Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου - Δίκτυο Ν. Αιγαίου

Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ
 
Την άμεση αντίδραση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ρόδου προκάλεσε η κατάταξη του Νοσοκομείου της Ρόδου στην «μαύρη» λίστα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας με την χαμηλότερη αποδοτικότητα.
Το Νοσοκομείο της Ρόδου κατατάσσεται στην προτελευταία θέση των Νοσοκομείων της χώρας με τη χαμηλότερη αποδοτικότητα και με δυναμικότητα 400-600 κλινών. Τα κριτήρια του κ. Γεωργιάδη για την κατάταξη του Νοσοκομείου της Ρόδου στη λίστα των Νοσοκομείων με τη χαμηλότερη αποδοτικότητα σύμφωνα με τους γιατρούς του είναι οι εισαγωγές, οι αγορές και ο προϋπολογισμός του.
Τη δυσαρέσκειά του για την δυσφήμιση που εισπράττει  το Νοσοκομείο της Ρόδου εκφράζει με δηλώσεις του στην εφημερίδα ‘’Πρόοδος ‘’ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ρόδου Βασίλης Κινούς.
 «Ήδη έχουμε μπει στην «μαύρη» λίστα επειδή εδώ και πολλά χρόνια δεν έγιναν προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Παρά τις πιέσεις που ασκούνται, προσλήψεις δεν γίνονται ενώ οι ελάχιστοι γιατροί που έχουν απομείνει δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν. Το τμήμα επειγόντων περιστατικών είναι υποστελεχωμένο ενώ οι θέσεις των ειδικευομένων γιατρών που αποχωρούν δεν αναπληρώνονται. Τα τεράστια προβλήματα του Νοσοκομείου της Ρόδου λύνονται με την επιπλέον χρηματοδότησή του και την πρόσληψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού» τονίζει  ο κ. Κινούς.
«Με τεράστια δυσκολία » συμπληρώνει ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών «το Νοσοκομείο της Ρόδου θα προχωρήσει και αυτό το καλοκαίρι. Εμείς δίνουμε καθημερινά μάχη σαν γιατροί όπως και οι νοσηλευτές για να μπορέσουμε να κρατήσουμε όρθιο το Νοσοκομείο, αλλά πλέον δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Ξαφνικά η στατιστική κατατάσσει το Νοσοκομείο στην προτελευταία θέση των Νοσοκομείων της χώρας με την χαμηλότερη απορροφητικότητα. Η στατιστική όμως θα πρέπει να λάβει υπόψη την ιδιαιτερότητα της περιοχής και του Νοσοκομείου της Ρόδου, διότι δεν μπορεί να το βάζει στην ίδια μοίρα με τα Νοσοκομεία που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους και δεν είναι υποστελεχωμένα. Με αυτό τον τρόπο εκθέτει το Νοσοκομείο της Ρόδου και την περιοχή».

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ

 Γ.Ν. ΑΙΓΙΟΥ
Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ «ΚΑΤ»
Γ.Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»
Γ.Ν. ΘΗΒΩΝ
Γ.Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ»
Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ «ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ»
Γ.Ν. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Γ.Ν. ΡΟΔΟΥ «Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»
Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
 
Την  ακύρωση όλων των συμβάσεων με το Γραφείο Συγκοινωνιών  και παράλληλα την εξουσιοδότηση του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου δια του προέδρου του να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση για διορθωτικές ενέργειες του  αρμόδιου Υπουργείου.,αποφάσισε  ομόφωνα η συνέλευση των συμβεβλημένων ιατρών στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου
‘’Είναι  αδιανόητο ο ασφαλισμένος - υποψήφιος οδηγός να καταβάλλει παράβολο 80 €  υπέρ του Υπουργείου Μεταφορών για τη συμμετοχή του στην εξεταστική διαδικασία για την απόκτηση της άδειας οδήγησης και ο κάθε ιατρός που όχι μόνο εξετάζει αλλά αναλαμβάνει την ευθύνη, να αμείβεται με 10 ευρώ…’’ υποστηρίζει σε σχετική ανακοίνωση  η διοίκηση του Συλλόγου
Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα παράβολα υπέρ του δημοσίου για την απόκτηση άδεια οδήγησης είναι και αυτό της έκδοσης του νέου τύπου διπλώματος δίκην πιστωτικής κάρτας όπου το κόστος του ανέρχεται στα 30 ευρώ. ενώ η αμοιβή 2 ιατρών (Παθολόγου – Οφθαλμίατρου) είναι 20 ευρώ !
‘’Πιο εμφατικό επιχείρημα που να αποδεικνύει τον παραλογισμό του κράτους και την απαράδεκτη και αντισυμβατική συμπεριφορά που αντίκειται στους κανόνες της ελεύθερης οικονομίας δεν πιστεύουμε να υπάρχει.’’συμπληρώνει ο Ιατρικός Σύλλογος ζητώντας παράλληλα την κατανόηση  των πολιτών για όσο διάστημα δεν θα μπορέσουν  να εξυπηρετηθούν.

Μ.ΙΑΤΡΙΔΗ… ΠΕΡΙ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ...’’ΑΛΛΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΟ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ.’’
 
«Κάποιοι έχουν μπερδέψει τις λέξεις. Έτσι όπως είναι το νομοσχέδιο δεν πρόκειται για αξιοποίηση αλλά για κακοποίηση», τόνισε στην παρέμβαση της στην συζήτηση στο κατάμεστο Εργατικό Κέντρο, που οργάνωσε το ΤΕΕ Δωδεκανήσου για το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και την παραλία, την Παρασκευή 30 Μαΐου, η βουλευτής Δωδεκανήσου των ΑΝΕΛ  Μίκα Ιατρίδη.
Όμως, συνέχισε η κ.Ιατρίδη, έτσι όπως είναι το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και την παραλία, είναι δεδομένο ότι ακολουθείται το μοντέλο που εφαρμόστηκε στην Ισπανία και το οποίο οδήγησε σε περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή.
Υποστήριξε ακόμα ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένα σταθερό πλαίσιο το οποίο θα εξασφαλίζει την προστασία του αιγιαλού και της παραλίας και την ελεύθερη πρόσβαση, αλλά, ταυτόχρονα, θα δίνει το περιθώριο σε ξενοδόχους και επιχειρηματίες του τουρισμού να ασκούν την επιχειρηματικότητα τους, χωρίς αιφνιδιασμούς ή γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.
Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση της, η βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε ότι η χώρα μας έχει τους επιστήμονες για να προτείνουν αυτό το σχέδιο, σημειώνοντας ότι και σε άλλες περιπτώσεις, οι παρεμβάσεις του ΤΕΕ Δωδεκανήσου και του προέδρου του, είναι πάντα τεκμηριωμένες και βοηθούν και τους βουλευτές να ασκούν καλύτερα το ρόλο τους.

Μ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ..’’:ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η  ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ 
 ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!!!!! 60.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ‘’

Τον κίνδυνο να υπάρξει εμπλοκή στη χρηματοδότηση του προγράμματος «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής» για τη φιλοξενία παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, επισημαίνει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ   Μάνος Κόνσολας.
Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι πρέπει να επιταχυνθούν και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη μεταφορά της χρηματοδότησης στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, προκειμένου να συνεχιστεί το πρόγραμμα και να εξυπηρετηθούν οι 60.000 και πλέον οικογένειες, που θεωρούνται, δυνητικά, δικαιούχοι.
Ζητά, επίσης, να ρυθμιστεί άμεσα και το θέμα της μεταφοράς αρμοδιοτήτων για την υλοποίηση του προγράμματος από το Υπουργείο Εργασίας στις Περιφέρειες, όπως ήταν και η σχετική προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης.

ΑΕΡΟΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ 67ΧΡΟΝΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ

Ελικόπτερο «Σούπερ Πούμα» της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε χθες το μεσημέρι στη Ρόδο 67χρονη Ισραηλινή με πνευμονικό οίδημα.
Η 67χρονη ήταν επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου «Golden Iris» με σημαία Παναμά, το οποίο έχει προορισμό την Κύπρο.
Το «Σούπερ Πούμα» παρέλαβε την ασθενή, ενώ το κρουαζιερόπλοιο έπλεε 130 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά της Ρόδου και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρόδου στις 14:15 απ' όπου ασθενοφόρο μετέφερε την 67χρονη στο νοσοκομείο.
Η αερομεταφορά της 67χρονης έγινε έπειτα από αίτημα του ΕΚΑΒ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ
 
 ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΛΕΙ Ο ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΚΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
 
Έκτακτη σύσκεψη καλεί την Τρίτη στις 11 το πρωί δημοτική και Περιφερειακή αρχή καθώς και τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων (Ένωση Ξενοδόχων, Τουριστικούς πράκτορες Ε νοικιαζόμενα διαμερίσματα..). ο αερολιμενάρχης Κω  Αντώνης Καλούδης γ ια την αντιμετώπιση της έλλειψης ιατρού στο Αεροδρόμιο και με αφορμή τα σοβαρά ιατρικά περιστατικά που παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα στον Αερολιμένα ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ της Κω.
Να σημειωθεί  ότι, ο ένας αγροτικός γιατρός του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας που κάνει βάρδια εκ περιτροπής και στο ιατρείο του αεροδρομίου, έχει αποσπαστεί για μια εβδομάδα στη Νίσυρο καλύπτοντας τη θέση του αδειούχου συναδέλφου του, ενώ ο δεύτερος γιατρός που τον αναπληρώνει απουσίαζε,όταν την Τετάρτη.,και τη Πέμπτη, χρειάστηκε άμεση παρέμβαση ιατρού για παροχή φροντίδας σε επιβάτες
 
ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
 
Σε αναρρωτική άδεια ,λόγω ατυχήματος, είναι από χθες ο  επικουρικός ιατρός που αποσπάται για ένα χρόνο στη Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Κω.Αγνωστο παραμένει αν το Υπουργείο ευαισθητοποιηθεί και αντικαταστήσει το νεοτοποθετηθέντα γιατρό η στελεχώσει με  τρείς τουλάχιστον καρδιολόγους τη Κλινική για να λειτουργήσει αξιοπρεπώς το τμήμα με τα αυξημένα περιστατικά ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΥΚΑΤΗΣ

Ακυβέρνητο,  με έναν επιβαίνοντα λόγω μηχανικής βλάβης, έμεινε βραδινές ώρες χθες, το Α/Κ σκάφος «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ» Ν.ΚΑΛ. 95, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή “ΣΥΚΑΤΗΣ” της Καλύμνου.
Ειδικότερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλύμνου από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για παροχή συνδρομής στο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ» το οποίο είχε μείνει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης στις προπέλες.
Άμεσα στην περιοχή κατέπλευσε πλωτό περιπολικό και στη συνεχεία το  ταχύπλοο “ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ” το οποίο συνοδεία  του πλωτού περιπολικό. ρυμούλκησε το “ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ” στην περιοχή “ΠΑΛΙΟΝΗΣΟ”
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε και θαλάσσια ρύπανση ενώ από το Λιμεναρχείο Καλύμνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Α/Κ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ» μέχρι την αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί

ΣΤΟ ΝΤΑΡΓΟΥΙΝ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
 
Με την ιδιότητα του νεοεκλεγέντα δημάρχου Καλυμνίων θα αναχωρήσει την Τετάρτη για το Ντάργουϊν  της Αυστραλίας ο  Γιάννης Γαλουζής ως επίσημος προσκεκλημένος, της εκεί Καλύμνικης κοινότητας, στο “Ελληνικό Γλέντι” που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή.
Στόχος του ταξιδιού του νέου δημάρχου, σύμφωνα με δήλωση του στην ιστοσελίδα kalymnosola, είναι να έρθει σε επαφή με Καλύμνιους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Ντάργουϊν ώστε να αναζητήσουν τρόπους ανάπτυξης και ενίσχυσης της ιδιαίτερης πατρίδας τους μέσα από την αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών .
Να σημειωθεί ότι η νέα δημοτική αρχή έχει δεσμευτεί για ίδρυση και λειτουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης Αποδήμων.
Όσον αφορά στο “Ελληνικό Γλέντι” πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκδήλωση που προβάλει την Ελλάδα, τον τουρισμό και τα ελληνικά προϊόντα μέσα από μουσική, χορό, φαγοπότι, εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις αναδεικνύοντας την προσφορά του Ελληνισμού στην ανάπτυξη της περιοχής. 
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01/06/2014 - 21:05