Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής


Ξανά στις κάλπες για ευρωεκλογές και β’γύρο Αυτοδιοικητικών

Ξανά στις κάλπες οι κάτοικοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για την ανάδειξη των νέων Ευρωβουλευτών αλλά και  του νέου  Περιφερειάρχη ανάμεσα στους Γιώργο Παυλίδη και Άρη Γιαννακίδη.
«Μαύρο» προτείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, τη στήριξή τους στο Άρη Γιαννακίδη ανακοίνωσαν η παράταξη «Οικολογία-Αλληλεγγύη».
Στο νομό Ροδόπης θα υπάρχει δεύτερος εκλογικός γύρος για τους Δήμους Ιάσμου μεταξύ των Κυριάκου Αμούτζα και Καδή Ισμέτ, Μαρώνειας-Σαππών μεταξύ των Γιάννη Σταυρίδη και Ηλία Ιωαννάκη και στο Δήμο Αρριανών μεταξύ των Αμέτ Ριτβάν και Σιακήρ Χουσεΐν.
Υπενθυμίζεται ότι σταυροδοσία μέχρι 4 σταυρούς ισχύει για τους Ευρωβουλευτές, ενώ δεν μπαίνουν σταυροί στους υποψηφίους της Αυτοδιοίκησης.

Στο… γόνατο  οι δεσμευτικές προτάσεις της Χώρας για την ΚΓΠ;

Το πόση μεγάλη σημασία δίνει η παρούσα κυβέρνηση- σ.σ. αλλά και οι προηγούμενες-για την παραγωγική ανασυγκρότηση, φαίνεται από το γεγονός ότι  στις 31 Ιουλίου θα πρέπει να κατατεθούν οι τελικές  και δεσμευτικές προτάσεις της χώρας μας για την νέα ΚΓΠ. Της διαδικασίας αυτής λογικά  θα έπρεπε να προηγείται μια συζήτηση μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Αγροτικών Οργανώσεων(σ.σ. οι οποίες δεν υπάρχουν δυστυχώς), για την ανταλλαγή προτάσεων, ιδεών και συναπόφαση για τον τελικό σχεδιασμό…
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα ανακοινώσει τις όποιες προτάσεις του φυσικά μετά τις εκλογές και θα τις θέσει σε διαβούλευση έως τις 20 Ιουνίου. Οι ασφαλείς πηγές μας  αναφέρουν ότι οι προτάσεις του αρμόδιου υπουργείου θα περιλαμβάνουν τη διάκριση της Ελλάδας   σε τρεις περιοχές-άξονες: Δενδρώδεις καλλιέργειες, Αροτραίες καλλιέργειες και Βοσκοτόπια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική προβλέπει μακρόσυρτο ρυθμό αποκατάστασης των αδικιών (ενιαία ενίσχυση) ίσως με ορίζοντα 2028, με αποτέλεσμα οι Νέοι ηλικιακά Αγρότες να στερούνται μέσων και να υφίστανται αρνητικό αθέμιτο ανταγωνισμό που απομακρύνει Νέους Αγρότες.
«Νεοκτόνο» χαρακτήρισε το γεγονός αυτό ότι δηλαδή οι Νέοι Αγρότες θα οι οποίοι θα είναι χωρίς δικαιώματα, θα λαμβάνουν μόνο 1.200 ευρώ, σε σχέση με τους παλαιότερους, που είχαν εξασφαλίσει δικαιώματα, μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, ο βαθύς γνώστης των αγροτικών θεμάτων και συνεργάτης του «Αγρόραμα» Δημήτρης Μιχαηλίδης.

Παράταση προγράμματος Νέων Γεωργών ως 6 Ιούνη

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης ενημερώνει τους παραγωγούς που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα των Νέων Γεωργών, ότι δόθηκε παράταση μέχρι της 6ης Ιουνίου 2014.
Οι φάκελοι υποψηφιότητας των ενδιαφερομένων μπορούν να υποβάλλονται στο γραφείο 423 της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ροδόπης.
Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2531350442.

Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ στους κτηνοτρόφους

Ολοκληρώθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι διαδικασίες ελέγχου για την πληρωμή ειδικής ενίσχυσης αιγοπρόβειου κρέατος-άρθρο 68, έτους 2013-.
Η πληρωμή αφορά 22.116 δικαιούχους στο σύνολο της χώρας.
Η ειδική ενίσχυση καταβάλλεται σε όσους δικαιούχους κάλυψαν τις απαιτήσεις που προβλέπονται από τις κοινοτικές και εθνικές διατάξεις και ειδικότερα σε όσους η έδρα της εκμετάλλευσης τους βρίσκεται σε ορεινή-μειονεκτική περιοχή.


Δράσεις για τη Μελισσοκομία

Με υπουργική απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  οι μελισσοκόμοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις
συμμετοχής για το έτος 2014 (καταληκτική ημερομηνία 19-06-2014) στις δράσεις:Αντικατάσταση  κυψελών και Νομαδική μελισσοκομία ( μετακίνηση κυψελών)
στο ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ                     
                    ΕΛΕΝΗΣ  ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ  13 – 68100   ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ.
Για περισσότερες πληροφορίες  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να
απευθύνονται  στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ( Γραφ. 427-              τηλ. 25313-50406 , 50404 )
                            
   

Οι εξετάσεις των Φαρμακοποιών στη Θες/νικη

Γίνεται γνωστό  ότι οι εξετάσεις των φαρμακοποιών για την άδεια άσκησης Επαγγέλματος Φαρμακοποιού, περιόδου ΙΟΥΝΙΟΥ 2014, θα διεξαχθούν στη Θεσ/νίκη και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου Βιολογίας Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ. ως εξής:
Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών στη Δ/νση  Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ροδόπης ορίζεται η 26.5.2014, διότι πρέπει να σταλούν υπηρεσιακά στη Θεσ/νίκη μέχρι 28-5-14.
Οι υποψήφιοι θα παραλάβουν το παραπεμπτικό τους, τη Δευτέρα 2-6-2014 και ώρα 09:00 π.μ. στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου της Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ.
Το παράβολο 11,74 € θα το προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων της Θεσ/νίκης, Ερμού & Καρ.Ντήλ γωνία και θα το καταθέσουν στη γραμματεία της Επιτροπής, την πρώτη ημέρα των εξετάσεων.  


Αστυνομικό Δελτίο:

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παραποιημένα ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη  το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 32 και 18 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα με τη χρήση παραποιημένων διαβατηρίων.  
Συγκεκριμένα, οι δράστες μετέβησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη χώρα, με προορισμό τη Φρανκφούρτη Γερμανίας. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς, δύο (2) παραποιημένα διαβατήρια των αρχών του Πακιστάν, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Καβάλας.  

Εξιχνιάστηκε  η κλοπή μπρούντζινων αντικειμένων από κοιμητήριο στη Ροδόπη


Εξιχνιάστηκε άμεσα ύστερα από τις έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, η κλοπή μπρούντζινων αντικειμένων από κοιμητήριο σε χωριό της Ροδόπης.
Συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 33, 21, 20 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπή και αποδοχής – διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους τέσσερις δράστες, διότι όπως προέκυψε, την 21-5-2014 τις πρώτες πρωινές ώρες, οι δύο από αυτούς, ηλικίας 20 και 21 ετών, αφαίρεσαν από το κοιμητήριο του Κοσμίου, 174 μπρούντζινα βάζα και καντήλια, τα οποία στη συνέχεια απέκρυψαν σε αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, όπου την 22-5-2014, τις πρώτες πρωινές ώρες, ο  20χρονος μαζί με τους άλλους δύο δράστες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μετέβησαν προκειμένου να τα παραλάβουν.
Κατασχέθηκαν 174 μπρούντζινα βάζα και καντήλια, προκειμένου να αποδοθούν στους δικαιούχους τους και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Σημειώνεται ότι ο 33χρονος και ο 21χρονος έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54