Aργεντινή και Βέλγιο στο τελευταίο τανγκό για τους "8"

Ένα γκολ του Ντι Μαρία δύο λεπτά πριν λήξει η παράταση (118΄) λύτρωσε την Αργεντινή από την αβέβαιη περιπέτεια των πέναλτι και έδωσε την νίκη με 1-0 επί της δυνατής Ελβετίας και συγχρόνως την πρόκριση για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στην Βραζιλία. Η ομάδα του Μέσι θα αντιμετωπίσει για τα προημιτελικά την ομάδα του Βελγίου που νίκησε πολύ δύσκολα με 2-1 επίσης στην παράταση τις ΗΠΑ, μετά από ένα ματς-διαφήμιση του ποδοσφαίρου, στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της φάσης των "16" της διοργάνωσης.

Αργεντινή - Ελβετία 1 - 0 παράταση (0-0)

Το παιχνίδι ίσως ήταν από τα χειρότερα ποιοτικά παιχνίδια που έχουμε παρακολουθήσει, και είναι χαρακτηριστικό ότι σε δύο λεπτά στην παράταση κρίθηκαν τα πάντα! Στο 118΄ ο Μέσι ελίχθηκε έξοχα έξω από την περιοχή των Ελβετών, έκοψε ωραία την μπάλα δεξιά στον αμαρκάριστο Ντι Μαρία που με άψογο πλασέ σημάδεψε σωστά στην δεξιά γωνία του Μπενάλιο, μέσα σε έξαλλα πανηγύρια από τις εξέδρες των Αργεντίνων.
Ωστόσο η Ελβετία δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο πρώτο λεπτό της καθυστέρησης της παράτασης είχε δοκάρι με κεφαλιά εξ΄ επαφής του Τζεμαΐλι, και ήταν διπλά άτυχος, αφού στην επαναφορά η μπάλα  βρήκε πάνω στο πόδι του και πέρασε σύριζα άουτ!
Στην κανονική διάρκεια του αγώνα, η Αργεντινή πελαγοδρομούσε στην μεσαία γραμμή, καθώς οι Ελβετοί φρόντισαν και έκλεισαν όλους τους διαδρόμους προς τα μετόπισθεν και έκαναν δύσκολη την ζωή του άσσου της Αργεντινής του Μέσι και του Ντι Μαρία. Παρ΄ όλα αυτά είχε μερικές καλές φάσεις, όπως στο 60΄ με τον Ρόχο, στο 63΄ με τον Ιγκουαΐν και στο 77΄ με τον Μέσι.
Η ομάδα του Χίτζφελντ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, όταν και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ: Πρώτα στο 30΄ με τον Τσάκα και στην συνέχεια με τον Ντρμιτς στο 41΄ οι Ελβετοί πλησίασαν πολύ κοντά στο γκολ, που όμως δεν ήρθε ποτέ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ερικσον (Σουηδία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 90' Ρόχο, 120' Ντι Μαρία, 120+2' Γκαράι – 36' Τσάκα, 73' Φερνάντεζ

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Γκαράι, Ζαμπαλέτα, Γκάγκο (106' Μπίλια), Ντι Μαρία, Ιγκουαΐν, Μέσι, Μασεράνο, Ρόχο (105' λ.τρ. Μπασάντα), Φερνάντες, Λαβέτσι (74' Παλάσιο)

ΕΛΒΕΤΙΑ: Μπενάλιο, Λιχστάινερ, Ινλερ, Τσάκα (67' Φερνάντεζ), Μπεχράμι, Ροντρίγκεζ, Μεχμέντι (113' Τζεμαΐλι), Ντρμιτς (82' Σεφέροβιτς), Τζουρού, Σαρ, Σακίρι

Bέλγιο – ΗΠΑ 2 – 1 παράταση (0-0)

Το καλύτερο ίσως παιχνίδι της φάσης των «16» ήταν αυτό ανάμεσα στο Βέλγιο και τις ΗΠΑ, που καθήλωσε όσους το παρακολούθησαν. Τρία γκολ και σωρεία χαμένων ευκαιριών για τις δύο ομάδες αλλά και συγκινήσεις έκρυβε το παιχνίδι που πήρε «φωτιά» στην ημίωρη παράταση.
Οι Βέλγοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης χάνοντας αρκετές ευκαιρίες με κορυφαία το δοκάρι του Οριζί στο 56΄. Οι παίκτες του Κλίνσμαν κράτησαν τελικά την εστία τους ανέπαφη και έστειλαν το ματς στην παράταση.
Η υπεροχή των Βέλγων τελικά καρποφόρησε στο 92΄ της παράτασης με τον Ντε Μπρόινε για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του Βελγίου ο εξαιρετικός Λουκάκου στο 105΄.
Όμως στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε ένα εντελώς άλλο παιχνίδι! Οι Αμερικανοί μην έχοντας πλέον τίποτα να χάσουν, τα έπαιξαν όλα για όλα και πέρασαν φουλ επίθεση!
Κατάφεραν να μειώσουν με πολύ όμορφο γκολ σε 2-1 με τον Γκριν και έχασαν άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες για να «τρελλάνουν» τον κόσμο και να στείλουν το παιχνίδι στην διαδικασία των πέναλτι. Όμως οι Βέλγοι τελικά άντεξαν στο ανηλεές σφυροκόπημα των Αμερικανών και πανηγύρισαν τη νίκη που τους φέρνει στις οκτώ καλύτερες ομάδες του τουρνουά.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζαμέλ Χαϊμουντί (Αλγερία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 42' Κομπανί - 18' Κάμερον

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Βερτόνγκεν, Βαν Μπόιτεν, Κομπανί, Ουιτσέλ, Ντε Μπρόινε, Φελαϊνί, Μέρτενς (60' Μιραλάς), Αζάρ (111' Τσαντλί), Οριζί (91' Λουκακού).

ΗΠΑ: Χάουαρντ, Τζόνσον (32' Γέντλιν), Μπίσλεϊ, Γκονζάλες, Μπέσλερ, Τζόουνς, Κάμερον, Μπεντόγια (105'+2' Γκριν), Ζούσι (72' Βοντολόφσκι), Μπράντλεϊ, Ντέμπσεϊ.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02/07/2014 - 05:28