Εξαιρετική η ΑΕΚ πήρε 1-1 μέσα στο «Καραϊσκάκη»

Μια ΑΕΚ βγαλμένη από τα παλιά κόντρα σε όλα τα προγνωστικά απέσπασε ισοπαλία με 1-1 μέσα στο «Καραϊσκάκη» από τον μέτριο Ολυμπιακό στον πρώτο αγώνα της φάσης των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας και πήρε ελαφρύ προβάδισμα για την υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Η ΑΕΚ πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση παρά τις απώλειες που είχε και αδικείται από την ισοπαλία, καθώς δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες απέναντι στον νωθρό Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 14΄ με τον Αραβίδη, ενώ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Μιλιβόγιεβιτς στο 48΄.
Παρά το γεγονός ότι τις δύο ομάδες χωρίζει μια ολόκληρη κατηγορία, αυτό δεν φάνηκε καθόλου μέσα στο γήπεδο, ούτε αποτελεί δικαιολογία για τον Ολυμπιακό ότι κράτησε εκτός αποστολής αρκετούς βασικούς του παίκτες, καθώς και η ΑΕΚ είχε πολλές ελλλείψεις και μπήκε με αποφασιστικότητα και περίσσιο ποδοσφαιρικό θράσος μέσα σε μια ιδιαίτερα καυτή έδρα και κατάφερε την απόλυτο αιφνιδιασμό του αντιπάλου.
Με την εμφάνισή αυτή ο Δέλλας έδειξε ότι έχει «χτίσει» ένα σπουδαίο σύνολο, χωρίς τυμπανοκρουσίες ούτε ηχηρές μεταγραφές με όπλα της την ταχύτητα, την γρήγορη ανάπτυξη και το σωστό passing game, το αδιάκοπο πρέσινγκ σε όλες τις γραμμές «πνίγοντας» ουσιαστικά τον αντίπαλό της.
Η ΑΕΚ κατάφερε και πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό: Μόλις στο 4ο λεπτό ο Μπαρμπόσα με ωραίο σουτ υποχρέωσε τον Μέγιερι σε εντυπωσιακή επέμβαση διώχνοντας με υπερένταση την μπάλα που αρχικά βρήκε στο δοκάρι για να φύγει κόρνερ. Στο 14΄ ύστερα από υποδειγματική αντεπίθεση της ΑΕΚ ο Μάνταλος έκοψε πολύ ωραία την μπάλα για τον Σοϊλέδη, ο οποίος από αριστερά έβγαλε πολύ όμορφα στην σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Αραβίδη που με περίτεχνο γυριστό σουτ νίκησε τον Σιόβα και τον Μέγιερι ανοίγοντας το σκορ (0-1).
Οι παίκτες του Δέλλα έτρεχαν αδιάκοπα και πίεζαν σε όλες τις γραμμές τους αντιπάλους τους, κέρδισαν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες και έκλειναν όλους τους διαδρόμους προς τα μετόπισθεν. Την κατοχή της μπάλας είχε μεν ο Ολυμπιακός, όμως η ΑΕΚ ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις και ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.
Είναι χαρακτηριστικό της κάκιστης εικόνας του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο ότι έκανε μόλις μία ευκαιρία κι αυτή στο 37΄ με κεφαλιά του Φουστέρ που ωστόσο δεν ανησύχησε τον Ανέστη.
Ο Βίτορ Περέϊρα βλέποντας την κακή εικόνα της ομάδας του, πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο μέσα τους Μήτρογλου και Αφελάϊ. Ο Ολυμπιακός ευτύχησε στην πρώτη κιόλας ευκαιρία που δημιούργησε στο 2ο ημίχρονο να ισοφαρίσει: Εκτέλεση φάουλ στο 48΄ από δεξιά ο Διαμαντάκος πήδηξε ποιο ψηλά απ΄ όλους και πήρε την κεφαλιά, στην πορεία της μπάλας παρενέβη ο Μιλιβόγεβιτς που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ (1-1).
Η συνέχεια πάντως δεν ήταν ανάλογη για τους γηπεδούχους που διατηρούσαν μια φλύαρη υπεροχή χωρίς να μπορούν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα της ΑΕΚ.
Στο 60΄ μετά από λάθος του Σιόβα ο Αραβίδης «τσίμπησε» την μπάλα, την έστρωσε στον Πλατέλα που με μονοκόματο σουτ μόνος απέναντι από τον Μέγιερι έστειλε την μπάλα πολύ πάνω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού.
Ο Περέϊρα στο 65΄ πέρασε μέσα και τον Τσόρι Ντομίνγκεζ, ολοκληρώνοντας πρόωρα τις αλλαγές του. Νωρίτερα ο Φορτούνης είχε μια πολύ καλή στιγμή με πολύ δυνατό σουτ που πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ανέστη.
Στο 72΄ ο Δέλλας έβγαλε τον Μπαρμπόσα και έβαλε μέσα τον Ρόβα θέλοντας να «γεμίσει» περισσότερο το κέντρο του.
Ο Ολυμπιακός συνέχιζε μεν να έχει εδαφική υπεροχή χωρίς όμως κάποιο αντίκρισμα, αφού οι παίκτες του Δέλλα δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να πατήσουν μέσα στην περιοχή του Ανέστη και οι όποιες ευκαιρίες δημιουργήθηκαν από στημένες φάσεις, όπως την φάση του 89ου λεπτού όταν από εκτέλεση κόρνερ και απόκρουση της άμυνας της ΑΕΚ η μπάλα έφτασε στην μικρή περιοχή, ο Ανέστης έκανε κακή εκτίμηση της φάσης και σωτήρια έδιωξε ο Λαμπρόπουλος την μπάλα μακριά από την περιοχή.
Νωρίτερα πάντως ο Ολυμπιακός σώθηκε από βέβαιο κίνδυνο όταν από μεγάλο λάθος του Ντουρμάζ που γύρισε πίσω την μπάλα πήρε ο Αραβίδης μέσα στην περιοχή, ευτυχώς όμως για τους «ερυθρόλευκους» εκεί βρέθηκε ως φύλακας άγγελος ο Μαζουακού που έβγαλε την μπάλα κόρνερ.
Το τελικό σφύριγμα της λήξης του διαιτητή βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1 και τους οπαδούς του Ολυμπιακού να αποδοκιμάζουν τους παίκτες τους για την πολύ μέτρια εμφάνιση.

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (ΕΠΣ Ηλείας)

Βοηθοί: Αλέξανδρος Γρεβένης (ΕΠΣ Χαλκιδικής), Ιωάννης Σίπκας (ΕΠΣ Πέλλας)

Ολυμπιακός (Περέιρα): Μέγκιερι, Σαλίνο, Μαζουακού, Σιόβας, Σαντάνα (46 Αφελάι), Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Φουστέρ (46΄Μήτρογλου), Φορτούνης, Ντουρμάζ, Διαμαντάκος (65 Ντομίνγκες)

ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας (92' Σαρρής), Μπαρμπόσα (72 Ρόβας), Μάνταλος (87 Κρισάντους) , Αραβίδης.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11/02/2015 - 22:26