Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε κρατούσε την πρώτη κούπα στα χέρια της, καθώς προηγήθηκε με 1-0 στο 36' με γκολ του Γκοντίν από το τραγικό λάθος του Κασίγιας, αλλά λύγισε στις καθυστερήσεις.

real_champion.jpg
Αυτός είναι ο 4ος συνεχόμενος νικηφόρος τελικός της Ρεάλ στην διοργάνωση, ενώ περίμενε 12 χρόνια για να ξαναφτάσει εκεί, αφού τελευταία φορά είχε κατακτήσει το τρόπαιο το 2002 με την γκολάρα του Ζινεντίν Ζιντάν στον τελικό με την Λεβερκούζεν.

Η Ατλέτικο έφτασε μία ανάσα από την πρώτη της κούπα, αλλά τελικά ηττήθηκε και στον δεύτερο τελικό της, ενώ ο πρώτος ήταν πριν 40 χρόνια, όταν ισοφαρίστηκε από την Μπάγερν στο τελευταίο λεπτό τη παράτασης και έχασε με 0-4 στην ρεβάνς.

ramos2.jpg

Δείτε σε βίντεο όλα τα γκολ από τον μεγάλο τελικό και το πως η Ρεάλ έφτασε στην νίκη στην παράταση της αναμέτρησης.
 
Η Ατλέτικο άνοιξε το σκορ στο 36' με κεφαλιά του Γκοντίν που νίκησε όλη την άμυνα της Ρεάλ.
Η Ρεάλ πίεσε στο δεύτερο μέρος αλλά έχασε αρκετές ευκαιρίες μέχρι να έρθει το 93ο λεπτό και η κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος που έκανε το 1-1 και έστειλε το ματς στην παράταση.
Στην παράταση η Ρεάλ σκόραρε τρία γκολ και πέτυχε ένα εμφατικό σκορ. Αρχικά έφτασε στην ανατροπή και το 2-1 με κεφαλιά του Μπέιλ στο 110' μετά από πάρα πολύ όμορφη ενέργεια του Ντι Μαρία από τα αριστερά και σουτ που έδιωξε ο Κουρτουά.
Το 3-1 έγινε από τον Μαρσέλο στο 118' όταν ο αριστερός μπακ της Ρεάλ πήρε την μπάλα κάτω από την σέντρα είδε τον κενό χώρο μπήκε στην περιοχή και σούταρε με τον Κουρτουά να μην μπορεί να διώξει και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 3-1.
Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο με πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος. Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, ανέλαβε την εσχάτη των ποινών και νίκησε τον Κουρτουά πετυχαίνοντας το 17ο φετινό του τέρμα στο Champions League.



ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 4-1
ΣΚΟΡΕΡ: 93΄Ράμος , 110΄Μπέιλ, 118΄Μαρτσέλο, 120΄Ροναλντο / 36΄ Γκοντίν
ΘΕΑΤΕΣ: 64.000
ΓΗΠΕΔΟ:Ντα Λουζ (Πορτογαλία)

real_champion3.jpg

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Με εκπληκτική παρουσία στην παράταση η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε το 10ο Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία της.


Πιο αποφασισμένη μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η Ρεάλ Μαδρίτης έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την Ατλέτικο να κοίτα πρώτα τα μετόπισθεν και μετά να επιτεθεί. Τα χειρότερα όμως για τους «ροχιμλάνκος» ήρθαν πολύ νωρίς, καθώς έχασαν τον Ντιέγκο Κόστα λόγο τραυματισμού, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Αντριάν μόλις στο 9΄λεπτο. godin.jpgΣτην συνέχεια το παιχνίδι κύλισε χωρίς την μεγάλη φάση με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία έγινε στο 30΄λεπτό, καθώς μετά από λάθος του Τιάγκο ο Μπέιλ μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ του πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Παρόλα αυτά, κόντρα στην ροή του αγώνα η Ατλέτικο κατάφερε να προηγηθεί με το Γκοντίν χάρη σε λανθασμένη έξοδο του Κασίγιας γράφοντας στο 36΄ λεπτό το 1-0. Το ημίχρονο τελείωσε με υπεροχή της Ρεάλ Μαδρίτης και μια ψυχομένη Ατλέτικο να πιέζει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου.


Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Ατλέτικο αυτή την φορά να έχει την υπεροχή προσπαθώντας μάλιστα να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Ροαύλ Γκαρσία. ramos.jpgΗ πρώτη μεγάλη φάση όμως ήρθε από την Ρεάλ Μαδρίτης στο 54΄λεπτο και συγκεκριμένα από το Κριστιάνο Ρονάλντο, που με απευθείας χτύπημα φάουλ προσπάθησε να αιφνιδιάσει το Κουρτουά που όμως έδιωξε σε κόρνερ. Με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού οι «μερένχες» έχασαν ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν το σκορ, καθώς μετά από σέντρα του Σέρχιο Ράμος, ο Ρονάλντο έπιασε την κεφαλιά αλλά δεν κατάφερε να την στείλει στα δίχτυα. Μετά το 75΄λεπτό η Ρεάλ Μαδρίτης άρχισε να πιέζει περισσότερο τους αντιπάλους της χάνοντας μάλιστα και μεγάλη ευκαιρία με τον Γκάρεθ Μπέιλ. Βλέποντας ότι έχουν μείνει πολύ λίγα λεπτά οι παίκτες της Ρεάλ πίεζαν περισσότερο αλλά δεν μπόρεσαν να κάμψουν την σκληροτράχηλη άμυνα της Ατλέτικο, μέχρι το 93΄λεπτό, όταν μετά από κόρνερ του Μόντριτς ο Ράμος με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αυτή που είχε την υπεροχή του αγώνα, καθώς οι παίκτες της Ατλέτικο φαίνονταν αρκετά κουρασμένοι, παρόλα αυτά όμως καμία ομάδα δεν κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ, αφού κανείς δεν είχε την μεγάλη φάση.

Το ίδιο τροπάριο συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος της παράτασης, δηλαδή τους «μερένχες» να πιέζουν και οι «ροχιμπλάνκος» χωρίς δυνάμεις να αμύνονται. Η Ρεάλ εξαργύρωσε την υπεροχή της στο 110΄λεπτο της αναμέτρησης, όταν μετά από σουτ του Ντι Μαρία και απόκρουση του Κουρτουά ο Μπέιλ με κεφαλιά έκανε το 2-1, στέλνοντας τους φιλάθλους της ομάδας του στο έβδομο ουρανό. Στην συνέχεια του παιχνιδιού η Ατλέτικο προσπάθησε να ισοφαρίσει με σουτ του Τιάγκο, που όμως πέρασε άουτ. Η «βασίλισσα πέτυχε και τρίτο γκολ στο 118΄με σούτ του Μαρτέλο γράφοντας το 3-1, ενώ το τελικό 4-1 πέτυχε στο 120΄ από την άσπρη βούλα ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ(Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Βαράν, Ράμος, Κοεντράο (59΄Μαρτσέλο), Καρβαχάλ, Κεντίρα (59΄ Ίσκο), Μπέιλ, Μόντριτς, Ντι Μαρία, Ρονάλντο, Μπενζεμά (79΄Μοράτα)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ(Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Κοντίν, Φελίπε Λουίς ( 83΄Αλντεβέιλερ), Χουανφράν, Μιράντα, Τιάγκο, Κόκε, Γκαρσία (66΄Σόσα), Γκάμπι, Βίγια, Ντιέγκο Κόστα (9΄ Αντριάν)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:Μπορν Κάιπερς (Ολλανδία)
ΒΟΗΘΟΙ:Έρβιν Ζέινστρα, Σάντερ βαν Ρόεκελ (Ολλανδία)
ΠΛΑΓΙΟΙ:Πολ βαν Μπόεκελ, Ρίτσαρντ Λίσβελντ (Ολλανδία)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ:Κουνέτ Τσακίρ (Τουρκία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:27΄Σέρχιο Ράμος, 46΄ Κεντίρα,119΄ Μαρτσέλο, 120΄Ρονάλντο / 27΄Ραούλ Γκαρσία, 52΄Μιράντα, 73΄ Βίγια, 87΄Κόκε, 99΄Γκάμπ, 119΄ Γκοντίν
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -/-

real_champion4.jpg

Πηγές: sport24.gr, sport-fm.gr, dailygoal.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25/05/2014 - 02:53