Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Υπογραφές ενάντια στην «αξιολόγηση» δημοσίων υπαλλήλων

Διαδικασία συγκέντρωσης όσο το δυνατόν περισσότερων υπογραφών, έχει ήδη ξεκινήσει στις υπηρεσίες του δημοσίου στο νομό μας, ενάντια στην επιχειρούμενη αξιολόγηση που, σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκε για τους υπαλλήλους των υπηρεσιών που στεγάζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, και από σήμερα η διαδικασία θα συνεχιστεί και στις υπηρεσίες που βρίσκονται εκτός διοικητηρίου. Οι δημόσιοι υπάλληλοι στο κείμενο που υπογράφουν μεταξύ άλλων αναφέρουν: Θεωρούμε ότι, έπειτα από την κατασκευή χιλιάδων «επίορκων υπαλλήλων» καθώς και «πλεονάζοντος προσωπικού», η Κυβέρνηση προσπαθεί τώρα με εργαλείο τη συγκριτική «αξιολόγηση» να δημιουργήσει από όλους εμάς, μια νέα, μόνιμη πλέον, δεξαμενή διαθεσίμων και υπό απόλυση συναδέλφων. Μάλιστα, δεν αρκείται σε ένα αυταρχικό «σύστημα αξιολόγησης», αλλά καθορίζει εκ των προτέρων τα ποσοστά και τις κλίμακες «αξιολόγησης» για να διασφαλίσει την επιτυχία του στόχου της. Είναι φανερό ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να μας εξαναγκάσει μέσω της τρομοκρατίας και του φόβου της απόλυσης, να υποταχθούμε πλήρως στους σχεδιασμούς της ασκούμενης πολιτικής. Δηλώνουμε την απόφασή μας να μη συνεργήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο στο να τεθούν σε ομηρία και στον προθάλαμο της απόλυσης συνάδελφοί μας.

Οριακή η κατάσταση με τα σκουπίδια στο δήμο Πύργου

Η οριακή κατάσταση που βρίσκεται ο δήμος Πύργου στο θέμα των σκουπιδιών, καθώς η αποκομιδή τους γίνεται με πολύ χαλαρούς ρυθμούς, αν και όπου τελικά γίνεται, ρυθμούς τέτοιους που δεν είναι ικανοί να αποσυμφορήσουν την πόλη από τον βρώμικο κλοιό στον οποίο βρίσκεται, οδήγησαν τον σύλλογο εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας στην αποστολή εγγράφου προς τους αρμόδιους ζητώντας τη διαφύλαξη των συνθηκών υγιεινής στους χώρους εργασίας τους. Όπως επισημαίνουν μεταξύ άλλων «η μη αποκομιδή των απορριμμάτων από την πόλη του Πύργου, υποχρεώνει όλους μας στη λήψη όλων των απαιτούμενων εφικτών μέτρων για να μειώσουμε τις επιβλαβείς συνέπειες τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους πολίτες».

Συνεχίζονται οι πανελλαδικές

Στα Αρχαία Ελληνικά (κατεύθυνσης) και Μαθηματικά (κατεύθυνσης) εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Στα θρανία επιστρέφουν αύριο Τρίτη οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ (ομάδα Α'), οι οποίοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά.

Πληρωμή συντάξεων ΟΓΑ

Καταβάλλεται σήμερα στους συνταξιούχους του ΟΓΑ η σύνταξη μηνός Ιουνίου, με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων ή λογαριασμούς ΕΛΤΑ.
Διαγωνισμός για καντίνες στις παραλίες
Στις 5 και 6 Ιουνίου θα διενεργηθεί ο διαγωνισμός για την ενοικίαση των χώρων στις παραλίες του δήμου Πύργου όπου θα τοποθετηθούν καντίνες.. Ο διαγωνισμός είναι διπλός, καθώς την πρώτη μέρα θα κατατεθούν οι προσφορές στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να «κλείσουν» το χώρο που επιθυμούν οι ενδιαφερόμενοι, και την επόμενη θα γίνει η δημοπράτηση των ίδιων χώρων για ξαπλώστρες και ομπρέλες, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου. Η δημοπράτηση αφορά 14 συνολικά θέσεις καντινών, σε παραλίες της περιοχής.

32 κρουαζιερόπλοια τον Ιούνιο στο Κατάκολο

Συνολικά 32 κρουαζιερόπλοια αναμένονται τον Ιούνιο να αφιχθούν στο Κατάκολο. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το Disney Magic, το θεματικό κρουαζιερόπλοιο της θρυλικής εταιρίας κινουμένων σχεδίων και ταινιών, που για πρώτη φορά ξεκίνησε δρομολόγιο στην Ελλάδα πέρυσι και φέτος θα έρθει και στην περιοχή μας. Το Disney Magic θα «δέσει» στο Κατάκολο στις 26 Ιουνίου, ώρα 9 το πρωί και θα αποπλεύσει στις 5 το απόγευμα.

Κλοπή φορτηγού κάτω από ξενοδοχείο

Υπόθεση κλοπής φορτηγού κάτω από το ξενοδοχείο που διέμενε ο ιδιοκτήτης του, ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείιας Πύργου. Το περιστατικό συνέβη τη νύχτα της Πέμπτης και οι άγνωστοι δράστες κατάφεραν να πάρουν το φορτηγό άγνωστο με ποιο τρόπο. Πρόκειται για όχημα που χρησιμοποιούσε ο ιδιοκτήτης του στη μεταφορά σκουπιδιών για λογαριασμό του δήμου Πύργου.

2.697 παιδιά συμμετείχαν στο «Μαθαίνω να κυκλοφορώ στο δρόμο»

Συνολικά 2.697 παιδιά όλων των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων του Πύργου συμπεριλαμβανομένων και του Δημοτικού και νηπιαγωγείου Βαρβάσαινας, παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του Ομίλου Ηλείων για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη «Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας» για την οδική ασφάλεια, που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας και την Ομοσπονδία Παραγωγικών Τάξεων Νομού Ηλείας. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν την παράσταση του θεάτρου Σκιών: «Ο Καραγκιόζης και ο κύριος ΚΟΚ», και προβολή το video με τίτλο «Μαθαίνω να κυκλοφορώ στο δρόμο».

2η Εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας στην Αμαλιάδα

Ξεκίνησαν το Σάββατο οι δράσεις για τη 2η Εβδομάδα Εθελοντή Αιμοδότη που θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 8 Ιουνίου, με στόχο τη διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας. Διοργανωτές είναι το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών και το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αμαλιάδας, με τη συνδρομή του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και της Πανελλήνιας Επιτροπής Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών. Οι διοργανωτές την Τετάρτη θα κάνουν επίδειξη μαθήματος πρώτων βοηθειών, ενώ το Σάββατο διοργανώνουν την 7η αιμοδοσία στην Παπαχριστοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, ενώ την ίδια μέρα θα γίνει συμβολική ποδηλατοβόλτα. Αιμοδοσία θα γίνει και την Κυριακή στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Υποδοχή στα λυόμενα

Στα λυόμενα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας θα γίνει σήμερα στις 7 το απόγευμα η εκδήλωση υποδοχής των ξένων αποστολών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Comenious, που θα υλοποιηθεί στην πόλη της Αμαλιάδας τις επόμενες 4 ημέρες.

Καιρός

Αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και πιθανόν να σημειωθούν τοπικές ασθενείς βροχές σήμερα στην Ηλεία.. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 24 με 25oC στα πεδινά, 20 με 21oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54