Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

Β. Μαυρίδης, Π. Πατσουρίδης, Θ. Βίτσας οι νικητές του δεύτερου γύρου σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σαμοθράκη

Ο Βασίλης Μαυρίδης στον δήμο Ορεστιάδας, ο Παρασκευάς Πατσουρίδης στον δήμο Διδυμοτείχου και ο Θανάσης Βίτσας στον δήμο Σαμοθράκης είναι οι νικητές του δεύτερου γύρου των Ευρωεκλογών στον Έβρο.
Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Μαυρίδης στον δήμο Ορεστιάδας επικράτησε με ποσοστό 58,39% και κερδίζει τις 20 από τις 33 έδρες του δημοτικού συμβουλίου. Ο Δημήτρης Μουζάς, μετά από δύο θητείες στο τιμόνι του δήμου, συγκέντρωσε ποσοστό 41,61% και καταλαμβάνει εννέα έδρες. Στον δήμο Διδυμοτείχου, ο Παρασκευάς Πατσουρίδης κατάφερε την επανεκλογή του με ποσοστό 54,52%, αφήνοντας δεύτερο στον επαναληπτικό γύρο τον Χρήστο Τοκαμάνη, με 45,48%, παρότι ο κ. Τοκαμάνης προηγούνταν την πρώτη Κυριακή. Στον δήμο Σαμοθράκης, ο Θανάσης Βίτσας θα είναι ο επόμενος δήμαρχος στο νησί, καθώς επικράτησε με 52,15% στον δεύτερο γύρο και άφησε δεύτερη την Χρύσα Αντωνάκη, με 47,85%, η οποία είχε το προβάδισμα στον πρώτο γύρο.

Η σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας

Από τους: Δημήτρη Τσελεμπή (Τριγώνου), Δήμο Δεληδήμου (Τριγώνου), Μπελτσίδη Πασχάλη (Τρίγωνο), Σαράντη Μπαχτσεβανίδη (Κυπρίνου), Χρήστο Ορμανλίδη (Βύσσας), Γραμμένος Κουμπρίδης (Βύσσας), Ελένη Σταμούδη-Λυμπερίδου (Βύσσας), Αθανάσιο Γκακίδη (Ορεστιάδας), Γιώργο Καραγιάννη (Ορεστιάδας), Γιάννη Παπαϊωάννου (Ορεστιάδας), Γιάννη Περιστεράκη (Ορεστιάδας), Βασίλη Παπαμιχαήλ (Ορεστιάδας), Δημήτρη Πάλλα (Ορεστιάδας), Παναγιώτη Τονίδη (Ορεστιάδας), Σταύρο Λαγγουρίδη (Ορεστιάδας), Αναστασία Γκαϊδατζή-Σκουταριανού (Ορεστιάδα), Αρχοντή Αρχοντίδη (Ορεστάδας), Γιάννη Παπαδόπουλο (Ορεστιάδας), Χρήστο Στάικο (Ορεστιάδας) και Αλέξανδρο Μπαρμπούδη (Ορεστιάδας), θα αποτελείται η δημοτική ομάδα του νεοεκλεγέντος δημάρχου Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Από την παράταξη του Δημήτρη Μουζά, εκτός από τον ίδιο εκλέγονται επίσης οι: Δημήτρης Βαρσαμακίδης (Ορεστιάδας), Τάσος Παπαδόπουλος (Ορεστιάδας), Τζιώρτας Αθανάσιος (Ορεστιάδας), Φώτης Ουζουνίδης (Κυπρίνου), Βαγγέλης Μαρασλής (Βύσσας), Γιώργος Κάκος (Βύσσας), Κωνσταντίνος Σιαφκαλόζης (Τριγώνου) και Γεώργιος Γεωργίου (Βύσσας). Τις υπόλοιπες τέσσερις έδρες του δημοτικού συμβουλίου καταλαμβάνουν: ο Βαλάντης Παντσίδης και Θεόφιλος Μελάς, από τον συνδυασμό «Είναι στο χέρι μας», η Μαρία Γκουγκουσκίδου, από τον συνδυασμό «Τόπος να ΖΩ» και ο Σταμάτης Γκατζίδης από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Νέος Περιφερειάρχης ΑΜΘ ο Γιώργος Παυλίδης

Ο Γιώργος Παυλίδης είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με ποσοστό 56,34%. Ο νυν περιφερειάρχης, Άρης Γιαννακίδης συγκέντρωσε 43,66% και θα περιοριστεί στην επόμενη σύνθεση του περιφερειακού συμβουλίου, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στη θέση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας. Τριάντα μία είναι οι έδρες για τον κ. Παυλίδη, 10 είναι οι έδρες της παράταξης του Άρη Γιαννακίδη. Το υψηλότερο ποσοστό της «Περιφερειακής Αναγέννησης» του Γιώργου Παυλίδη καταγράφηκε στον Έβρο, όπου συγκέντρωσε 61,43%. Αντίστοιχα, στη Δράμα κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό του ο κ. Γιαννακίδης, με 48,7%.

 Πρώτη η Ν. Δ. στον Έβρο, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ

Κυριάρχησε στον Έβρο η Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές, με ποσοστό 31,75% στο 98,33% της ενσωμάτωσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη με 15,49% και τρίτη η Χρυσή Αυγή με 11,11%. Ακολουθούν: η Ελιά με 10%, το Ποτάμι με 5,86%, το ΚΚΕ με 3,55%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,26% και ο ΛΑΟΣ με 2,05%. Τα υψηλότερα ποσοστά της στο νομό κατέγραψε η Νέα Δημοκρατία στο δήμο Διδυμοτείχου, με 37,95% και ακολουθούν ο δήμος Ορεστιάδας (34,40%), ο δήμος Σουφλίου (33,61%), ο δήμος Αλεξανδρούπολης (27,38%) και ο δήμος Σαμοθράκης (25,41%). Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν δεύτερη δύναμη σε όλους τους δήμους του Έβρου, με εξαίρεση τον δήμο Ορεστιάδας όπου στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ΕΛΙΑ (13,10%). Ο υψηλότερο ποσοστό του, μεταξύ των πέντε δήμων του νομού, κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Σαμοθράκη (22,02%). Τρίτη είναι Χρυσή Αυγή σε όλους τους δήμους, εκτός από τον δήμο Σαμοθράκης, όπου στην τρίτη θέση βρέθηκε η ΕΛΙΑ.

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά «κουνήθηκε» ο Έβρος από την ισχυρή σεισμική δόνηση του Σαββάτου

Πρωτόγνωρα έντονα έγινε αισθητή στον Έβρο η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 12.25 το μεσημέρι του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης. Το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,3 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ και, ευτυχώς, προκάλεσε μόνο μικρές ζημιές σε παλαιά κτίσματα. Η αναστάτωση, πάντως, που προκλήθηκε ήταν μεγάλη, καθώς οι κάτοικοι του Έβρου δεν είναι συνηθισμένοι σε μεγάλους σεισμούς, με αποτέλεσμα σε όλες τις πόλεις και τα χωριά του νομού, ο κόσμος να βγει στους δρόμους. Αισθητοί έγιναν και κάποιοι μετασεισμοί που σημειώθηκαν, μέχρι και εχθές αργά το μεσημέρι.

Συλλήψεις διακινητών μη νόμιμων μεταναστών

Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας παραπέμφθηκε ο 33χρονος Βούλγαρος που συνελήφθη το Σάββατο στο ύψος των Ψαθάδων, επειδή μετέφερε με Ι. Χ. φορτηγό αυτοκίνητο 38 μη νόμιμους μετανάστες. Την ίδια ημέρα, σε άλλο περιστατικό, στο τελωνείο των Καστανεών συνελήφθη και ένας 57χρονος Τούρκος, καθώς στο Ι. Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκε κρυμμένη κάτω από κουβέρτες, στα πίσω καθίσματα, μία μετανάστρια, την οποία ο άνδρας επιχείρησε να περάσει παράνομα σε Ελληνικό έδαφος.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26/05/2014 - 15:01