Παγκόσμιο πρωτάθλημα καράτε: Χρυσό για τον Στέφανο Ξένο

Τεράστια επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό. καθώς αποτελεί το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στην κορυφαία διοργάνωση καράτε του πλανήτη, πέντε χρόνια μετά το χρυσό της Έλενας Χατζηλιάδου το 2018, στη Μαδρίτη.

Παγκόσμιος Πρωταθλητής στέφθηκε ο Στέφανος Ξένος στο καράτε.

Ο Έλληνας καρατέκα νίκησε 7-1 τον Καζάκο Αλπισμπάι στον τελικό των 60 κιλών ΚΟΥΜΙΤΕ, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

 

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τον πρωταθλητή του Οδυσσέα Πετρούπολης, ο οποίος έφτασε στον τελικό νικώντας κατά σειρά τον Μαξιμιλιάνο Λαρόσα (Ουρουγουάη) 2-0, τον Αμρ Αμπουκορά (Αίγυπτος) 3-2, τον Αλαεντίν Σαλμί (Αλγερία) 3-1 και τον Λέιλεϊ Σι (Κίνα) 9-1 και στον ημιτελικό τον Εράι Σαμντάν (Τουρκία) 4-1.

Στον ημιτελικό αγωνίστηκε με τον Τούρκο Εράι Σαμντάν, που είχε νικήσει τον Ξένο στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2022, στο Γκαζιαντέπ. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Έλληνα καρατέκα να πάρει «εκδίκηση»: νίκησε με 4-1 τον Τούρκο πρωταθλητή και προκρίθηκε στον τελικό καταγράφοντας τη μεγαλύτερη έως τότε διάκριση της καριέρας του, πριν από την επόμενη που ήταν ο αποψινός θρίαμβος.