Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

Έναν χρόνο μετά το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, έναν χρόνο μετά το μαύρο στις ζωές και τις οθόνες μας, οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ιωαννίνων συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για δημοκρατία και αποκατάσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Αύριο Τετάρτη, 11 Ιουνίου, ακριβώς έναν χρόνο μετά το «μαύρο», στις 9.15 το βράδυ στα παλιά σφαγεία, προβάλλεται με είσοδο ελεύθερη το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της δημοκρατίας». Ακόμη, από τις 10 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης, τα μικρόφωνα της ΕΡΑ ανοίγουν για μία ακόμη φορά στους ακροατές και τις ακροάτριες για να σταλεί το δικό τους μήνυμα για δημόσια τηλεόραση, για δημοκρατία και αξιοπρέπεια.

Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς: το νέο κυβερνητικό σχήμα ανακοίνωσε χτες, ανήμερα του Αγ. Πνεύματος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας αναλαμβάνει υπουργός Πολιτισμού, ενώ ο Θεσπρωτός Αντώνης Μπέζας μετακινήθηκε από το υπουργείο Υγείας στο υπουργείο Εργασίας όπου αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σε όλη τη χώρα οι 595 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους. Στα Γιάννενα, μία ακόμη κινητοποίηση διαμαρτυρίας πραμγατοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με πρωτοβουλία του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ακόμη το Εργατικό Κέντρο, η τοπική ΕΛΜΕ, εργαζόμενοι από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο και διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου.

Διαδήλωση ενάντια στις διαθεσιμότητες απολύσεις καλείται την Τετάρτη το μεσημέρι στην Αθήνα από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας. Στη διαδήλωση θα συμμετάσχουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η πρυτανεία του ιδρύματος η οποία καλεί τα μέλη της Συγκλήτου να συμμετέχουν στην παράσταση, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των Διοικητικών Υπαλλήλων και να προασπίσουν το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων.

Εκδήλωση με θέμα ‘Πολιτικές εξελίξεις και αντικαπιταλιστική προοπτική’ διοργανώνει σήμερα στις 7.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κέντρο. Ομιλητής θα είναι ο Γιάννης Σηφακάκης, μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού των 50 χρόνων από την ίδρυσή του, διοργανώνει έκθεση εκτυπωμάτων, φωτογραφιών και εντύπων, με θέμα: «Οι ελληνοκινεζικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμεραστις 6 το απόγευμα στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. H είσοδος είναι ελεύθερη.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10/06/2014 - 15:54