Ειδήσεις από την ΕΡΑ Χανίων

Χανιά: Επίθεση με όπλο εναντίον 56χρονου στην Γεωργιούπολη

Επίθεση δέχτηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας ένας 56χρονος στην Γεωργιούπολη από 36χρονο δράστη, που συνελήφθη λίγες ώρες μετά την επίθεση από αστυνομικούς της Ασφαλείας Χανίων. Ο δράστης, κάτοικος σε περιοχή του Αποκόρωνα, αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητο του και με τη χρήση όπλου, τραυμάτισε στο αριστερό πόδι τον 56χρονο, ο οποίος βρισκόταν σε εξωτερικό χώρο καταστήματος και στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο όχημά του διαφεύγοντας, προς άγνωστη κατεύθυνση. Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και τη διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι δράστης ήταν ο 36χρονος. Άμεσα ξεκίνησε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του, πράγμα που έγινε, πριν παρέλθη το αυτόφωρο. Στο σπίτι του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2 πιστόλια, 2 γεμιστήρες, 236 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 4 κυνηγετικές καραμπίνες, δίκαννο, 5 αλεξί-σφαιρα γιλέκα και μαχαίρι με μήκος λάμας 10cm. Ο 56χρονος διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Χανιά: Κλέφτης μαχαίρωσε ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ στον Πλατανιά Χανίων

Σε αιματηρό επεισόδιο κατέληξε χθες μια κλοπή σε μίνι μάρκετ στον Πάνω Πλατανιά Χανίων, με θύμα τον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Συγκεκριμένα, ένας άνδρας μπήκε ως πελάτης στο μίνι μάρκετ και ζήτησε από τον ιδιοκτήτη ένα προϊόν. Όταν ο ιδιοκτήτης έστρεψε την πλάτη για να του δώσει το προϊόν, ο δράστης προσπάθησε να ανοίξει το ταμείο και να αρπάξει τα χρήματα που υπήρχαν μέσα. Ο ηλικιωμένος το αντιλήφθηκε άμεσα και προσπάθησε να τον εμποδίσει. Επιχειρώντας να διαφύγει, ο δράστης έβγαλε μαχαίρι, και τραυμάτισε στον λαιμό τον ηλικιωμένο. Από χθες η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. 

Ηράκλειο Σύλληψη 26χρονου με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη χθες το πρωί, από αστυνομικούς σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Χερσονήσου, ένας 26χρονος Αλβανός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης καθώς και οργάνωση και συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία στο Βέλγιο. Ο 26χρονος, οδηγήθηκε στο Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης, ο οποίος διέταξε την κράτησή του.

Το τελευταίο μπάνιο στη θάλασσα για δυο άνδρες σε παραλίες της Κρήτης

Δυο άνδρες, που κολυμπούσαν σε παραλίες της Κρήτης, άφησαν χθες την τελευταία τους πνοή στη θάλασσα. Πρόκειται για ένα 47χρονο ο οποίος ανασύρθηκε χθες χωρίς τις αισθήσεις του, από τη θαλάσσια περιοχή «Αμμουδάκι» Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο. Ο άτυχος άνδρας διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σπηλιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Αγίας Γαλήνης. 
Την ίδια ώρα, άλλος ένας άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή μετά από το θαλάσσιο μπάνιο που έκανε στην περιοχή των Μαλίων Ηρακλείου. Ο 61χρονος τουρίστας παρουσίασε πρόβλημα υγείας την ώρα που κολυμπούσε. Ο άνδρας ανασύρθηκε έχοντας τις αισθήσεις του. Ο τουρίστας έπασχε από άσθμα και διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Ιατρικό Κέντρο Μαλίων, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες χωρίς αποτέλεσμα. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Χερσονήσου.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27/05/2014 - 21:12