Eιδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας


Απάντηση Μαντά σε Πετράκο για τα 2 στρέμματα στη Πύλο
Καμία σχέση με το κάστρο της Πύλου ή κάποιον άλλο αρχαιολογικό χώρο, δεν έχουν τα δυο στρέμματα, που η Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων παραχώρησε για αξιοποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Περικλής Μαντάς, απαντώντας σε καταγγελία του βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θανάση Πετράκου. Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Μαντάς επιτίθεται στο βουλευτή και μεταξύ άλλων τον κατηγορεί ότι εξαπολύει ύβρεις κατά του πρωθυπουργού στηριζόμενος σε ανακρίβειες.

Τον κατηγορεί επίσης ότι επενδύει στην απόγνωση των πολιτών και στις θυσίες τους τα τελευταία 3 χρόνια της κρίσης, προκειμένου να αποκομίσει κομματικά και προσωπικά οφέλη και συνεχίζει: «Οι πολίτες της Μεσσηνίας όμως, σας γνωρίζουν καλά. Και σας έστειλαν το μήνυμα στις πρόσφατες εκλογές αποδοκιμάζοντας κάθε επιλογή δική σας και του κόμματός σας στο νομό μας και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Ακόμη και μέσα στο σπίτι σας, τον δήμο που κατάγεστε. Εκτός των καταγγελιών σας, δεν έχουμε ακούσει ούτε μια πρόταση από το στόμα σας για το πως θα δημιουργηθεί έστω μία νέα θέση εργασίας στο νομό μας». Και ο κ. Μαντάς καταλήγει: «Η συμπεριφορά σας αποτελεί μόνο ένα μικρό δείγμα, για το τι θα επακολουθήσει, αν ποτέ ο ελληνικός λαός επιλέξει το κόμμα σας να κυβερνήσει τη χώρα μας. Οι Έλληνες πολίτες όμως, έχουν κρίση και θα σας απαντήσουν στην κάλπη όταν έρθει η κατάλληλη ώρα».  

 Στον εισαγγελέα για κατοχή ναρκωτικών
Στον εισαγγελέα με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών οδηγούνται πέντε νέοι, που συνελήφθησαν από την Αστυνομία. Ένας από τους συλληφθέντες είναι 23 ετών, τρεις 24 και ένας 26. Αρχικά αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών βρήκαν στην κατοχή των δύο από τους 24χρονους, ποσότητα χασίς βάρους 16 γραμμαρίων. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του τρίτου 24χρονου, στην οποία βρίσκονταν ο 23χρονος με τον 26χρονο, όπου βρέθηκαν ποσότητα χασίς βάρους 80,6 γραμμαρίων, ένα τριβείο και εξοπλισμός για την καλλιέργεια φυτών κάνναβης.

Στην Καλαμάτα ο υπουργός Δικαιοσύνης
Την Καλαμάτα θα επισκεφθεί την Κυριακή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, προσκεκλημένος του Δικηγορικού Συλλόγου.  Όπως έγινε γνωστό ο υπουργός, καθώς και ανώτεροι και ανώτατοι δικαστικοί θα παραστούν στις ετήσιες εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος για την εορτή του Αγίου Πνεύματος.
 
Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νεοεκλεγέν  διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας. Η νέα σύνθεση του οργάνου έχει ως εξής: Πρόεδρος Αριστείδης Μπρουμάς, αναπληρώτρια πρόεδρος Παναγιώτα Πανούση, αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Μανδρώνης, αναπληρωτής γενικός γραμματέας Παναγιώτης Καμπισιούλης, ταμίας Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος, οργανωτικός γραμματέας Γεώργιος Νικήτας, έφορος Γεώργιος Αλεξόπουλος και μέλη  Σαράντος Αλεξανδρής, Ντίνα Μπόζιου, Αγγελής Γκουσιάκης, Γεώργιος Τουρλούκης, Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος, Ιωάννης Λέφας, Κωνσταντίνος Σαρδέλης και Κυριάκος Αναστασόπουλος.

 «Κάψτε το σενάριο…» την Κυριακή στο Κάστρο
Την κωμική παράσταση «Κάψτε το σενάριο…», θα απολαύσουν όσοι την Κυριακή στις 9:30 το βράδυ, βρεθούν  στο αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας. Πρωταγωνιστές είναι οι Λάμπρος Φισφής, Δημήτρης Μακαλιάς, Ζήσης Ρούμπος, Γιώργος Βαγιάτας, Γιάννης Σαρακατσάνης και Γιώργος Αγγελόπουλος.
 
«Λευκή νύχτα» αύριο στην Κυπαρισσία   
«Η Κυπαρισσία γιορτάζει και φωτίζεται», είναι ο γενικός τίτλος των πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, που οργανώνει αύριο το βράδυ ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η πόλη θα φωταγωγηθεί και τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσικά δρώμενα, διαγωνισμό βιτρίνας, προσφορές και πολλές εκπλήξεις.
 
«On the road» Εργαστήρι Χορογραφίας
στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Η Καλαμάτα και οι κάτοικοί της θα είναι πρωταγωνιστές στο Εργαστήρι Χορογραφικής Παρέμβασης, με γενικό τίτλο «On the road», που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των φετινών παράλληλων εκδηλώσεων του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Το Φεστιβάλ, που φέτος γιορτάζει τα 20α του γενέθλια, θα πραγματοποιηθεί από 17 μέχρι 24 Ιουλίου.

Το Εργαστήρι «On the road» είναι ένα συλλογικό χορογραφικό εργαστήρι το οποίο και θα "κατοικήσει" τους δημόσιους χώρους της πόλης, με στόχο να προετοιμάσει μια παράσταση - περιήγηση που θα παρουσιαστεί την τελευταία ημέρα του φετινού Φεστιβάλ. Οργανωτές του είναι οι χορογράφοι του Συνδέσμου Χορού Βάσω Γιαννακοπούλου, Ίρις Καραγιάν, Μαρία Κολιοπούλου, Μέντη Μέγα, Μαριέλα Νέστορα και Κατερίνα Σκιαδά με τη συνεργασία του Διεθνούς Κέντρου Χορού Καλαμάτας.

Για την επιτυχία του εγχειρήματος η ομάδα θεωρεί απαραίτητη τη συμμετοχή των πολιτών από τους οποίους ζητεί να μοιραστούν μαζί της «προσωπικές ιστορίες, φωτογραφίες ή άλλα υλικά αρχείου που αφορούν στην πόλη της Καλαμάτας και τους ανθρώπους της». Αναζητούν «ιστορίες που αγγίζουν την ιστορική μνήμη της πόλης, που αφορούν στα κτήρια ή τους δημόσιους χώρους της,  τα ήθη και τα έθιμα, τις ζωές των κατοίκων της όπως υπήρξαν ή υπάρχουν μέσα στο χρόνο».

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στην προσπάθεια μπορούν και σήμερα, να αποστείλουν ταχυδρομικά ή να παραδώσουν οι ίδιοι, αντίγραφα του υλικού και των προτάσεών τους στο Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας (Ζουμπούλειο Μέγαρο, Αναγνωσταρά και Παν. Καίσαρη, στην Καλαμάτα) ή να το αποστείλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με την κα Μαριέλα Νέστορα στο τηλέφωνο 6944182731.
 
Εκδρομή με τρένο στα αξιοθέατα της Πελοποννήσου
Εκδρομή με τρένο στο καταργημένο εδώ και χρόνια σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου και στα αξιοθέατα του Μοριά, έχει προγραμματίσει για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η «ΤΡΑΙΝΟΣΕ». Το τρένο, με 100 επιβάτες, θα ξεκινήσει αύριο το μεσημέρι, από το σιδηροδρομικό σταθμό Λεύκτρου Μεγαλόπολης. Η επόμενη στάση θα είναι στους Χράνους και μετά στο Ζευγολατιό Μεσσηνίας, όπου η αμαξοστοιχία θα στρίψει για Κυπαρισσία. Οι εκδρομείς θα διανυκτερεύσουν στην Τριφυλιακή πρωτεύουσα και το πρωί της Κυριακής θα αναχωρήσουν για Καλαμάτα. Αργά το απόγευμα θα αναχωρήσουν και πάλι για Κυπαρισσία, όπου θα διανυκτερεύσουν. Το πρωί της Δευτέρας το τρένο θα αναχωρήσει για την Αρχαία Ολυμπία και η εκδρομή θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο.
 
Συνεχίζεται η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμάτας
Συνεχίζεται στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, η 3ης  Ανθοκομική Έκθεση, που οργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας. Η Έκθεση θα λειτουργεί μέχρι την Κυριακή και όσοι την επισκεφθούν θα έχουν της ευκαιρία να θαυμάσουν και να αγοράσουν λουλούδια και φυτά, να πάρουν πληροφορίες από ειδικούς επιστήμονες για την καλλιέργεια και φροντίδα ανθέων και φυτών και να μετάσχουν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων πολλές ειδικά για παιδιά.
 
Στην Καλαμάτα το 15ο Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο
Στην Καλαμάτα θα διεξαχθεί από 20 μέχρι 22 Ιουνίου, το 15ο Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο. Το γενικό θέμα του συνεδρίου είναι «Η ποιότητα στην Οδοντιατρική. Γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για καλύτερα αποτελέσματα στην καθημερινή κλινική πράξη. Θα πάρουν μέρος οδοντίατροι από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα.
 
Ο ΚΑΙΡΟΣ
Αίθριος ο καιρός σήμερα
Αίθριο καιρό, προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 μέχρι 30 βαθμούς Κελσίου.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54