Eιδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΝΕΚΡΗ 35ΧΡΟΝΗ ΕΛΒΕΤΙΔΑ ΣΕ ΠΙΣΙΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ

Νεκρή μέσα στην πισίνα του ξενοδοχείου. όπου διέμενε ,στη περιοχή της Ιξιάς, εντοπίστηκε στις 5 περίπου τα ξημερώματα,35χρονη Ελβετίδα

Ήδη δόθηκε εντολή για νεκροψία-νεκροτομή και τοξικολογικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι Αστυνομικές αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο εγκληματικής πράξης. ωστόσο λόγω του ότι δεν υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομία διενεργεί έρευνα προκειμένου να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο και να επιβεβαιωθεί πως πρόκειται για ατύχημα η για θάνατο προερχόμενο από παθολογικά αίτια

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ

 

Προειδοποιητική στάση εργασίας αποφάσισε ομόφωνα για αύριο Τρίτη, 10 Ιουνίου από τις 06:00 έως 12.00μ.μ. και πορεία διαμαρτυρίας, προς όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου με κύρια αιτήματα την αστυνόμευση των στάσεων των ανοικτών λεωφορείων από μεικτά κλιμάκια των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, επιβολή των προβλεπομένων κυρώσεων και αφαίρεση των αδειών σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Η διοίκηση του συνδέσμου ζητά επίσης τακτικούς ελέγχους σε αρχαιολογικούς χώρους και τουριστικά σημεία του νησιού, έλεγχο της παράνομης μεταφοράς έναντι κομίστρου τουριστών από ενοικιαζόμενα ή ιδιωτικά λεωφορεία και 9θέσια,.διεκδικώντας τη διασφάλιση του κλάδου και ζητώντας την κατανόηση του κοινού αλλά και των αρμόδιων φορέων, αφού επί σειράν ετών τώρα όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ’’επικρατεί μία άναρχη κατάσταση, η οποία μόνο οικονομικές επιπτώσεις είχε στον κλάδο μας.’’



ΜΕ C-130 ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ,

ΑΠΟ ΡΟΔΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΙΔΥΜΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟΩΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΓΚΥΟΣ ΑΠΟ ΚΩ

 

Με αεροσκάφη C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας,κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκαν εσπευσμένα από Ρόδο και Κω στην Αθήνα νεογέννητα δίδυμα αλλά και μία έγκυος.

Συγκεκριμένα νωρίς το πρωί σήμερα, δίδυμα (αγοράκι και κοριτσάκι), μόλις δύο ωρών, που ήρθαν στον κόσμο πρόωρα, μεταφέρθηκαν σε θερμοκοιτίδα με C-130 από τη Ρόδο στην Ελευσίνα, απ' όπου διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.
Χθες Κυριακή άλλο αεροσκάφος της Π.Α. μετέφερε από την Κω στην Ελευσίνα μία 25χρονη έγκυο που επρόκειτο να γεννήσει πρόωρα. Η γυναίκα διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.

300 ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΝΕΟΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Τριακόσιες μεγάλες σακούλες απορρίμματα συγκέντρωσε σήμερα η νεοεκλεγμένη δημοτική αρχή , με επικεφαλής το Φώτη Χατζηδιάκο, από το οικισμό των Αγίων Αποστόλων

Ο νέος δήμαρχος Ρόδου  μαζί με τα μέλη της παράταξης του,εκλεγμένα και μη ,οργάνωσαν επιχείρηση καθαριότητας στον Οικισμό των Αγίων Αποστόλων..απομακρύνοντας τα ξερά χόρτα γύρω από τη κοινότητα και ότι ρυπογόνο υπήρχε σε κοινόχρηστο χώρο.

Έξι δρομολόγια φορτηγών του δήμου χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν   για να μεταφερθεί ο όγκος των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ .της περιοχής.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

 

ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΤΑΓΟΡΑ Η ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ‘’ΜΥΘΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΑΝΤΑΓΟΡΑ-ΗΡΑΚΛΗ’’

Τα αποκαλυπτήρια της γλυπτική σύνθεσης με τίτλο «Η μυθική πάλη Ανταγόρα & Ηρακλή», που φιλοτέχνησε ο συμπατριώτης μας γλύπτης Αντώνης Χατζημιχαήλ,πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή στη Πλατεία Ανταγόρα της Κω.

Στο μύθο για την ιστορική αυτή πάλη ανάμεσα στον γενναίο βοσκό της Κω Ανταγόρα και τον Ηρακλή, κατά την οποία πάλη ο Ηρακλής αναγκάστηκε να αποχωρήσει μετά από δύο ημέρες. από το νησί, αναφέρθηκε ο ιστορικός Βασίλης Χατζηβασιλείου προσθέτοντας ότι ο γλύπτης Α. Χατζημιχαήλ έχει φιλοτεχνήσει άλλες δύο προτομές.

Αυτή του Γερμανού αρχαιολόγου Rudolf Herzog ο οποίος ανακάλυψε το Ασκληπιείο της Κω, μαζί με το Ιάκωβο Ζαράφτη και αυτή του Ιπποκράτη

Στο ιστορικό της διαδικασίας ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Κω και της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων. επικέντρωσε ο δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουμε αναδείξει τον Ιπποκράτη. Ο Ιπποκράτης δεν είναι πουθενά ενώ θα έπρεπε να είναι παντού» και συμπλήρωσε «για την ευθύνη που φέρουμε, και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου, θέλω να ελπίζω ο ιστορικός του μέλλοντος θα είναι δίκαιος και αυστηρός».

Αναφέρθηκε επίσης και στις αντιρρήσεις που είχε η αρχαιολογική υπηρεσία να τοποθετηθεί η σύνθεση στο κέντρο της πλατείας, αλλά μετά από την επιμονή της δημοτικής αρχής άλλαξε στάση.

«Η σύνθεση στη θέση που βρίσκεται ταιριάζει και δένει αρμονικά με τον χώρο. Δεν δεσπόζει και δεν κυριαρχεί στον ιστορικό αυτό χώρο, αλλά στέκεται διακριτικά και δένει ιστορικά με την αρχαία αγορά και το βωμό του Διονύσου» υπογράμμισε ο κ. Νικηταράς

ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΠΑΛΗ ΑΝΤΑΓΟΡΑ-ΗΡΑΚΛΗ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΦΙΝΛΑΝΔΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΤΑΑΒΙ ΒΑΡΤΙΑ.

Παρών στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων της σύνθεσης,ήταν ο Φινλανδός σκηνοθέτης Taavi Vartia (δημιουργός της ταινίας «Adventure in Greece που γυρίστηκε το προηγούμενο διάστημα στην Κω) ο οποίος μιλώντας στους παρευρισκόμενους, αφού ευχαρίστησε για ακόμα μία φορά για την φιλοξενία, είπε ότι το άγαλμα και ο μύθος της πάλης Ανταγόρα- Ηρακλή τον έχουν εμπνεύσει πραγματικά για να κάνει μία νέα δουλειά εδώ στην Κω.

 

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟΥ ΟΣΤΩΝ ’’ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΖΩΗ’’

 

‘’Η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων είναι μια δωρεά παρόμοια με εκείνη της αιμοδοσίας, στην οποία κορυφώνεται η προσφορά ενός ανθρώπου προς ένα συγκεκριμένο συνάνθρωπό του στον οποίο χαρίζει πραγματικά τη ζωή.’’ τόνισαν μεταξύ άλλων οι ομιλητές στην ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Κω για τη δωρεά μυελού των οστών, με βασική εισηγήτρια την Αλεξάνδρα - Θεοδώρα Σορμά, υπεύθυνη επικοινωνίας του κέντρου δωρεάς μυελού οστών "χάρισε ζωή" του Παν/μίου Πατρών.

Να σημειωθεί ότι ένας μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, πεθαίνουν από σοβαρά αιματολογικά νοσήματα γιατί ο μυελός τους, το «εργοστάσιο» που φτιάχνει τα κύτταρα του αίματός τους, παρουσιάζει σοβαρή βλάβη.

‘’ Η εξέλιξη της επιστήμης’’υπογράμμισαν οι διοργανωτές της ενδιαφέρουσας εκδήλωσης ‘’ δίνει σήμερα τη δυνατότητα σε μας να σώσουμε αυτούς τους ανθρώπους προσφέροντας κάτι από τον εαυτό μας.’’





ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ



ΣΕ ΒΛΑΒΗ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΟΡΑΣ

Δυσλειτουργία στην αριστερή κύρια μηχανή.του παρουσίασε το Επιβατηγό/Οχηματαγωγό πλοίο ΔΙΑΓΟΡΑΣ κατά το πλου του προς το λιμάνι της Καλύμνου.ξημερώματα Κυριακής.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά προς Αστυπάλαια – Κάλυμνο – Κω – Νίσυρο – Τήλο – Ρόδο με 374 επιβάτες, ενώ άλλα 30 άτομα περίμεναν να επιβιβαστούν.

Μετά τη διενέργεια έκτακτης επιθεώρησης από στέλεχος του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης πλοίων και την παρουσίαση του πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, το «Διαγόρας» συνέχισε το δρομολόγιό του. Κατασχέθηκαν 78 ναρκωτικά χάπια, 22,5 γραμμάρια κάνναβης, ναργιλέδες κ.α.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΡΠΑΘΟ

ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

 

Συνελήφθησαν χθες στην Κάρπαθο, από αστυνομικούς του  Τμήματος Καρπάθου, τρεις ημεδαποί ηλικίας 53, 36 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και όπλων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο τροχονομικού ελέγχου σε Ι.Χ. αυτοκίνητο στο όποιο επέβαιναν οι κατηγορούμενοι και έρευνας που ακολούθησε στις κατοικίες τους, , βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:
Στην κατοχή του 53χρονου:

Κοκαΐνη βάρους 3 γραμμαρίων

Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 9 γραμμαρίων

Δυο ναργιλέδες με υπολείμματα ουσιών, τα οποία εξετάζονται

Στην κατοχή του 36χρονου

Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 13 γραμμαρίων

Ένας ναργιλές με υπολείμματα ουσιών, τα οποία εξετάζονται

Ένας τρίφτης κάνναβης

Στην κατοχή του 33χρονου

Εβδομήντα οκτώ ναρκωτικά χάπια

Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

Ένα πιστόλι εκτόξευσης κροτίδων

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 53χρονου συλληφθέντα ισχύουν περιοριστικοί όροι για υπόθεση ναρκωτικών.




Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54