Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΡΟΔΙΑΚΑ..’’ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ..’’ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

‘’Δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τα επόμενα χρόνια αφού μετά και τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών βλέπουμε ότι λίγο πολύ οι ίδιοι άνθρωποι θα διαχειριστούν τα περιβαλλοντικά ζητήματα για την επόμενη πενταετία. .’’εξηγούν οι συντάκτες των Οικολογικών Ροδιακών με αφορμή τη σημερινή μέρα.

Υποστηρίζουν ότι θα κυριαρχήσουν οι ίδιες αντιλήψεις και η ίδια στάση απέναντι σ’ αυτά τα θέματα και βέβαια θα επικρατήσουν για άλλη μια φορά οι πρακτικές του παρελθόντος.

Ενδεικτικά παραπέμπουν στο γεγονός ότι οι εκλεγμένες παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο, με την εξαίρεση των παρατάξεων Γ.Υψηλάντη και Τ.Πότσου, δεν μπήκαν καν στον κόπο να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο των Οικολογικών Ροδιακών για το περιβάλλον. Ούτε όμως,σημειώνουν, στα προγράμματά τους υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις και σχέδια για τα καυτά τουλάχιστον ζητήματα του περιβάλλοντος, παρά μόνο γενικότητες και αοριστολογίες.

Προβληματισμό όμως προκαλεί ,σύμφωνα πάντα με τους συντάκτες του περιοδικού,και η στάση του απερχόμενου Δημάρχου Ρόδου καθώς και του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου.

‘’Παρόλο που πλέον δεν έχουν το βραχνά του πολιτικού κόστους’’υπογραμμίζουν’’ δε φαίνεται να θέλουν να προχωρήσουν με ανάλογη τόλμη ώστε το επόμενο τρίμηνο μέχρι την εγκατάσταση των νέων αρχών ,που είναι και η καρδιά της τουριστικής περιόδου να ολοκληρωθούν οι αλλαγές και ενέργειες που απαιτούνται για να αλλάξει στοιχειωδώς η εικόνα του νησιού προς το καλύτερο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΡΟΔΟΥ….’’ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ.. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ-ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ-ΠΑΡΑΛΙΕΣ ‘’


Στα καυτά προβλήματα του Περιβάλλοντος ,για το καλό των κατοίκων, των επισκεπτών  και της Ρόδου , πρέπει να εστιάσουν οι Αυτοδιοικητικοί Α και Β βαθμού επιμένουν τα μέλη του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ρόδου επικεντρώνοντας στα πρωτόγνωρα ακραία και καταστροφικά καιρικά φαινόμενα που συμβαίνουν σε όλες τις χώρες λόγω φαινομένου θερμοκηπίου.και στα μέτρα που δεν πάρθηκαν ποτέ.

Ο Σύλλογος εκτιμά ότι στα επείγοντα προβλήματα περιβάλλοντος στη Ρόδο συγκαταλέγονται

*Η διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων, γιατί όπως εξηγεί είναι απαράδεκτο σ ένα τουριστικό νησί με την φήμη της Ρόδου να μη έχει ακόμη εφαρμοσθεί μία ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων

*Το κυκλοφοριακό πρόβλημα., η μη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της εισόδου ΙΧ αυτοκινήτων στο εμπορικό κέντρο της πόλης , η έλλειψη  χώρων στάθμευσης , η απουσία ελέγχου της ελεγχόμενης στάθμευσης, η κατάληψη πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων από αυτοκίνητα δημιουργούν μία κακή εικόνα και καθιστούν την πόλη απροσπέλαστη και αφιλόξενη.
*Η εμφάνιση γενικά της πόλης. Κοινόχρηστοι χώροι που έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους ή σε παρκινγκ αυτοκινήτων, πάρκα που χρειάζονται φροντίδα και νέα φυτά, οι καταλήψεις πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων και
*Οι παραλίες που είναι σε μεγάλο βαθμό υποβαθμισμένες

‘’Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΔΕ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ..’’

‘’ Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση περιστασιακή ευκαιρία για κάποιον εθελοντικό καθαρισμό πάρκου ή παραλίας ή για τη διοργάνωση κάποιας χαρούμενης και λουλουδάτης φεστιβαλικής εκδήλωσης.’’τονίζει ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Ρόδου Γιώργος Υψηλάντης με αφορμή τη σημερινή ημέρα

Εκτιμά ότι η παγκοσμιοποιημένη θεώρηση των πραγμάτων πρέπει να οδηγεί σε εξειδικευμένες τοπικές δράσεις και ότι η πολιτική ανάπτυξης που βασίσθηκε στο ψευτοδίλημμα «περιβάλλον ή ανάπτυξη», δυστυχώς δεν έχει ξεπερασθεί ακόμα στην πράξη.

‘’ Η ανάπτυξη ‘’επισημαίνει ο κ. Υψηλάντης ‘’είναι ζητούμενο αλλά όχι αυτοσκοπός. Την θέλουμε για να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Η βελτίωση όμως της ζωής δεν μπορεί να μετριέται μόνο με την αύξηση του κατά κεφαλή εισοδήματος, αλλά κυρίως από την ποιότητά της’’

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΝΕΛ..’’Η Κ. ΙΑΤΡΙΔΗ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ.’’


‘’Οι ανεξάρτητοι Έλληνες από το ξεκίνημα τους είχαν και έχουν προσανατολισμό, τον οποίο έχασε στην πορεία η κυρία Ιατρίδη.’’επισημαίνει σε δήλωση της η Συντονιστική Επιτροπή Δωδεκανήσου των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε σχέση με την ανεξαρτητοποίηση της Μίκας Ιατρίδη.

Τη καλεί να εξηγήσει τους πραγματικούς λόγους που την οδήγησαν σ'αυτήν της την απόφαση. ,να λογοδοτήσει στους ανθρώπους που την στήριξαν πάνω στη βάση μιας Αντιμνημονιακής πολιτικής την οποία ασπάστηκε η ίδια και γι'αυτό το λόγο αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία.

Η Συντονιστική Δωδεκανήσου υπενθυμίζει τη περιοδεία της κ.Ιατρίδη μαζί με το πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ,παραμονή Ευρωεκλογών την εγκαλεί για έλλειψη σοβαρότητας πολιτικού ανθρώπου και ζητά αν έχει τη παραμικρή ευθιξία να παραδώσει την έδρα της και να αναζητήσει άλλους πολιτικούς χώρους.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΑΣΕΜΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Συνελήφθη χθες στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ. ένας 46χρονος ημεδαπός ο οποίος σύμφωνα με σχετική καταγγελία έγινε αντιληπτός σε εξωτερικό χώρο σχολικής μονάδας να προχωρά σε άσεμνες πράξεις προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα και την αξιοπρέπεια μαθητών και διδασκόντων.



ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΑΓΡΑ ΠΕΛΑΤΩΝ

Συνελήφθησαν στη πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Ρόδου, τρεις ημεδαποί ηλικίας 59, 50 και 41 ετών, κατηγορούμενοι για άγρα πελατών.
Ειδικότερα διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες παρενοχλούσαν διερχόμενους πολίτες και τους προέτρεπαν επιτακτικά να δεχτούν τις υπηρεσίες εστίασης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στα οποία εργάζονταν.



ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

 

.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ….’’.Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΟ 100% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ..’’

 

Συνεχίζεται η ασύδοτη δράση των τραπεζών όχι μόνο χωρίς κανένα έλεγχο από πλευράς υπεύθυνης πολιτείας και θεσμικών αρχών αλλά και με την ενεργό σιωπηρή συνεργεία της κυβέρνησης. υποστηρίζει ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών Ευάγγελος Κρητικός αναφερόμενος στα θύματα της παράνομης ασύδοτης και καταχρηστικής δράσης των τραπεζών ,τους συνταξιούχουςκαι άνεργους πολίτες.

Συγκεκριμένα η Εθνική Τράπεζα κατέσχεσε και παρακράτησε παρανόμως το 100%  του συνόλου των συντάξεων ηλικιωμένων δανειοληπτών οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατ’ αυτόν τον τρόπο σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης διότι δεν διαθέτουν άλλους πόρους πέραν της συντάξεως τους και η τράπεζα Πειραιώς και Eurobank , αρνούνται πεισματικά κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων του Νόμου να χορηγήσουν βεβαίωση οφειλών του Ν. 3869/2010 ( Νόμος Κατσέλη – Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά) σε άνεργο δανειολήπτη προκειμένου αυτός να μπορέσει να ενταχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του Ν. 3869/2010, καταθέτοντας την αγωγή του στο αρμόδιο ειρηνοδικείο και διαφυλάσσοντας έτσι την πρώτη και κύρια κατοικία του από κατάσχεση και πλειστηριασμό.

‘’Όλες αυτές οι καταγγελίες , εξηγεί ο κ. Κρητικός,προωθήθηκαν στις αρμόδιες αρχές. Έντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός αυτής της συμπεριφοράς τριών εκ των τεσσάρων συστημικων τραπεζών και διατυπώνεται το ερώτημα : άραγε με τέτοιες πρακτικές θα βοηθηθούν η οικονομία και κοινωνία να ξαναβρούν τον βηματισμό τους και η χώρα να επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης;’’

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΩ ΑΝΕΛ ΓΙΑ ΜΙΚΑ .ΙΑΤΡΙΔΗ…’’ΠΡΟΔΩΣΕΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΟΥ ‘’

 

‘’Τελικά αυτό που μέτρησε για αυτήν την κυρία ήταν μόνο το προσωπικό συμφέρον, η θεσούλα, ο σίγουρος μισθός του "βολευτή". Στα τσακίδια ο αγώνας ενάντια στην τρόικα, στον αγύριστο οι διαβεβαιώσεις του τύπου "δεν θα προδώσουμε ποτέ το μέλλον των παιδιών μας", στα παλιά της παπούτσια η εμπιστοσύνη του κόσμου στο πρόσωπό της!’’τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Κω των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφορικά με την ανεξαρτητοποίηση της Μίκας Ιατρίδη

‘’Οι ψηφοφόροι σου όμως ‘’συμπληρώνει η ΣΕ ‘’ξέρουν ότι τους πρόδωσες, καταλαβαίνουν ότι ποδοπάτησες ότι πιο ιερό, τον αγώνα για την απελευθέρωση της Πατρίδας, και να είσαι σίγουρη πως θα σου το ανταποδώσουν στο μέλλον...
Στο καλό κα Ιατρίδη, κι αν ξαναπεράσετε από την Κω, καλό θα είναι να μη βγείτε βόλτα στην αγορά ή στα χωριά..’’υπογραμμίζει ..η Συντονιστική Επιτροπή.



ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

 

Δημοσιεύεται σήμερα η προκήρυξη για την πλήρωση 4 θέσεων επικουρικών γιατρών θητείας ενός έτους (Καρδιολόγος, παθολόγος,ορθοπεδικός και παιδίατρος).σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος δ. Κω, Αριστοτέλης Παυλίδης ,μετά τη συνάντηση του με τον Υπουργό Υγείας Α.Γεωργιάδη στις 30 Μαίου και με αφορμή την έλλειψη ιατρών στο Νοσοκομείο.

:''Η άμεση αυτή παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας και η ανταπόκριση που εκδηλώθηκε δεν λύνουν το πρόβλημα της στελέχωσης του νοσοκομείου μας με ιατρούς’’ δήλωσε ο κ. Παυλίδης συμπληρώνοντας ότι ‘’.Το πρόβλημα έχει ανάγκη ουσιαστικής και μόνιμης λύσης,η οποία πιστεύω ότι πρέπει να αποτελέσει Παγκωακό αίτημα που θα είναι άλλωστε και προϊόν συνεννόησης μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων παραγόντων του νησιού.’’

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 

Με επιχειρηματίες του ιστορικού κέντρου συναντήθηκε χθες το βράδυ ο νέος δήμαρχος Θ.Νικηταράς με αφορμή τα πρόστιμα που επέβαλε η Αστυνομία για παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου.

Ο κ. Νικηταράς τους ενημέρωσε ότι η αρμοδιότητα μεταβιβάστηκε,από τη Δημοτική στην Ελληνική Αστυνομία και τους διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα διερευνηθεί.

Προηγήθηκε συνάντηση του ιδίου ,στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και εκπροσώπων της Αστυνομίας με τους επαγγελματίες ιδιοκτήτες Μπαρ της οδού Ναυκλήρου με κύριο θέμα την εύρυθμη λειτουργία της περιοχής".

Αποφασίστηκε η συνεργασία της Ειδικής Υπηρεσίας του Δήμου , της Αστυνομίας και της ιδιωτικής Αστυνομίας,από την πλευρά των επαγγελματιών, ώστε να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι για την τήρηση των κανόνων λειτουργίας των επιχειρήσεων.



ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ

 

 Είδη  πρώτης ανάγκης συγκεντρώνει το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δωδ/σου συμμετέχοντας στη  πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ για την έκφραση αλληλεγγύης στους λαούς της πρώην Γιουγκοσλαβίας (Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, Σερβίας, Κροατίας) 

Τα είδη αφορούν

Σεντόνια, κουβέρτες

Κάλτσες για όλες τις ηλικίες

Εσώρουχα για όλες τις ηλικίες

Πάνες για μωρά και ενήλικες

Είδη υγιεινής (σαπούνια, χαρτί υγείας, μωρομάντηλα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες)

Αντισηπτικά σαπούνια

Γάλα σε σκόνη για μωρά και εβαπορέ

Τα παραπάνω υλικά θα συλλέγονται στο Εργατικό Κέντρο από 8:30-14:30 μέχρι την Δευτέρα 16 Ιούνη (εκτός Σαββατοκύριακου)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ

 

ΔΙΕΡΡΗΞΑΝ ΤΟ ΕΠΑΡΧΕΙΟ

Το κτήριο που στεγάζεται το Επαρχείο Καλύμνου διέρρηξαν άγνωστοι ξημερώματα Τρίτης και αφαίρεσαν δυο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Διενεργείται

Προανάκριση. διενεργεί το Αστυνομικό τμήμα Καλύμνου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΤΜΟ

 

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΙΚΑ

 

Με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως 21 Μαΐου 2014 ,ο διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ . Ροβέρτος Σπυρόπουλος, αναστέλλει τη λειτουργία του παραρτήματος ΙΚΑ Πάτμου.
Η απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ ΕΤΑΜ με θέμα «Αναστολή λειτουργίας του Παραρτήματος ΙΚΑ ΕΤΑΜ Πάτμου και μεταφορά των αρμοδιοτήτων της ασφαλιστικής του περιοχής στο Τοπικό Υποκ/μα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Λέρου», έχει επί λέξει
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Να Αναστείλουμε τη λειτουργία του Παραρτήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Πάτμου από 23 Ιουνίου 2014. Οι αρμοδιότητες της ασφαλιστικής του περιοχής, για το χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας του, μεταφέρονται στο Τοπικό Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Λέρου.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΡΠΑΘΟ-ΚΑΣΟ

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΡΟΔΟ

 

Με αφορμή τις αδικαιολόγητες ,όπως αναφέρει,διαφορές στις τιμές των καυσίμων που παρατηρούνται στα πρατήρια της Καρπάθου και της Κάσου σε σχέση με αυτές της Ρόδου, ο Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Ανάπτυξης – Τμήμα Εμπορίου, στην εταιρεία Ε.Κ.Ο.(που εφοδιάζει αποκλειστικά τα πρατήρια της περιοχής) και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Τμήμα Εμπορίου, εκφράζοντας τη δυσφορία των κατοίκων και ζητώντας εξηγήσεις για το πού οφείλονται οι μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές.και αποκατάσταση της αδικίας.
‘’Σ’ αυτήν την ευαίσθητη περιοχή της Ελλάδας ‘’επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Ερωτόκριτος ‘’οι κάτοικοι των νησιών μας καλούνται να πληρώνουν τη βενζίνη πολύ πιο ακριβά απ’ ότι οι κάτοικοι της Ρόδου, ενώ η διαφορά αυτή δε δικαιολογείται από την απόσταση των νησιών μας από την ηπειρωτική Ελλάδα.’’



ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΩΝ

 

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως ποινικά κολάσιμων πράξεων από αιρετούς των Δήμων Ρόδου, Καρπάθου, Κάσου και Μεγίστης, που εξακολουθούν να επιτρέπουν τη λειτουργία παράνομων χωματερών στα όρια της δικαιοδοσίας τους, προκάλεσε έκθεση ελέγχου επιτροπών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε ανεξέλεγκτες περιοχές εναπόθεσης απορριμμάτων.σύμφωνα με την εφημερίδα ‘’Δημοκρατική’’της Ρόδου

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου υποβλήθηκαν συγκεκριμένα από τον Πύραρχο Διοικητή της ΠΥΡ 10 εκθέσεις ελέγχου και συγκεκριμένα:
Παράνομων χωματερών στην Παναγιά Τσαμπίκα Αρχαγγέλου ,στον Μονόλιθο Αταβύρου ,στη θέση Φράγμα Λύρου Αταβύρου ,στο γήπεδο Κρητηνίας ,στ’ Αφάντου, - στο Γεννάδι -, στα Μαριτσά Κάσου στη θέση Γιαλούς Ρυάκι , στη θέση Κιολιά Μεγίστης –και στη Χάλκη

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54